Planta lunii - octombrie 2009
Hamamelisul este originar din America de Nord, unde triburile indiene il foloseau ca medicament pentru afectiuni dermatologice, oftalmologice si chiar si pentru raceli.
Din scoarta si frunzele de Hamamelis se extrag uleiuri volatile cu efecte astringente foarte puternice. Hamamelis ajuta la reglarea excesului de sebum din piele si contine antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi responsabili pentru imbatranirea prematura. In plus, are efect calmant si imbunatateste aspectul pielii uscate, in acelasi timp impiedicand descuamarea. Ajuta la hidratarea pielii si controlarea pierderilor de apa. Hamamelisul are si efect anti-inflamator, anti-fungic si antibacterial si este frecvent utilizat in industria cosmetica.
Preparatele din Hamamelis au proprietati astringente si hemostatice si sunt considerate ca avand efect regulator asupra circulatiei venoase.
Va recomandam urmatoarele produse care contin Hamamelis.
Pentru descrierea detaliata a acestora, va invitam sa intrati in online shop.
Susanne Kaufmann:
Lapte demachiant Linia F, Crema de zi Linia F, Crema regeneranta Linia F, Gomaj facial Linia F, Crema de ochi Linia F, Crema de maini, Gelul hidratant
Linia M – toata gama de produse cosmetice pentru barbati contine hamamelis
Less is More:
Lotiune capilara
