Planta lunii - septembrie 2009

Macesul este cunoscut inca din vechime ca o planta medicinala. In lumea cosmeticelor, ocupa un loc foarte important datorita capacitatilor sale de regenerare si cicatrizare a pielii. Acest arbust cu ramuri subtiri, cu spini, cu flori mici albe sau roz produce un fruct mic si oval, din care se extrage un ulei esential cu o varietate de proprietati terapeutice. Din semintele acestei plante se obtine un ulei recunoscut pentru multiplele proprietati terapeutice. Folosit in dermatologie, nutritie si cosmetica, uleiul din macese contine acizi grasi esentiali. Intre acestia acizi linoleici si linolenici, nutrienti de baza din compozitia membranei celulelor (mecanismul de aparare si dezvoltare a pielii).
 
Regenerarea dermica este cea mai uzitata proprietate a uleiului de macese. Acesta imbunatateste aspectul ridurilor si a petelor cutanate. Acizii esentiali creeaza o bariera impermeabila, care previne pierderea apei din tesut si deci deshidratarea. Protejeaza si trateaza impotriva imbatranirii datorate expunerii excesive la razele soarelui.
 
Va recomandam urmatoarele produse care contin ulei de macese.
Pentru descrierea detaliata a acestora, va invitam sa intrati in online shop.
 
Susanne Kaufmann
Crema de zi Linia T, Gomaj facial Linia T, Crema regeneranta Linia T, Ulei de corp
 
Less is More
Sampon macese nalba Ser cu trandafiri (tratament intensiv pentru par & scalp)