100 Percent Pure
De ce să alegem produsele 100% Pure? „Produsele de uz extern pentru îngrijirea pielii sunt absorbite în proporţie de până la 60% prin piele, ajungând în sistemul circulator”, afirmă...
Citeste mai multe

De ce să alegem produsele 100% Pure?
„Produsele de uz extern pentru îngrijirea pielii sunt absorbite în proporţie de până la 60% prin piele, ajungând în sistemul circulator”, afirmă Dr. Nancy Lonsdrof, medic primar, doctor în medicină din lowa, adăugând: „Acestea ar trebui folosite cu aceeaşi precauţie cu care ne alegem cerealele pentru micul dejun.” – extras din ediţia din aprilie 2006 a revistei Women's Health. Există numeroase substanţe chimice toxice în produsele cosmetice care au fost dovedite clinic drept cauzatoare de cancer, tumori, iritaţii şi alte numeroase tulburări dermatologice. Produsele 100% Pure sunt cu adevărat 100% pure, fără substanţe chimice sintetice, conservanţi chimici, arome artificiale, coloranţi artificiali, detergenţi duri sau alte toxine dăunătoare sănătăţii.
 
De unde vine conceptul strict vegetarian?
Iubim animalele şi refuzăm susţinerea oricărei activităţi care poate face rău animalelor, motiv pentru care niciuna dintre formulele noastre nu este vreodată testată pe animale (toate ingredientele utilizate de noi sunt de origine alimentară şi nu necesită testare, contrar ingredientelor chimice care trebuie testate). Toate pensulele noastre pentru machiaj sunt produse din fibre sintetice. Niciun animal nu a fost rănit pentru blana sa, dimpotrivă, niciunui animal nu i s-a făcut vreun rău pentru niciunul dintre ingredientele noastre (singurul ingredient de provenienţă animală folosit este mierea, fără a implica vreo acţiune de cruzime faţă de animale).
 
De ce nu sunt folosite parfumuri sau arome artificiale?
Parfumurile şi aromele artificiale sunt substanţe chimice sintetice şi nu au nicio valoare medicinală sau aromaterapeutică. Produsele 100% Pure miros delicios întrucât ceea ce simţi este real. Aromele minunate ale produselor 100% Pure provin de la fructe naturale, uleiuri esenţiale pure şi alte ingrediente absolut pure. Produsele 100% Pure nu au niciodată în componenţă arome sintetice sau alte ingrediente artificiale.
 
De ce sunt antioxidanţii atât de importanţi?
Ne deteriorăm cu fiecare clipă, radicalii liberi precum soarele, smogul, fumul, ţigările, etc. atacându-ne, provocând îmbătrânirea, ridurile şi cancerul. NUMAI antioxidanţii ne protejează, luptând împotriva radicalilor liberi dăunători. Loţiunile şi cremele de protecţie solară sunt importante deoarece blochează până la 80% din razele UV, însă acestea NU ne protejează de alţi radicali liberi. Pielea noastră are nevoie de antioxidanţi pentru protecţie solară şi protecţie împotriva tuturor radicalilor liberi dăunători.
 
Ce înseamnă 100% pur?
Există numeroase substanţe chimice toxice în produsele cosmetice care au fost dovedite clinic drept cauzatoare de cancer, tumori, iritaţii şi alte numeroase tulburări dermatologice. Produsele 100% Pure sunt cu adevărat 100% pure. Acest lucru înseamnă că nu conţin niciun fel de substanţe chimice sintetice, conservanţi chimici, arome artificiale, coloranţi artificiali, detergenţi duri sau alte toxine dăunătoare sănătăţii. Aşadar constituie cu adevărat o hrană sănătoasă pentru pielea ta.
 
Produsele 100% Pure sunt adecvate pentru pielea sensibilă?
Deoarece produsele 100% Pure nu conţin detergenţi duri, conservanţi chimici sau arome artificiale care îţi pot irita pielea, sunt perfect adecvate pentru pielea sensibilă.
 
Ce sunt pigmenţii din fructe?
Pigmenţii din fructe sunt ceea ce determină culoarea roşie a căpşunilor, culoarea negru-albăstruie a afinelor; pigmenţii din fructe sunt culori din fructe. Toate produsele cosmetice bio 100% Pure sunt colorate cu pigmenţi din fructe şi legume. Toţi oxidanţii şi vitaminele se regăsesc în pigmenţi. Tehnologia 100% Pure, cu brevet în curs de omologare, preia aceşti pigmenţi naturali din fructe şi îi introduce în produsele cosmetice bio. De aceea avem rimel de mure (rimel colorat cu pigmenţi din mure), luciu de buze de vin şi rodie (luciu de buze colorat din pigmenţi din vin şi rodie) şi ruj pentru obraji de merişor (ruj pentru obraji colorat cu pigmenţi din merişoare). Ceea ce este grozav la produsele cosmetice 100% Pure cu pigmenţi din fructe este faptul că vei aplica toţi antioxidanţii şi vitaminele sănătoase din fructe direct pe piele.
 
Sunt produsele 100% Pure sigure pentru copii?
Din moment ce produsele 100% Pure nu conţin niciun fel de substanţe chimice sintetice, parabeni, sulfaţi sau detergenţi duri, arome sau culori artificiale, ftalaţi, 100% Pure pot fi folosite de copii fără niciun pericol.
 
Cum se păstrează durata de depozitare a produselor fără a se folosi conservanţii chimici?
În loc să folosim conservanţi chimici, utilizăm conservanţi naturali cum ar fi ierburile antibacteriene, având de asemenea câteva tehnologii unice brevetate care disting compania 100% Pure de concurenţii săi. Folosim o tehnologie unică pentru a stabiliza ingredientele active împotriva oxidării, având de asemenea un sistem brevetat de conservare 100% natural, utilizând caprifoi japonez, cimbru, oregano, genţiană, rozmarin, lavandă şi o concentraţie ridicată de vitamine şi antioxidanţi, pentru conservarea tuturor produsele.
 
De ce sunt antioxidanţii atât de importanţi?
Radicalii liberi precum soarele, smogul, fumul, ţigările, etc. ne atacă provocând îmbătrânirea, riduri, cancer, etc. NUMAI antioxidanţii ne protejează, luptând împotriva radicalilor liberi dăunători. Loţiunile şi cremele de protecţie solară sunt importante deoarece blochează razele UV ale soarelui, însă acestea NU ne protejează de alţi radicali liberi, pielea noastră având aşadar nevoie de antioxidanţi pentru o protecţie solară mai mare şi pentru protecţie împotriva tuturor celorlalţi radicali liberi dăunători.

Toate produsele 100 Percent Pure pot fi vizualizate aici

Annemarie Börlind
Povestea lui Annemarie Börlind Annemarie Lindner s-a nascut si a crescut in Leipzig, Germania, in apropiere de Berlin. Cand Europa se pregatea sa intre in al Doilea Razboi Mondial, iar...
Citeste mai multe

Povestea lui Annemarie Börlind


Annemarie Lindner s-a nascut si a crescut in Leipzig, Germania, in apropiere de Berlin. Cand Europa se pregatea sa intre in al Doilea Razboi Mondial, iar Annemarie sa treaca pragul adolescentei, ea s-a confruntat cu o afectiune a epidermei care a marcat pubertatea a generatii de tineri inaintea ei: acneea.

Cautarea unui remediu

Annemarie a inceput sa caute o solutie pentru problema ei, o cautare care a durat nu mai putin de un deceniu. A incercat remediu dupa remediu, a batut la usa multor doctori si dermatologi, dar fara nici un rezultat. Singura consolare oferita de specialisti a fost ca situatia se va imbunatati odata cu iesirea din adolescenta si  datorita modificarilor hormonale. Cu toate acestea, acneea nu a disparut nici dupa ce Annemarie s-a casatorit si si-a intemeiat o familie. In pragul disperarii, a fost de acord ca doctorii sa incerce proceduri si mai radicale si dureroase, cum ar fi exfolierile chimice sau cauterizarile care au sfarsit prin a lasa urme pe fata ei.

Vindecarea

Apoi, la 26 de ani, Annemarie a gasit solutia salvatoare. I-a fost recomandat un estetician care miza pe remediile naturale si care a inceput s-o trateze pe Annemarie prin aplicarea directa pe fata a unor extracte din plante. Ca prin minune, tenul a inceput sa se curete. Inspirata de succesul tratamentelor din plante si convinsa ca ar putea sa ajute la randul ei oameni care treceau prin aceleasi suferinte, Annemarie s-a inscris la o scoala de cosmetica si a inceput sa cerceteze efectele plantelor asupra tenului. A descoperit astfel care sunt efectele benefice unice ale diferitelor plante si ierburi asupra diverselor probleme dermatologice. Aceste cercetari au constituit baza abordarii naturale a lui Annemarie in ce priveste ingrijirea tenului. Cealalta parte a vietii ei a fost dedicata aprofundarii si rafinarii acestor cunostinte. Annemarie a fost un pionier in intelegerea efectelor sinergetice pe care le au plantele atunci cand sunt combinate intr-un anumit mod. De asemenea ea a invatat cum sa atinga acel echilibru delicat al ingredientelor pentru a obtine beneficii optime pentru diverse tipuri de ten.

Prima companie de succes

In 1947 Annemarie a deschis o clinica dermatologica in Germania de Est, pe atunci aflata inca sub ocupatie, iar in 1951 a inceput sa produca primele produse de ingrijire a tenului. In 1958 afacerea ajunsese atat de prospera, incat a atras atentia guvernului din acea perioada. S-au pus presiuni mari pentru a nationaliza compania. Nedorind sa renunte la standardele de calitate si de integritate, pentru ca asta ar fi insemnat nationalizarea, Annemarie a fugit impreuna cu familia in Germania de Vest. In ciuda riscului si a efortului, miscarea s-a dovedit a fi de bun augur. Annemarie l-a cunoscut pe Hermann Borner, unul dintre producatorii de varf din industria medicamentelor homeopate. Acesta era in cautarea persoanei potrivite pentru dezvoltarea unei linii naturale de ingrijire a tenului, cu produse din cele mai fine ingrediente naturale, realizate cu respectarea celor mai stricte standarde de control al calitatii.

Un loc de basm

Acesta a fost inceputul companiei Börlind. Locatia aleasa pentru noua firma a fost Calw-Altburg, in nordul Padurii Negre, o regiune cunoscuta pentru abundenta de ape minerale naturale, fara clor, esentiale pentru calitatea produselor lui Annemarie si ale lui Hermann. Produsele Annemarie Börlind se numara astazi printre cele mai renumite game naturale de ingrijire a tenului din lume, fiind distribuite si folosite in peste 30 de tari.

Frumusete din natura

Cosmetice naturale – o sintagma care naste in continuare confuzii, a fost bine definita de filozofia de produs a Börlind:

 • Bazate pe natura
 • Testate dermatologic pentru eficacitate si compatibilitate cu pielea
 • Netestate pe animale si fara ingredienti de origine animala
 • Cu extracte botanice organice

Produsele de ingrijire Annemarie Börlind contin 100% ingredienti naturali, ce ingrijesc in mod delicat si natural structura pielii si ii imbunatatesc functiile. 

Pentru fabricarea produselor cosmetice bio se folosesc doar materii prime naturale, de inalta calitate si, ori de cate ori e posibil, din surse organice controlate. Ne referim aici la uleiuri din plante, extracte din ierburi, vitamine pretioase, agenti activi din mare, ingredienti hidratanti si multe altele. Metodele moderne de productie si ultimele inovatii tehnologice in domeniu asigura procesarea atenta a acestor substante delicate.

Principiul extragerii atente a tuturor ingredientilor activi dintr-un extract e similar principiilor de nutritie holistica. Sunt folosite doar uleiurile din plante la prima presare, pentru ca ele au cel mai mare continut de ingredienti activi, vitamine si lecitina. Pentru ca locatia, clima si calitatea solului influenteaza calitatea materiilor prime, se tine cont de acesti factori atunci cand sunt selectati ingredientii. Nu se folosesc uleiurile sintetice si parafina.

Produsele cosmetice bio sunt conservate doar cu conservati naturali. Nu contin conservanti artificiali, care pot avea o influenta nociva asupra functiilor naturale ale pielii. Din motive etice nu se folosesc extracte din celule proaspete, colagen, elastina, placenta etc., toate extrase din animale moarte. Din aceleasi motive Annemarie Börlind a refuzat constant testele pe animale. Toate produsele sunt testate in clinici dermatologice pentru a stabili compatibilitatea cu pielea. Ingredientii naturali de inalta calitate si testele dermatologice asigura eficacitatea si compatibilitatea dermatologica a produselor.

Toate produsele Annemarie Börlind pot fi vizualizate aici

Atelierul de panza
Sacoșa de pânză, un proiect început în 2009 de ViitorPlus-asociația pentru dezvoltare durabilă, a devenit între timp Atelierul de pânză pentru a denumi mai bine ceea ce are de oferit:...
Citeste mai multe
Sacoșa de pânză, un proiect început în 2009 de ViitorPlus-asociația pentru dezvoltare durabilă, a devenit între timp Atelierul de pânză pentru a denumi mai bine ceea ce are de oferit: produse din pânză, lucrate din bumbac netratat, neînălbit și nevopsit, cu 0 resturi de producție în atelier, promovând producția și consumul durabil.

Atelierul de pânză funcționează ca o întreprindere socială, desfășurând activitate economică pentru a putea susține misiunea de mediu și pe cea socială: oferirea unei alternative ecologice la punga de plastic și oferirea unor locuri de muncă persoanelor cu handicap.

Până în prezent Atelierul de pânză a produs mai mult de 50.000 de sacoșe, a ajutat să se integreze pe piața muncii 8 beneficiari, a angajat 16 persoane în cei 3 ani de existență și are un portofoliu în creștere de clienți.

Toate produsele Atelierul de panza pot fi vizualizate aici

Atelierele Spheric
Spheric se numesc atelierele organizate în cadrul Asociației Phoenix Speranța din Mediaș, asociație care sprijină integrarea socială și profesională a persoanelor cu dizabilități.
Citeste mai multe
Spheric se numesc atelierele organizate în cadrul Asociației Phoenix Speranța din Mediaș, asociație care sprijină integrarea socială și profesională a persoanelor cu dizabilități.

Prin activitățile Atelierelor Spheric, se contribuie la dezvoltarea personală și vocațională a beneficiarilor Centrului Phoenix Speranța. Aceștia sunt persoane cu dizabilități care, prin terapie ocupațională, sunt implicate în realizarea de produse de îngrijire personală, tâmplărie, croitorie, cadouri sau decorațiuni. Sunt produse de cea mai bună calitate, manufacturate cu multă pricepere și dăruire.

Afacerea socială
Cu o misiune primordial comunitară dar cu o formă de organizare și o gândire business, întreprinderile sociale sunt proiecte comunitare de cursă lungă ca și afacerile. În același timp au potențialul unui impact pozitiv mai mare decat ONG-urile datorită faptului că se susțin și din venituri generate direct din ceea ce fac.

Asociația Phoenix Speranța a pornit în 2001 cu dorința de a ajuta persoanele cu dizabilități din oraș. Pentru a oferi ceva complet în anii următori au dezvoltat proiecte de terapie ocupațională dar și de instruire, formare și perfecționare pentru integrare pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități. Concret, proiectele acestea sunt o serie de ateliere care oferă ceea ce lipsește cel mai mult acestor persoane: locuri de muncă și ajutor în a înțelege și a se acomoda cu ceea ce înseamnă un job.

Spheric este o afacere socială. Adică o afacere cu activitate de producție dar care are un scop primordial social.

Spheric este una dintre acele afaceri sociale care au potențialul să schimbe lumea în mai bine.

Dăruim împreună
La MioBio găzduim cu mare plăcere produsele “Spheric Cosmetice” – săpunuri naturale din ingrediente vegetale obținute din agricultura biologică.
Toate produsele sunt lucrate în atelierele sociale ale asociației de către sau împreună cu persoane cu dizabilități. De asemenea toate fondurile obținute sunt folosite în cadrul programelor sociale sau pentru a plăti salariile acestor persoane și ale instructorilor.

Vânzarea produselor găzduite la MioBio se face non-profit, toate sumele obținute fiind direcționate către Acociația Phoenix Speranța / Atelierele Spheric.
 
Prin cumpărarea oricărui produs Spheric, contribuiți la bunul mers al asociației și la bucuria tuturor persoanelor implicate în acest proiect.
 

Toate produsele Atelierele Spheric pot fi vizualizate aici

Attitude
Produsele de curăţenie Attitude provin din Canada şi sunt certificate ecologic EcoLogo. Toate produsele au certificare verde, au carbon neutru, sunt biodegradabile, vegane (exclud utilizarea...
Citeste mai multe
Produsele de curăţenie Attitude provin din Canada şi sunt certificate ecologic EcoLogo.

Toate produsele au certificare verde, au carbon neutru, sunt biodegradabile, vegane (exclud utilizarea oricărui ingredient de origine animală), nu conțin derivați petrochimici, nu conțin sulfați (sodium lauryl sulfate și/sau Sodium Laureth Sulfate), nu conțin parfumuri artificiale.

Certificarea EcoLogo este dată de către Guvernul Canadian, este recunoscută internațional (Global Ecolabeling Network / ISO 14024) și dovedește că produsele respectă cele mai înalte standarde de mediu. Acesta este singurul mod de a asigura consumatorii că nu sunt induși in eroare.

Jean-Francois Bernier, fondator al companiei Bio-Spectra, compania mamă a marcii ATTITUDE, a declarat că a fost inspirat în creearea de produse bio după ce a citit că oamenii de ştiinţă atribuie cauzei genetice doar 5% - 10% din toate cazurile de cancer, iar restul de 90% - 95% din cauzele îmbolnăvirii sunt înrădăcinate în mediul şi stilul nostru de viaţă.
 
"Aceasta înseamnă că alegerile pe care le facem astăzi vor avea un impact real asupra modului în care vom trăi în viitor, în special cu aceste tipuri de produse pe care le folosim zilnic, de peste 30, 40, 50 de ani, aproape o viaţă întreagă. Astfel, chiar dacă este o cantitate mică, este o expunere cronică. Aşa că m-am gandit că trebuie să creăm o alternativă pentru ca oamenii să nu fie expuşi la aceste substanţe chimice cauzatoare de cancer."

Toate produsele Attitude pot fi vizualizate aici

Badger
Badger este o mică afacere de familie – deținută de familie, condusă de familie și family-friendly – fondată în Gilsum, într-o zonă idilică, împădurită, din New Hampshire, Statele...
Citeste mai multe
Badger este o mică afacere de familie – deținută de familie, condusă de familie și family-friendly – fondată în Gilsum, într-o zonă idilică, împădurită, din New Hampshire, Statele Unite. Manufactura lucrează pe baza unor rețete care combină ingrediente organice de cea mai înaltă calitate – extracte din plante, uleiuri exotice, ceară de albine și minerale – optimizate din punctul de vedere al siguranței în utilizare și al blândeții cu pielea, dar și al eficienței. Acestea calmează, hrănesc, protejează. Într-un cuvânt, vindecă și alină corpul.

Compania a fost fondată de către Bill Whyte în 1995 când, lucrând ca tâmplar în una dintre iernile reci din New Hampshire, a creat un balsam incredibil de eficient care i-a vindecat mâinile crăpate, traumatizate. Între timp, afacerea a crescut pentru a încorpora 100 de produse pentru realizarea cărora lucrează un număr de peste 80 de angajați. În ciuda evoluției afacerii, autenticitatea începuturilor sale este menținută prin faptul că Badger Bill continuă să conducă manufactura, în calitate de CEO, în timp ce soția sa, Katie, este Chief Operative Officer, iar cele două fiice – Emily și  Rebecca – sunt VP Sales and Marketing, respectiv VP Innovation and Sustainability.

Badger folosesc exclusiv ingrediente trecute prin filtrul rigurosului proces de verificare a calităților și standardului natural al companiei, standard care conține prevederi legate de sănătatea și sustenabilitatea culturilor de proveniență, caracterul minim-invaziv al procesării ingredientelor, sustenabilitatea lanțului de distribuție și proprietățile curative ale ingredientelor. Spre exemplu, uleiul extravirgin de măsline organic utilizat în majoritatea produselor Badger provine de la o singură plantație de familie din sudul Spaniei, al căror ulei este considerat de către familia Badger drept cel mai bun pe care l-au gustat vreodată. Apoi, uleiul esențial de trandafir organic folosit în produsele relevante Badger este distilat la abur în Bulgaria din petale de trandafir culese în aceeași zi. Este nevoie de 5 tone de petale pentru un singur litru din acest prețios ulei esențial.

Pe scurt, Badger alătură tradiție, cercetare, un design pe măsură și multă iubire pentru a crea produse bogate în mod natural în antioxidanți și vitamine menite pentru oameni mai sănătoși și o planetă mai sănătoasă.

"Povestea Balsamului Badger'' de Badger Bill

"Cu ceva vreme în urmă, în iarna lui 1993, eram un tâmplar cu mâini uscate și cu buricele degetelor crăpate. Îmi petreceam cea mai mare parte a timpului bătând cuie afară, în condiții destul de aspre. În același timp, îmi plăcea să lucrez cu ierburi, plante și remedii naturale. Iar întâmplarea a făcut ca această pasiune să se dovedească a fi o coincidență fericită. Într-o zi, la mine în bucătărie, am preparat ceea ce mai târziu avea să devină Balsamul Badger. Dintr-un foc, amestecul mi-a vindecat degetele și a dus la nașterea unei afaceri...

Urma să numesc acel prim produs ,,Gheară de urs'', dar denumirea era deja revendicată! La început, am fost dezamăgit. Apoi, când cuvântul badger/bursuc mi-a venit în minte, am știut imediat că era vorba despre alegerea potrivită. Bursucul este un totem al vindecării, un atent culegător de rădăcini vegetale și un fin cunoscător al secretelor ierburilor; un luptător redutabil și eficient în ceea ce privește auto-apărarea și protejarea familiei sale; un caracter perseverent în direcția depășirii obstacolelor și atingerii scopurilor propuse.

Balsamul Badger a călătorit la Polul Sud protejând mâinile și picioarele exploratorilor pe schiuri; a calmat degetele dureroase ale trapeziștilor și ale sportivilor care practică escalada; este un produs de nădejde pentru practicanții de rafting, pentru cei care conduc sănii trase de câini și pentru halterofili de ani buni.

Iar efectul benefic de care se bucură cu toții ne este accesibil și nouă! Secretul acestui balsam super-calmant este legat de ingredientele sale: ulei de măsline extravirgin organic și ceară de albine - bogate în fermenți naturali, enzime, vitamina E și uleiuri esențiale, care lasă pielea moale ca mătasea. Remarcabil este faptul că această combinație simplă de ulei și ceară este delicată cu pielea sensibilizată și totuși suficient de puternică și de eficientă pentru pielea aspră de pe orice porțiune a corpului. Masează balsamul, folosește-l regulat, așteaptă rezultate!''
 

Toate produsele Badger pot fi vizualizate aici

Beauty Made Easy
Beauty Made Easy este un brand danez, iar compania a fost infiintata in 2014 de catre Terje Munck si fiica ei adolescenta, Katrine. In prezent compania exporta produsele sale naturale in 12...
Citeste mai multe
Beauty Made Easy este un brand danez, iar compania a fost infiintata in 2014 de catre Terje Munck si fiica ei adolescenta, Katrine.

In prezent compania exporta produsele sale naturale in 12 tari - balsamuri de buze naturale cu arome delicioase si in ambalaje adorabile, vesele si pline de culoare!

In plus exista si produse complementare cum ar fi scrub-ul natural de buze sau servetele matifiante. 
 

Toate produsele Beauty Made Easy pot fi vizualizate aici

Biobrush
Biobrush - periuțe de dinți organice Înainte ca ciclul de producție convențional să le considere inutile și să le sortească incinerării, Biobrush preia așchiile nefolosibile de lemn...
Citeste mai multe
Biobrush - periuțe de dinți organice

Înainte ca ciclul de producție convențional să le considere inutile și să le sortească incinerării, Biobrush preia așchiile nefolosibile de lemn și le transformă în periuțe de dinți – totul, cu prețul unei amprente de carbon neglijabile.

Biobrush realizează periuțele de dinți din talașul produs de către industria de procesare a lemnului! În plus, ambalajul din bioplastic și celuloză și perii din nylon pe bază de ulei de ricin au un conținut 0 de substanțe plastifiante nocive. Iar design-ul periuței este unul minimalist, simplu și elegant.

Capacitatea de curățare a periuțelor Biobrush
 
Pentru a concepe design-ul periuțelor sale, Biobrush a coroborat recomandările a medici stomatologi, producători și institute de cercetare.

Principala întrebare pusă de producătorul berlinez a fost: Ce înseamnă design de vârf și care sunt inovațiile folositoare din domeniu?
Răspunsul a fost: Nu este necesară reinventarea periuței de dinți.

Așadar, ce este, totuși, important la periuțele de dinți?
 • forma rotunjită a terminației perilor
Perii rotunjiți reușesc să pătrundă în spațiile interdentare. Foarte important: a nu se omite folosirea aței dentare!
 • perii cu o duritate redusă spre medie
O acțiune de curățare superioară datorată folosirii perilor duri nu justifică traumele suferite de către gingii, sunt de părere experții. De aceea, aceștia recomandă perii cu o duritate moderată.
 • capul de dimensiune mică spre medie
În felul acesta se optimizează dimensiunea periuței în raport cu eficiența curățării și celor mai mici dintre dinți.
 • perii grupați în mănunchiuri
Densitatea ridicată a mănunchiurilor favorizează rezultatele de curățare performante. Distanța dintre peri este, de asemenea, importantă, pentru că determină uscarea rapidă a perilor, prevenind formarea bacteriilor.
 • unghiul la care este înclinat capul periuței
Acesta permite atingerea și perierea molarilor.

Periuța Biobrush este construită în jurul acestor principii simple, dar eficiente. Potrivit experților, "tot restul este marketing".
 
Sănătate
 • Periuțele folosesc emolienți naturali (acid citric) certificați ca fiind fără BPA.
 • Pentru producerea bioplasticului nu sunt folosite substanțe emoliente.
 • În pigmenții atent selecționați pentru colorarea periuțelor nu există metale grele.
 • Pentru peri se folosește nylon din ulei de ricin natural. Conform opiniei exprimate de către medici stomatologi independenți, nylon-ul este cea mai potrivită și igienică variantă de material folosibil pentru perii periuțelor de dinți.
   
Mediul înconjurător
 • Utilizarea hidrocarburilor în procesul de producție (bioplastic, peri și ambalaj) este redusă la minimum, din moment ce pentru bioplastic este folosit talașul care altfel ar fi incinerat.
 • Talașul folosit pentru realizarea mânerului periuțelor provine într-o măsură covârșitoare din păduri certificate drept sustenabile.
 • Întrucât periuțele folosesc cantități deosebit de reduse de hidrocarburi, amprenta lor de carbon măsurată la finalul ciclului de folosire este neglijabilă.
 • Periuțele sunt biodegradabile* – coloranții satisfac cerințele standardului EN13432, bioplasticul corespunde standardului DIN EN ISO 14855, în timp ce ambalajul (care a primit chiar un premiu în această direcție) este reciclabil în categoria compost.

Filozofia Biobrush

Conceptul inițial al gamei de periuțe colorate a fost acela al unei abordări holistice și sustenabile a produselor de îngrijire dentară cu un impact redus asupra mediului. S-a analizat cu meticulozitate fiecare detaliu care compune o periuță de dinți performantă: tipul și cantitatea de cerneală folosită pe ambalajul compostabil, pigmenții care colorează periuțele dar și caracteristici care țin de forma acestora.

Biobrush, un start-up, muncește neîncetat la perfecționarea și implementarea acestui concept începând de la fondare, în 2015. Rezultatul acestui efort susținut este o periuță care satisface toate exigențele îngrijirii stomatologice ireproșabile. Iar forma sa esențializată și cromatica vibrantă o fac să se remarce în orice baie. 

În 2016, Biobrush a câștigat German Packaging Award for Sustainability pentru ambalajul său compostabil. Iar în anii următori au venit Best of the Best in Product Design la Red Dot Award, în 2017 și, în 2018, Excellent Communications Design/Packaging la German Design Award și, decernat de către European Centre for Architecture, Art Design and Urban Studies și Chicago Atheneaeum Museum of Architecture and Design, Green Good Design Award la categoria Green Product.
 

Toate produsele Biobrush pot fi vizualizate aici

Biosolis
BIOSOLIS: Prima gamă de protecție solară integral certificată organic – pentru adulți și copii, pentru corp și pentru față.   Protecție solară organică!   Datorită filtrelor...
Citeste mai multe
BIOSOLIS: Prima gamă de protecție solară integral certificată organic – pentru adulți și copii, pentru corp și pentru față.
 
Protecție solară organică!
 
Datorită filtrelor minerale 100% naturale, uleiurilor vegetale 100% naturale și organice și a proprietăților gelului de Aloe Vera care hidratează și calmează pielea.
 
Laboratorul Biosolis se află într-un proces de cercetare și studiu continuu pentru alegerea soluțiilor și ingredientelor care garantează protecția, siguranța, eficiența și respectul pentru mediul înconjurător.
 
Produsele Biosolis NU conțin niciun fel de derivate petrochimice, sunt fără silicon, uleiuri minerale, parafină sau parfumuri sintetice. Formulele dezvoltate pentru a ne proteja de razele solare sunt naturale și fără nanoparticule. Grație biotehnologiei, Biosolis folosește ingrediente active de cea mai bună calitate, curate și non-poluante, pline de respect față de om și mediul înconjurător.
 
Recomandate pentru orice tip de piele, oferă protecție UVA + UVB.
 
Biosolis colaborează cu Ecocert Greenlife si Cosmebio, companii care certifică atât ingredientele cât și formulele finale ale produselor. Mai mult decât atât, toate produsele de protecție solară sunt verificate de către un laborator independent și respectă toate regulamentele Uniunii Europene (COLIPA) și cele ale Statelor Unite (FDA).
 
Din dorința de a evita supra ambalarea, recipientele și etichetele sunt și ele prietenoase cu mediul – se folosește cerneală vegetală pentru inscripționări și recipiente reciclabile.
 

Toate produsele Biosolis pot fi vizualizate aici

Cattier
Firma Cattier a fost infiintata in 1968 de catre Pierre Cattier. Fascinat de medicina traditionala, s-a implicat in dezvoltarea produselor pe baza de argila, atat in scop medical cat si cosmetic....
Citeste mai multe
Firma Cattier a fost infiintata in 1968 de catre Pierre Cattier. Fascinat de medicina traditionala, s-a implicat in dezvoltarea produselor pe baza de argila, atat in scop medical cat si cosmetic. A fost un vizionar care a initiat multi contemporani in folosirea de ingrediente simple, naturale.

Inca de la infiintare, Laboratul Cattier si-a folosit expertiza si cunostintele in crearea de produse de ingrijire pe baza naturala, respectand totodata mediul inconjurator.
Produsele cosmetice bio Cattier sunt formulate cu ingrediente naturale, pe cat posibil de provenienta organica:
 • fara parabeni
 • fara phenoxyethanol
 • fara coloranti artificiali sau parfum sintetic
 • fara derivati din petrol
   
Produsele sunt create dupa urmatoarele principii:
 • minim 95% din ingrediente sunt de origine naturala
 • minim 95% din plantele folosite provin din agricultura biologica
 • minim 10% din ingrediente provin din agricultura biologica
   
Toate cosmeticele bio Cattier sunt certificate Ecocert si aprobate Cosmebio.
 

Toate produsele Cattier pot fi vizualizate aici

Déjà Vu
Déjà Vu – Sapunuri 100% naturale. Manufacturate la rece. Fabricate in Romania. Un sapun natural fabricat manual este foarte uşor de recunoscut. In primul rand are un aspect opac si...
Citeste mai multe
Déjà Vu – Sapunuri 100% naturale. Manufacturate la rece. Fabricate in Romania.

Un sapun natural fabricat manual este foarte uşor de recunoscut. In primul rand are un aspect opac si miroase a ierburi, a gradina bunicii, a flori, a padure, a camp de menta, a fel de fel de mirosuri care iti sunt familiare si care nu doar dau o mireasma placuta sapunului, ci au si nenumarate beneficii pentru piele. Trebuie sa mai stii ca un sapun 100% natural este compus strict din: uleiuri vegetale saponificate in soda caustica – aproximativ 68% (ulei de palmier, ulei de masline, ulei de cocos, ulei de galbenele, ulei de lavanda, ulei de seminte de struguri, unt de shea, unt de cacao, ulei de ricin etc.), lichid – aproximativ 30% (apa distilata, ceai din plante, infuzie) si circa 2% uleiuri esentiale naturale 100% si flori, fructe, legume si alte grozavii care se gasesc in gradina. Toate aceste ingrediente naturale stau la baza sapunurilor Déjà Vu.

Sa nu va sperie faptul ca sapunurile naturale contin soda caustica. Pe numele sau stiintific hidroxid de sodiu, soda in compozitia sapunurilor realizate manual nu este atat de terifianta pe cat suna, ea fiind principalul ingredient din compozitie. Simplu, fara soda nu exista sapun! Dar aceasta trece printr-un proces chimic lent, numit saponificare, permitand ingredientelor sa se transforme intr-un sapun plin de proprietati. Dupa aproximativ 48 de ore sapunul nu va mai contine soda, aceasta este saponificata, fiind procesata complet.

Care este procesul de fabricare al sapunurilor Déjà Vu?

Se alege grijuliu fiecare ingredient in functie de proprietatea de baza pe care se doreste sa o aiba sapunul. Spre exemplu pentru sapunul Déjà Vu „Matins de Lavande” s-au combinat cele mai bune ingrediente pentru tenul gras, care se confrunta cu acneea, dermatita, eczemele etc. Procesul se repeta pentru toate sapunurile, fiecare dintre ele fiind o combinatie care exceleaza in ingrijirea pielii conform indicatiilor de pe ambalaj.

Desi exista mai multe procedee manuale de fabricare a sapunului de casa, Déjà Vu a ales metoda numita „la rece” deoarece, fata de cea traditionala, cu cazanul bunicii, aceasta pastreaza beneficiile nutritive ale uleiurilor. Ele sunt doar foarte usor incalzite (aproximativ temperatura corpului nostru). De asemenea, prin aceasta metoda, glicerina ramane in sapun, pastrandu-si proprietatile hidratante. Uleiurile de baza si soda amestecata cu apa de izvor se combina atunci cand au aceeasi temperatura, urmand apoi sa fie adaugate ingredientele specifice tratamentelor (argila, chilli, morcovii, cafeaua s.a.m.d.). La sfarsit de tot se adauga si uleiurile esentiale, facand o mica magie Déjà Vu care ofera sapunurilor un plus de naturalete si eficacitate. Dupa aceea, compozitia este turnata in forme de lemn de brad, pana cand se intareste (cam 2 zile), urmand ca apoi calupul de sapun sa fie taiat la o masina cu o coarda de chitara. Dupa taiere, sapunurile sunt lasate sa se usuce timp de 3 saptamani pe rafturi de lemn, pana cand sunt gata pentru a fi folosite.

Fiecare sapun este unic! Niciodata doua dintre ele nu vor arata la fel, fie chiar si cele din acelaşi calup, aceasta fiind frumusetea produselor hand-made. Dimensiunea fiecarui sapun este cu aproximaţie 8 x 4 x 2 cm, cantarind intre 90 si 100 de grame fiecare.
 

Toate produsele Déjà Vu pot fi vizualizate aici

Dr. Bronner
Povestea doctorului Emanuel Bronner, creatorul sapunurilor Dr. Bronner, incepe in urma cu 150 de ani si 5 generatii, care au continuat sa ofere si sa dezvolte un produs „verde”, renumit pentru...
Citeste mai multe
Povestea doctorului Emanuel Bronner, creatorul sapunurilor Dr. Bronner, incepe in urma cu 150 de ani si 5 generatii, care au continuat sa ofere si sa dezvolte un produs „verde”, renumit pentru calitatea, versatilitatea si atentia deosebita acordata mediului inconjurator.

Emanuel Bronner s-a nascut in Germania, in anul 1908, intr-o familie traditionala de sapunieri si a creat reteta sapunurilor magice, asa cum exista si astazi. Pentru a-si pune in aplicare ideile, a emigrat in SUA, in 1929, cu scopul de a dezvolta si a comercializa sapunurile lichide si solide, de inalta calitate, ale familiei sale. De atunci notorietatea acestora a crescut incet, dar s-a dezvoltat puternic, astfel ca, sapunul Dr. Bronner a devenit astazi unul dintre cele mai populare si respectate branduri din Statele Unite ale Americii.  Cu toate acestea, Emanuel Bronner nu s-a considerat, in primul rand, un om de afaceri, fiind un om politic, pacifist si activist. Convingerile sale morale si religioase apar si astazi pe etichetele produselor Dr. Bronner, aceste mesaje fiind una dintre particularitatile care fac din sapunul Dr. Bronner acel sapun Magic! De asemenea, pe eticheta apar si sugestii de utilizare ale produsului, Emanuel Bronner, in stilul sau caracteristic, aducand in atentia consumatorilor cele 18 moduri in care se poate folosi sapunul lichid Dr. Bronner.

Produsele Dr. Bronner, dar in special sapunul lichid cu aroma de menta, au avut o crestere impresionanata de notorietate intre anii 1960 si 1970, cand consumatorii au redescoperit importanta si beneficiile utilizarii produselor naturale si efectele pe care acestea le au pe termen lung.

Emanuel Bronner a fost un pionier in industria sapunurilor naturale, a lansat o noua categorie de produse, care s-a dezvoltat si a generat succes incepand cu a doua si a treia generatie. De atunci se pastreaza traditia pentru mai multe directii de influenta:

RESPONSABILITATEA PENTRU CALITATEA PRODUSELOR: se urmaresc cu mare atentie culturile din care se aleg ingredientele, se folosesc numai produse certificate de organisme internationale, sapunurile sunt complet biodegradabile, ambalajele sunt reciclabile, nu se folosesc agenti sintetici.
Fabricarea de sapunuri naturale din ingrediente vegetale a fost expresia filozofiei lui Emanuel Bronner si a transmis un semnal, mai ales intr-o perioada in care productia de agenti de curatare de uz casnic si cosmetice din produse petrochimice era in plina expansiune.
RESPONSABILITATEA FATA DE FAMILIE: DR. BRONNER Magic Soaps a inceput ca o afacere de familie, businessul a crescut, s-a extins si s-a dezvoltat, insa toti cei care lucreaza aici sunt considerati a fi familia extinsa Dr. Bronner si beneficiaza de programe speciale de plati si compensatii.
O treime din profiturile companiei este investita, in mod traditional, in activitati sociale si de binefacere iar profitul care ramane este reinvestit in companie.
IMPORTANTA FURNIZORILOR: toate produsele folosite la prepararea sapunurilor Dr. Bronner se obtin prin proiecte „Fair Trade”  - asigurarea unui pret corect, a unor salarii si a unor avantaje pentru fermieri/muncitori si familiile acestora.
Proiectele Fair Trade sunt un exemplu graitor pentru relatiile dintre furnizorii de materie prima din tarile in curs de dezvoltare si Dr. Bronner, care nu doar promoveaza exporturile catre occident, dar si dezvolta cooperarea intre acestia.
RESPONSABILITATEA PENTRU CAUZE FILANTROPICE: Sapunurile Dr Bronner nu sunt doar sapunuri, ci asa cum le spune si numele sunt „Magic Soaps”, magice prin contextul care le defineste, prin strategia folosita la prepararea lor, prin calitatea ingredientelor folosite, prin atentia acordata resurselor materiale si umane, prin filozofia All-In-One.
Comportamentul constiincios si respectul pentru aproapele sau si pentru natura au fost esentiale in convingerile lui Emanuel Bronner, pe care le-a rezumat in renumitele cuvinte:
“We are ALL-ONE or none"

Magic Soaps – pentru ca magia  exista dincolo de produs!
 • Cea mai bine vanduta marca de sapun natural din America de Nord
 • 150 de ani de experienta si traditie
 • In intregime biodegradabile si pe baza de ingrediente vegetale
 • Facute cu uleiuri certificate organic si Fair Trade
 • Cu utilizari multiple
 • Fara agenti de spumare, de ingrosare si fara conservanti sintetici
 • Materiale de ambalare 100% reciclate post-consum
 • Netestate pe animale
 • Experienta magica de ingrijire personala

Toate produsele Dr. Bronner pot fi vizualizate aici

ECOS Earth Friendly Products
ECOS (Earth Friendly Products) este un campion in "ochii" celor de la Environmental Protection Agency (EPA).   "Ne-am angajat sa folosim surfactanti siguri (agenti de umezire in detergent), care...
Citeste mai multe

ECOS (Earth Friendly Products) este un campion in "ochii" celor de la Environmental Protection Agency (EPA).
 
"Ne-am angajat sa folosim surfactanti siguri (agenti de umezire in detergent), care se descompun rapid in compusi non-poluanti si ajuta la protejarea vietii acvatice atat in apa dulce cat si in apa sarata".
 
Produsele EFP sunt biodegradabile, non-toxice, fara fosfati si au un pH neutru. Produsele sunt bazate pe plante, sunt libere de petrol, nu acumuleaza sau mimeaza hormoni umani.
 
ECOS a castigat numeroase premii, printre care:

 • "Green Living Award" acordat de revista Good Housekeeping in 2009
 • "Best in Green" acordat de Avalon Communications in 2007
 • "Cea mai buna gama de detergenti" acordat de PETA in 2007
 • "Cel mai bun produs de curatenie" acordat de cititorii revistei Natural Home in 2002
 • Medalia de aur pentru cel mai bun produs de curatenie acordat de Insitutul Culinar American in 2002
 • "Compania responsabila social" a anului 2003

Toate produsele ECOS Earth Friendly Products pot fi vizualizate aici

Essentiq
Va puteti imagina viata fara flori, ierburi, fructe sau legume? Ne indreptam instinctiv catre consumul de produse naturale ori de cate ori avem nevoie, bem un ceai cu lamaie si miere cand simtim...
Citeste mai multe
Va puteti imagina viata fara flori, ierburi, fructe sau legume? Ne indreptam instinctiv catre consumul de produse naturale ori de cate ori avem nevoie, bem un ceai cu lamaie si miere cand simtim ca racim sau ne oferim din cand in cand o baie cu ierburi aromate. Apelam la ceaiul de musetel sau sunatoare cand ne doare stomacul sau la orice alte remedii naturale transmise din generatie in generatie.

Aceasta este si esenta conceptului care sta la baza brand-ului sloven Essentiq – captarea si pastrarea vitalitatii oferite de natura, folosirea resurselor autentic naturale in toate produsele create. Iar aceasta filosofie se reflecta si in numele brand-ului , Essentiq imbinand “essence” cu cuvantul francez “authentique”.

La MioBio veti regasi colectia de parfumuri ambientale, 100% naturale, realizate in colaborare cu partenerii Essentiq din Italia.

Toate ingredientele folosite sunt de origine naturala si organica iar produsele nu contin niciun fel de substante sintetice. Parfumurile de camera sunt compuse din 100% alcool bio si uleiuri esentiale naturale, colorantii folositi fiind la randul lor pur naturali. Toate parfumurile sunt certificate de catre International Fragrance Association (IFRA) si sunt non-toxice. Ambalajele sunt din sticla si carton reciclat, betigasele sunt fabricate din ratan natural neinalbit iar cupele de lemn provin din culturi sustenabile si regenerabile.
 

Toate produsele Essentiq pot fi vizualizate aici

Florascent Parfumeurs
Arta traditionala a parfumului     In linia traditiei artei europene a parfumului din secolul al XVII-lea, manufactura de parfum Florascent va prezinta sub numele Florascent Parfumeurs o...
Citeste mai multe

Arta traditionala a parfumului    

In linia traditiei artei europene a parfumului din secolul al XVII-lea, manufactura de parfum Florascent va prezinta sub numele Florascent Parfumeurs o colectie de parfumuri naturale atent selectionate.

Traditia obliga folosirea in manufactura doar a esentelor naturale cele mai pretioase, care confera compozitiilor acel caracter unic. Fiecare flacon e umplut manual, inchis si ambalat in cutii rotunde, ce constituie marca distinctiva a Florascent Parfumeurs.

La fel ca parfumurile, si ambalajul poarta semnatura creatorului de parfum Roland Tentunian. Sub bagheta lui artistica si profesionala, un vis a devenit realitate: acela de a reinvia arta europeana a parfumului din secolul al XVII-lea intr-o noua linie de produse.

Procesul de fabricatie

Pentru fabricarea parfumurilor se folosesc in manufactura cele mai pure esente florale si macerate din plante aromatice de productie proprie. Ele reprezinta baza pentru creatiile Florascent. Prin procese delicate de distilare si extractie se asigura pastrarea caracterul natural si autentic al tuturor substantelor prelucrate. O perioada de maturare de mai multe luni confera parfumurilor o nota individuala, rotunda.

Arta traditionala a parfumurilor

La curtile regale europene se impusese moda de a purta la ocazii manusi din piele. Acestea, insa, aveau un miros neplacut, din cauza metodelor de tabacire a pielii. Producatorii de manusi au cautat o solutie la aceasta problema. Au inceput sa parfumeze produsele din piele, punand astfel, aproape intamplator, bazele traditiei europene a parfumurilor. Nu a durat mult si unii dintre ei s-au specializat exclusiv ca creatori de parfumuri, pentru ca, in scurt timp, esentele bine mirositoare au inceput sa aiba cautare la doamnele si domnii din inalta societate.

Traditia

Pe langa cunoasterea metodelor traditionale de fabricare a parfumurilor, creatia unui parfum natural presupune multa experienta in manipularea materiilor prime rare si pretioase. Experienta de doua decenii si cunoasterea profunda a esentelor naturale de parfum confera creatiilor caracterul lor aparte. Crearea unui nou parfum poate fi deseori asemanata unui drum lung si anevoie de strabatut. E nevoie de multe incercari pentru ca produsul finit sa corespunda standardelor inalte.

Varietatea mirosurilor

Asemeni stramosilor lor din epoca traditionala a artei parfumului, creatiile de la Florascent Parfumeurs se impun prin naturalete.

In gama de parfumuri gasiti esente florale pure, asa numitele soliflore, ape aromatice si compozitii olfactive cu iz oriental. O selectie atenta de parfumuri barbatesti si compozitii pline de fantezie intregesc aceasta colectie. Gama Florascent cuprinde peste douazeci de esente exclusive, care, pentru o orientare mai usoara, sunt impartite in cinci categorii.

 

Intensitatea apelor aromatice corespunde concentratiei unei ape de toaleta obisnuite.

Toate produsele Florascent Parfumeurs pot fi vizualizate aici

Förster's Natural Products
Förster's Natural Products - Made in Germany De trei generaţii şi de-a lungul a peste 150 de ani - producători de accesorii naturale şi bio foarte speciale. Perii, piepteni, mănuşi de...
Citeste mai multe
Förster's Natural Products - Made in Germany

De trei generaţii şi de-a lungul a peste 150 de ani - producători de accesorii naturale şi bio foarte speciale. Perii, piepteni, mănuşi de masaj, toate produse manual cu multă dăruire şi pasiune nu doar pentru starea noastră de bine, ci şi cu mult respect pentru natură. Förster's Natural Products - de la 1862.

Materialele folosite sunt achiziţionate exclusiv din surse sustenabile, materie primă certificată biologic sau natural regenerabilă, ţesături şi fibre vegane. În fiecare produs creat se reflectă protecţia pentru natură şi grija pentru cel mai înalt nivel de calitate. Astfel sunt create obiecte rezistente în timp, cu o durată lungă de viaţă şi pur şi simplu unice.

Certificările Förster’s

GOTS - Global Organic Textile Standard
GOTS garantează faptul că toate fibrele textile, pornind de la plantaţii, recoltă şi până la produsul finit, beneficiază de un lanţ de producţie sigur, tranparent şi ecologic. În plus, fibrele textile folosite de Förster’s provin exclusiv din agricultura biologică şi nu sunt tratate sub nicio formă chimic. Acest lucru este important deoarece pe parcursul unui masaj efectuat cu mănuşi speciale sau Luffa porii pielii se deschid şi permit îndepărtarea celulelor moarte.

IVN BEST – Certificarea cea mai înaltă în materie de textile ecologice
Prin respectarea strictă a tuturor regulilor în materie de producţie ecologică, Förster’s a primit şi certificarea BEST - pentru o producţie 100% sustenabilă şi ecologică. 98% din totalul tuturor fibrelor textile prelucrate provin din agricultură biologică. The BEST pentru toţi cumpărătorii Förster’s.

FSC® – Lemn din gospodărirea responsabilă a pădurilor
Lemnul stă la dispoziţia noastră dintotdeauna. Va rămâne însă aşa doar dacă nu îl exploatăm în exces. De cele mai multe ori clienţii nu ştiu dacă obiectul din lemn pe care îl cumpără provine are la bază o sursă sigură.
FSC (Forest Stewardship Council) este o organizaţie independentă, neguvernamentală şi non-profit pentru promovarea unui management forestier responsabil în pădurile din întreaga lume. Iar Förster’s foloseşte doar lemn certificat FSC, respectiv lemn care provine din culturi strict controlate.

USDA – United States Department of Agriculture
Produsele Luffa fabricate de Förster’s au fost primele produse din lume certificate USDA. Certificarea presupune garanţia ca minimum 95% din ingredientele unui produs să provină din agricultură biologică.

Toate produsele Förster's Natural Products pot fi vizualizate aici

Hydrophil
Ce inseamna hidrophil?   Cuvantul reprezinta termenul german pentru cuvantul grecesc “hydrophilic” care inseamna "iubitor de apa". Apa, aceasta resursa nepretuita de care avem nevoie cu...
Citeste mai multe
Ce inseamna hidrophil?
 
Cuvantul reprezinta termenul german pentru cuvantul grecesc “hydrophilic” care inseamna "iubitor de apa". Apa, aceasta resursa nepretuita de care avem nevoie cu totii pentru a trai. Pentru ca orice este viu se naste dintr-un strop de apa. Si trebuie sa avem grija de ea si sa evitam cu orice pret poluarea ei.
 
Intregul proiect HYDROPHIL are la baza ideea de a contribui la folosirea responsabila a apei in mod deliberat. Prin crearea de produse “water neutral”, vegane si fair trade.
 
De ce “water neutral”, vegan si fair?
 
“Water neutral” inseamna ca toate produsele sunt fabricate cu multa responsabilitate fata de consumul apei. Se folosesc resurse naturale care nu necesita irigare artificiala, cum ar fi de pilda bambusul. In plus, culorile folosite nu contin uleiuri minerale sau alti aditivi sintetici, astfel incat, atunci cand produsul isi incheie ciclul de folosire, mediul si apa nu vor fi contaminate cu reziduuri toxice.
 
Niciun produs nu a fost testat pe animale si nu contine ingrediente de origine animala. Si toate produsele sunt fair trade dintr-un motiv foarte simplu, efortul depus in munca merita o rasplata fair, pe masura.
 
De ce-ai face o periuta de dinti din lemn de bambus?
 
Atunci cand te preocupa subiectul sustenabilitatii, observi zi de zi cat de multe obiecte care ne inconjoara sunt in fond complet neadaptate unui stil de viata prietenos cu mediul.
 
Asa te poate surprinde intr-o buna dimineata o idee in timp ce te speli pe dinti. Si asta s-a intamplat la Hydrophil, unde in cele din urma s-a lucrat cu tenacitate, meticulozitate si perseverenta mai bine de un an pana cand a luat nastere prima periuta de dinti din bambus.
 
Manerul periutelor de dinti este creat din bambus biodegradabil, o resursa naturala care se dezvolta si creste foarte repede. Perii sunt din nylon fara BPA*.
 
Periutele de dinti Hydrophil sunt disponibile in variantele medium-soft si extra-soft, pentru adulti si pentru copii.
 
Fiecare periuta este ambalata in cutii de carton reciclabile si biodegradabile.
 
Iar periutele de dinti pentru copii sunt recomandate incepand cu 3 ani.
 
Durata lor de viata recomandabila este de maximum 3 luni.
 
De ce mai putin plastic intr-o simpla periuta de dinti?
 
Suntem in permanenta inconjurati de plastic, pentru ca este ieftin si poate fi folosit in enorm de multe feluri. Partea trista – plasticul are nevoie de cel putin 500 de ani pentru a se degrada complet. Aproximativ 13.000 de particule de plastic se regasesc in fiecare km patrat de ocean. Se estimeaza spre exemplu ca plasticul reprezinta 75% din deseurile regasite in Marea Nordului.
 
In concluzie – folosirea plasticului trebuie redusa radical si regandita la modul cel mai serios.

*BPA Free (“Bisphenol A”) inseamna ca produsul pe care apare acest mesaj este fabricat din materiale alternative care nu contin bisfenol in componenta plasticului. Bisfenolul este un compus chimic care imita caracteristicile hormonului numit estrogen si care are efecte nocive asupra sanatatii noastre. Prin uzura, spalari repetate, frecare sau incalzire la temperaturi ridicate, acest compus poate trece din materialele plastice direct in alimentele conservate in acestea. Odata ajuns in organism, bisfenolul poate produce disfunctii hormonale, deviatii comportamentale, hiperactivitate, dificultati de invatare, este asociat cu obezitatea si diabetul, poate determina instalarea prematura a pubertatii, stimuleaza dezvoltarea glandelor mamare, mareste semnificativ dimensiunile prostatei sau afecteaza functionarea sistemului imunitar.

 

Toate produsele Hydrophil pot fi vizualizate aici

Jack N' Jill
Pasta de dinti Jack N' Jill s-a nascut in Melbourne, Australia, fiind conceputa de un farmacist impreuna cu sotia sa. Dupa nasterea primului lor copil s-au alaturat repede comunitatii de parinti...
Citeste mai multe
Pasta de dinti Jack N' Jill s-a nascut in Melbourne, Australia, fiind conceputa de un farmacist impreuna cu sotia sa. Dupa nasterea primului lor copil s-au alaturat repede comunitatii de parinti preocupate de factorii nocivi din mediul inconjurator si impactul direct al acestora asupra copiilor. Au inceput sa-si puna intrebari despre lucrurile cu care copii intra in contact direct, nedorind sa ii expuna inutil unor aditivi sau produse sintetice.

Curand si-au dat seama ca oferta in materie de igiena orala este mult prea limitata, astfel incat, farmacist fiind, fondatorul s-a ambitionat sa creeze cea mai sigura pasta de dinti pentru copii lor, dar si pentru ai vostri!

Pasta de dinti Jack N' Jill este 100% sigura pentru copii, mai ales ca au tendinta sa o inghita! Toate ambalajele sunt concepute a fi atragatoare pentru copii si sunt atat de simpatice incat parintii sigur nu vor fi deranjati de prezenta lor in baie ;-)

Pe langa paste de dinti Jack N' Jill ofera si periute realizate din amidon de porumb, fiind astfel biodegradabile si reciclabile, dar si periute siliconice.

Toate pastele de dinti sunt naturale, hipoalergene si cu ingrediente organice. Toate aromele sunt naturale si certificate USDA Organic (United States Department of Agriculture). Pastele au grad alimentar, sunt certificate Vegan, Gluten Free, si nu contin alergeni.

Iar simpaticele ambalaje sunt create in asa fel incat au un impact minimal asupra mediului inconjurator, sunt biodegradabile, reciclabile si fara BPA.

Toate produsele Jack N' Jill pot fi vizualizate aici

Jackson Reece
Nu e nimic mai sensibil decat pielea fina si delicata a bebelusilor, astfel incat de ce am alege sa o punem in contact cu chimicale nocive sau parfumuri puternice? Jackson Reece creaza produse...
Citeste mai multe
Nu e nimic mai sensibil decat pielea fina si delicata a bebelusilor, astfel incat de ce am alege sa o punem in contact cu chimicale nocive sau parfumuri puternice?

Jackson Reece creaza produse naturale si pure pentru bebelusi si copii, iar totul a pornit de la o experienta personala.

Janet si Colin au doi baieti, Jackson si Reece. In 1999, la 8 luni dupa nasterea lui Jackson, Janet si Colin au descoperit ca fiul lor avea o eczema. Dupa tratamentele clasice cu creme care contineau steroizi situatia era departe de a se fi imbunatatit, imuninatatea pielii fiind compromisa. Asa au aflat ca alcoolul cuprins in multe servetele umede pentru bebelusi nu facea decat sa irite mai mult pielea. Iar la vremea respectiva nu au gasit nicio alternativa de servetele umede care sa fie naturale si sa nu contina alcool.

In lipsa de alternative au apelat la varianta "comprese de bumbac si apa", metoda care nu a fost nici practica nici eficienta. Iritatia de scutec s-a inrautatit iar eczema s-a inflamat mai rau datorita unor chimicale nocive din sapunul pentru bebelusi. Pe langa acestea au aflat si ca apa folosita continea clor, un abraziv mai iritant decat alcoolul pentru un bebelus ca Jackson.

Ca parinti au simtit ca singura solutie este dezvoltarea propriului produs care sa protejeze si calmeze pielea bebelusului. Dupa ani de studiu si determinare de neclintit, au reusit in 2003 sa dezvolte produse proprii cu ingrediente naturale. Momentul a coincis cu nasterea celui de-al doilea copil, Reece. Si astfel s-a nascut conceptul Jackson Reece.

Au identificat un material biodegradabil de cea mai buna calitate pentru servetelele umede in care au putut incorpora o formula vegetala cu ingrediente naturale certificate organic precum aloe vera, tea tree oil si ylang ylang. Si pentru ca orice produs care contine apa este mediul ideal in dezvoltarea de bacterii sau ciuperci, au recurs la purificarea totala a apei folosite in produsele lor. In plus au luat o decizie etica asupra tipului de conservant folosit, si anume unul natural, pe baza vegetala, care este admis si de catre vegani. Nu se folosesc sub nicio forma parfumuri sintetice iar formulele produselor sunt cu pH neutru.

Ce contin produsele Jackson Reece
De fapt 99% din ingrediente sunt de provenienta naturala, inclusiv conservantii care reprezinta o formula vegetala naturala unica derivata din extracte de plante.
Toate servetelele umede sunt 100% biodegradabile, materialul nu contine clor iar ambalajele sunt realizate din material reciclat.

Ce NU contin produsele Jackson Reece
Ingredientele de mai jos se regasesc adesea in produsele cosmetice si de igiena. Au fost excluse in totalitate din toate produsele, Jackson Reece considerandu-le nocive atat pentru bebelusi cat si pentru parinti.
Parabeni - distrug bacteriile, sunt puternici si agresivi, un potential iritant frecvent uzitat care n-ar avea ce sa caute pe pielea unui bebelus
Sodium Lauryl Sulfate (SLS) & Sodium Laureth Sulfate (SLES) - sunt chimicale ieftine si eficiente in curatarea pielii, dar duc la deshidratarea acesteia. Asta inseamna ca agraveaza starea pielii sensibile.
Lanolina - si ea intalnita des in produsele cosmetice, dar anumite persoane sunt alergice la lanolina, astfel incat nu se regaseste in produsele Jackson Reece
Benzoat - folosit pe post de conservant si antiseptic. Poate insa agrava simptomele de astm.
Ftalati - aceste chimicale prelungesc viata parfumului si a culorii din produsul cosmetic, dar anumite studii au relevat faptul ca pot afecta echilibrul hormonal, prin urmare nici acestia nu au ce sa caute in produsele pentru copii
Methylisothiazolinone (MIT) - un conservant care poate provoca reactii alergice si iritatii
Phenoxyethanol - un ingredient chimic care intre timp a fost interzis in produsele certificate de catre Ecocert.
Triclosan - un chimical agresiv care este folosit pentru a tine sub control dezvoltarea de bacterii
Petrochimice - o serie de chimicale care deriva din petrol si care nu au ce cauta in produsele ecologice
Sapun - poate usca pielea micilor bebelusi si poate cauza iritatii

In concluzie, produsele Jackson Reece sunt ideale pentru pielea delicata, sensibila, predispusa la iritatii, pana si pentru pielea care sufera de eczeme.
 

Toate produsele Jackson Reece pot fi vizualizate aici

John Masters Organics
“Feel good about looking good” este sloganul John Masters Organics.   Să ai grijă de tine și totodată de ceea ce te înconjoară sunt două lucruri care nu se exclud reciproc. De peste...
Citeste mai multe
“Feel good about looking good” este sloganul John Masters Organics.
 
Să ai grijă de tine și totodată de ceea ce te înconjoară sunt două lucruri care nu se exclud reciproc. De peste 20 de ani acesta a fost scopul în crearea de produse naturale pentru păr și corp. 

John Masters Organics s-a născut din dorința de a crea o linie de lux cu mult respect pentru natură. Rezultatul are la bază dedicația și efortul unor oameni răspândiți pe întreg globul. Pentru că pasiunea de a cultiva materie primă organică este respectată profund la John Masters Organics.

Avem un singur corp și o singură planetă. De ce să nu avem grijă de ambele? Dacă putem evita ingredientele sintetice, de ce să nu o facem? Și de ce să folosim chimie nocivă când produsele naturale au un efect mai bun asupra corpului și a mediului înconjurător.

Astfel s-au născut produse naturale somptuoase, premiate an de an și folosite și apreciate și de celebrități precum Jessica Alba, Alicia Siverstone, Nelly Furtado, Rosario Dawson, Oliver Thornton sau Jake Gyllenhaal.
 

Toate produsele John Masters Organics pot fi vizualizate aici

Khadi
Henna (Lawsonia inermis) este un colorant vegetal, 100% natural, folosit de mii de ani in India, Orientul Mijlociu si Nordul Africii, ce permite colorarea parului in mod natural. Henna nu doar...
Citeste mai multe
Henna (Lawsonia inermis) este un colorant vegetal, 100% natural, folosit de mii de ani in India, Orientul Mijlociu si Nordul Africii, ce permite colorarea parului in mod natural. Henna nu doar coloreaza podoaba capilara ci este un adevarat tratament pentru par.

Vopselele de par Henna Khadi sunt 100% naturale, 100% vegetale, vopsesc si parul vopsit chimic, decolorat sau alb / fire de par albe. Nu contin amoniac, para-fenilendiamina (PPD), hidroperoxid, conservati sau coloranti artificiali.

Produsele nu sunt testate pe animale si respecta cele mai stricte principii ale produselor cosmetice naturale:
 • fara uleiuri minerale
 • fara culori sintentice
 • ingredientele vegetale si ierburile care stau la baza vopselelor Henna provin din flora spontana
 • se aplica principiile "Fair Trade" cu toti producatorii si furnizorii de materie prima
 • toate produsele respecta principiile Ayurveda

Top intrebari despre vopsirea parului cu Henna

Henna vospeste parul alb / firele albe de par?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente intrebari/temeri. Henna de foarte buna calitate coloreaza in mod uniform firele de par albe chiar si parul care este 100% alb in nuante de aramiu. Daca se doreste vopsirea parului alb in nuante de saten sau negru, vopsirea se va face astfel:

    - vopsire par alb in nuante de saten - se utilizeaza un amestec de henna si indigo (pudrele se prepara separat si se amesteca inainte de aplicare). Cantitati diferite de henna si indigo permit obtinerea de nuante diferite de saten (se recomanda efectuarea unui test de proba pentru a vedea ce culoare se obtine). Pentru a evita obtinerea unei culori prea inchise sau nedorite se recomanda alegerea unor vopselele de par vegetale, 100% naturale, deja amestecate care permit obtinerea unor nuante diferite de saten: deschis, nuca sau inchis.
    - vopsirea parului alb in nuante de negru: vopsirea se face in 2 pasi (se aplica henna pura rosu iar apoi se aplica indigo). Se poate folosi si o vopsea naturala henna negru (vopseaua este naturala daca contine un amestec de henna si indigo, fara saruri minerale sau alte chimicale) dar si in acest caz vopsirea se face in 2 pasi.

Se poate folosi vopseaua Henna pe parul vopsit chimic?
Daca henna este de foarte buna calitate, fara adaosuri de substante chimice sau pigmenti sintetici, se poate aplica pe parul vopsit chimic. Este foarte important sa treaca cel putin o luna intre vopsirea chimica si cea naturala cu Henna.

Sunt alergica la vopseaua de par, pot folosi henna?
Multe femei se confrunta cu aceasta problema, care de fapt este o sensibilitate a pielii la anumiti compusi chimici care se gasesc in vopseaua de par. Aceasa reactie alergica poate aparea oricand chiar si la vopseaua de par folosita in mod constant.

Daca iti doresti o schimbare de look, alege henna sau vopsele de par vegetale pe baza de coloranti naturali. Asigura-te ca aceste vopsele sunt 100% naturale, adica contin doar plante, pentru ca in caz contrar exista riscul de alergii. Vopsit cu henna parul este frumos si sanatos!
 

Toate produsele Khadi pot fi vizualizate aici

La Fare 1789
La Fare este numele unei coline in regiunea Haute-Provence din Franta, situata chiar la granita dintre clima mediteraneana si cea muntoasa, cu o natura diversa si extrem de bogata. Este de...
Citeste mai multe
La Fare este numele unei coline in regiunea Haute-Provence din Franta, situata chiar la granita dintre clima mediteraneana si cea muntoasa, cu o natura diversa si extrem de bogata. Este de asemenea numele unei case provensale de tara, construita in urma cu peste doua secole, in 1789, anul Revolutiei Franceze. Pasionati de viata si de munca lor, fondatorii brand-ului au pornit mica lor revolutie in lumea cosmeticelor naturale.

Traditia si dragostea pentru natura stau la baza produselor La Fare 1789, naturale, organice, creeate printr-o abordare etica. La Fare 1789 este exact imaginea pe care regiunea Haute-Provence o are de oferit in toata bogatia ei.

Produsele contin de trei ori mai multe ingrediente organice fata de standardul Ecocert. Toate ambalajele sunt reciclabile iar borcanasul care adaposteste cremele este recreat dupa modelul unui recipient gasit in pivnita casei vechi de tara La Fare.

Va invitam sa descoperiti farmecul provensal in produsele bio La Fare 1789.
 

Toate produsele La Fare 1789 pot fi vizualizate aici

Less is More
Stilistul Hannes Trummer a deschis in 2005 in centrul Vienei primul sau salon, avand in spate o experienta de director si trainer al unui lant international de coafura. Dorinta de a pune nevoile...
Citeste mai multe

Stilistul
Hannes Trummer a deschis in 2005 in centrul Vienei primul sau salon, avand in spate o experienta de director si trainer al unui lant international de coafura. Dorinta de a pune nevoile clientilor in prim-planul activitatii sale a dus la ideea de Less is More – mai putin e mai mult, adica reducerea la esential si revenirea la esente.

Chimistul 
Pentru a realiza viziunea Less is More de ingrijire sanatoasa a parului, absolventa Yale Dr. Doris Brandhuber a creat retete high-tech noi si formule bazate pe biomimetica.

Biomimetica este o stiinta interdisciplinara in care structura si modul de functionare a naturii servesc ca model pentru optimizarea produselor existente sau pentru crearea de produse de o valoare cu totul noua.

Viziunea 
Pe baza substantelor organice bio-active pure si extrem de eficiente (doar cele mai pure si mai alese), precum si a retetelor inovatoare mai sus mentionate a fost creat in 2006 complexul de ingrijire a parului Less is More, o combinatie unica de produse organice de ingrijire a parului si de produse organice de styling.

Ingredientele alese de la Less is More sunt obtinute din resurse naturale regenerabile si provin, atat cat e posibil, din plantatii organice certificate, fiind in intregime biodegradabile. Utilizarea uleiurilor esentiale pure creste functionalitatea si eficienta produselor Less is More.

Filozofia

Functionalitate si estetica, respect pentru mediul inconjurator. Rasfat, frumusete si sanatate.

Ingrijire organica a parului

Toate ingredientele de la Less is More sunt selectionate cu grija din punct de vedere al eficientei, al puritatii si al tolerantei optime pentru piele si mediu inconjurator. Obtinute din resurse naturale regenerabile, biodegradabile in intregime si, pe cat posibil, din plantatii organice certificate.

Less is More contine doar substante din plante organice certificate - uleiuri de plante, fitoextracte, uleiuri esentiale, esente de plante. Materiile prime din plantatiile organice sunt cultivate FARA pesticide chimice si sintetice, ierbicide sau ingrasaminte minerale, nu contin, asadar, reziduuri daunatoare sanatatii.

Eficacitatea materiilor prime organice este mult mai mare decat cea a produselor conventionale. Plantatiile organice garanteaza standardele cele mai inalte de productie si  de prelucrare, precum si un control strict al acestor standarde. 

Ingredientele

Compania Less is More este extrem de pretentioasa in ce priveste ingredientele

se folosesc – uleiuri bioactive de plante, uleiuri esentiale pure, ape de plante, miere si ceara de albine, zahar brut Mascobado din trestie. 100% certificat organice.

si nu contin – conservanti, coloranti si polimeri sintetici, arome sintetice, siliconi si uleiuri minerale, materii prime modificate genetic, pesticide, sulfati, PEG etc.  

Less is More este impotriva testelor pe animale.

Toate produsele Less is More pot fi vizualizate aici

Lucruri frumoase
Accesorii, obiecte, decoratiuni, carti, martisoare in martie sau globuri in decembrie - sunt doar cateva lucruri frumoase pe care ne propunem sa le alternam pe site-ul MioBio in functie de sezon,...
Citeste mai multe
Accesorii, obiecte, decoratiuni, carti, martisoare in martie sau globuri in decembrie - sunt doar cateva lucruri frumoase pe care ne propunem sa le alternam pe site-ul MioBio in functie de sezon, lucruri pentru o mica placere personala sau inspirate de oferit in dar.

Prin urmare nu este vorba despre un brand anume, ci mai degraba de intentia noastra de a va incanta cu anumite produse pe care le avem deja in portofoliul nostru, sau cu lucruri pe care le descoperim si pe care ne face placere sa le impartasim cu voi.
 

Toate produsele Lucruri frumoase pot fi vizualizate aici

Macdonald - Taylor
Macdonald & Taylor este primul producator din Anglia care a primit certificarea Soil Association pentru gama de produse din bumbac organic.   In cultivarea bumbacului conventional sunt folosite...
Citeste mai multe

Macdonald & Taylor este primul producator din Anglia care a primit certificarea Soil Association pentru gama de produse din bumbac organic.
 
In cultivarea bumbacului conventional sunt folosite pesticide foarte toxice, ingrasaminte si erbicide, insumand 25% din consumul global total al pesticidelor. Impactul este considerabil atat asupra mediului inconjurator cat si la nivelul comunitatilor mici de agricultori, nemaivorbind despre reziduurile toxice generate de produsele finite.  
 
Bumbacul folosit de catre Macdonald & Taylor este cultivat fara pesticide artificiale, cu respect pentru mediul inconjurator.
 
Toate produsele "Simply Gentle Organic" sunt 100% organice si respecta cu strictete standardele Soil Association. Toate produsele sunt 100% biodegradabile.

Toate produsele Macdonald - Taylor pot fi vizualizate aici

MÁDARA
MÁDARA a început odată cu pasiunea a patru tinere femei din Letonia pentru un stil de viaţă sănătos, însoţită de aspiraţia către un mediu mai verde, mai frumos, mai curat şi mai...
Citeste mai multe

MÁDARA a început odată cu pasiunea a patru tinere femei din Letonia pentru un stil de viaţă sănătos, însoţită de aspiraţia către un mediu mai verde, mai frumos, mai curat şi mai sigur.
 
Ele şi-au botezat visul MÁDARA – numele unei plante misterioase cu parfum dulce care creşte de sute de ani pe pajiştile din nordul Letoniei şi printre dunele ţărmului Mării Baltice și atât de iubite și la noi - sânzienele. De-a lungul secolelor femeile letone o foloseau împreună cu alte ierburi în produse de frumuseţe şi remedii naturiste. Acum este un simbol pentru o poveste despre stil de viaţă curat, frumuseţe şi puterea plantelor nordice.
 
Dintr-un vis MÁDARA s-a transformat într-o companie recunoscută la nivel mondial pentru producţia de cosmetice naturale unice. Principiile care stau la baza înaltei calităţi, design-ul simplu şi inspirat, antreprenoriatul onest sunt implementate de către o echipă de patruzeci de oameni împreună cu fondatoarele MÁDARA – Zane, Lotte, Paula şi Liene. Iar legenda MÁDARA este de abia la început...
 
Produsele MÁDARA provin din Letonia – una dintre cele trei ţări baltice. Plantele din această regiune şi-au adaptat rezistenţa la condiţiile de climă aspră şi captează cu nesaţ razele de soare ori de câte ori acestea apar.
 
În timpul scurt al verilor nordice plantele îşi concentrează energia în perioada de eflorescenţă, acumulând o cantitate unică de substanţe active. Din acest motiv extractele din plantele baltice, care stau la baza produselor MÁDARA, sunt atât de puternice şi eficiente. Astfel MÁDARA a creat produse cosmetice de o calitate unică.
 
Produsele cosmetice MÁDARA sunt pe deplin naturale şi certificate bio ECOCERT. Sunt create fără parfumuri sintetice, fără conservanţi sintetici, fără uleiuri minerale, propylene glycol sau alte ingrediente artificiale. 
 
Prin MÁDARA alegi produse cosmetice care au grijă atât de frumuseţea cât şi de sănătatea ta.

Toate produsele MÁDARA pot fi vizualizate aici

MOSSA
MOSSA este un brand de cosmetice certificate organic ECOCERT cu produse de îngrijire a pielii dezvoltate în jurul proprietăților unice ale vitaminelor extrase din fructe de pădure nordice,...
Citeste mai multe
MOSSA este un brand de cosmetice certificate organic ECOCERT cu produse de îngrijire a pielii dezvoltate în jurul proprietăților unice ale vitaminelor extrase din fructe de pădure nordice, organice.
 
Gamele MOSSA
MOSSA oferă produse de curățare și tonifiere a pielii, precum și produse recomandate tuturor tipurilor de ten. Totuși, produsele cu efect de hidratare și câteva alte produse cu efect specific sunt împărțite în grupe specifice, în funcție de vârsta și nevoile de îngrijire ale celei care le folosește: Youth Defence, Age Excellence, Vitamin Cocktail, Skin Solutions.

Cosmetice disponibile și accesibile
Toate produsele MOSSA sunt certificate organic. Standardele de certificare ale cosmeticelor organice sunt dezvoltate cu scopul de a facilita alegerea consumatorilor.
 
În secolul 21, mai mult de 8.000 de produse sunt folosite pentru realizarea cosmeticelor. Unele dintre acestea sunt de origine naturală – uleiuri și extracte vegetale, uleiuri esențiale – în timp ce majoritatea sunt compuși chimici de sinteză obținuți în laborator. Întregul lor impact este imposibil de estimat, de aceea, certificarea organică simbolizată pe ambalajul acestui tip de produse joacă rolul unui marker al calității naturale și organice a acestora (spre deosebire de cele sintetice).
 
Atunci când alegi MOSSA, alegi cosmetice naturale sănătoase, autentice și eficiente.
 
Eficiente
Formulele produselor sunt centrate pe fructele de pădure care provin din țările nordice, alese pentru proprietățile lor remarcabile.
Astfel toate produsele au un efect antioxidant, anti-aging.
Cosmeticele sunt testate dermatologic și au, de asemenea, o eficiență testată - după cum este indicat în informațiile specifice fiecărui produs în parte.
 
Organice și sigure
Produsele de îngrijire MOSSA sunt certificate bio conform standardului internațional ECOCERT.
Acestea nu conțin substanțe artificiale care dăunează corpului.
De asemenea, caracterul skin-friendly al cosmeticelor MOSSA face ca ingredientele lor să se poată armoniza în mod firesc cu nevoile pielii, pentru un rezultat remarcabil.
 
Disponibile și accesibile
MOSSA oferă o linie esențializată de produse – un set de cosmetice necesare vieții de zi cu zi – fapt care face ca alegerea și utilizarea lor să fie deosebit de facilă.
În plus, nivelul de preț al produselor de îngrijire MOSSA le încadrează în segmentul accesibil al cosmeticelor naturale.
 
 

Toate produsele MOSSA pot fi vizualizate aici

Najel
Compania SAS|NAJJAR realizează sub brand-ul Najel săpunurile de Alep în oraşul Alep din nordul Siriei. Toate săpunurile sunt produse respectând cu stricteţe reţetele tradiţionale care...
Citeste mai multe
Compania SAS|NAJJAR realizează sub brand-ul Najel săpunurile de Alep în oraşul Alep din nordul Siriei.

Toate săpunurile sunt produse respectând cu stricteţe reţetele tradiţionale care au rămas neschimbate de-a lungul secolelor şi care fac parte din ritualurile de frumuseţe ale femeilor din Orient înca din vremuri străvechi. Ingredientele sunt în totalitate naturale şi organice iar metodele de fabricaţie respectă întru totul mediul înconjurător.

SAS|NAJJAR deţine propria livadă de peste 10.000 de măslini, putând avea astfel controlul total asupra calităţii materiei prime.
 
Despre săpunul de Alep
Săpunurile de Alep sunt realizate din ulei de măsline şi ulei de dafin după reţete străvechi care datează de peste 3000 de ani.

Săpunul de Alep este de fapt precursorul fiecărui săpun solid din lume.   

Reţetele şi metodele de producţie au fost transmise din generaţie în generaţie de-a lungul secolelor şi se aplică până în zilele noastre de către producătorii săpunurilor de Alep.
Acestea sunt realizate din ingrediente foarte valoroase, fără coloranţi, fără arome sintetice, fără grăsimi animale şi fără chimicale.

Datorită calităţilor deosebite ale uleiurilor de măsline şi de dafin, săpunurile de Alep sunt recomandate oricărui tip de piele şi în mod special pielii sensibile.
Cu cât este mai ridicat procentul uleiului de dafin, cu atât este mai recomandat săpunul din punct de vedere dermatologic.

Săpunul de Alep reprezintă remediul natural împotriva problemelor dermatologice cum ar fi acneea, eczemele sau mătreaţa.

Uleiul de dafin
dezinfectant / calmant / stimulator / îngrijire delicată a pielii                                    
Uleiul de măsline
hrănitor / emolient / hidratant
 

Toate produsele Najel pot fi vizualizate aici

NAOBAY
NAOBAY a fost fondat în Valencia (Spania) de către Cristina și Javier, doi frați antreprenori. Javier, inginer industrial, și Cristina, farmacistă, au decis că este timpul să demareze o...
Citeste mai multe
NAOBAY a fost fondat în Valencia (Spania) de către Cristina și Javier, doi frați antreprenori.

Javier, inginer industrial, și Cristina, farmacistă, au decis că este timpul să demareze o afacere nouă și diferită așa că, solicitând ajutorul tatălui lor, care lucrează în domeniul formulelor pentru produse cosmetice și pentru îngrijirea pielii, au început să facă ceea ce profilul fiecăruia sugera că pot face cel mai bine: să manufactureze cosmetice bazate pe formule noi, inovatoare.

Cu o conștiință ecologică bine dezvoltată și dorind să depășească paradigma cosmeticelor organice cu un design tradiționalist și etichete înșelătoare, în 2011, au creat NAOBAY – propriul brand urmând propria definiție dată produselor cosmetice organice.

Numele ales, NAOBAY, care vine de la Natural And Organic, Beauty And You, esențializează credința că naturalul și organicul sunt strâns legate de frumusețe și sănătate.

În plus, NAOBAY este preocupat de dimensiunea environmentally-friendly a cosmeticelor organice certificate – privind cele două aspecte ca pe un întreg care are grijă de oameni și mediu în același timp.

O manifestare vizibilă a acestui principiu o reprezintă felul în care brand-ul își comunică mesajul și prezintă informațiile legate de produse – de o manieră transparentă, clară, inclusiv prin intermediul identității sale vizuale definite de un design minimalist, dar și, evident, prin chiar eficiența produselor. 
 

Toate produsele NAOBAY pot fi vizualizate aici

Natracare
Natracare inseamna mai mult decat produse naturale. Reprezinta angajamanetul pentru solutii organice care ne sustin sanatatea si care in acelasi timp au un impact redus asupra mediului si a...
Citeste mai multe

Natracare inseamna mai mult decat produse naturale. Reprezinta angajamanetul pentru solutii organice care ne sustin sanatatea si care in acelasi timp au un impact redus asupra mediului si a planetei.
 
In absolut toate produsele de igiena intima se folosesc exclusiv materiale organice si naturale care intrunesc cele mai inalte standarde referitoare la mediul inconjurator si biodegradabilitate, doar de la producatori de materie prima care aplica asupra resurselor aceleasi standarde si principii.
 
In 1989 a aparut pentru prima data un semnal de alarma referitor la impactul poluarii cu dioxina si rolul pe care il ocupa in industria de produse de igiena intima. Produsele Natracare sunt fabricate din materiale celulozice 100% fara clor, din paduri manageriate ecologic si sunt 95% biodegradabile.
 
Natracare a fost prima companie care a folosit Bioplastic - fabricat din amidon si absorbanti pe baza de zahar, care inlocuiesc materialele sintetice derivate din petrol. Femeile care aleg Natracare vor sa reduca contactul cu materiale sintetice, ingrediente chimice, aditivi iritanti si conservanti.
 
Compania Natracare a fost fondata in 1989 de catre Susie Hewson iar astazi produsle au devenit alegerea naturala pentru multe femei.
 
Produsele Natracare sunt certificate organic SOIL ASSOCIATION.

Toate produsele Natracare pot fi vizualizate aici

Naturigin
NATURIGIN – o companie situata in portul Aarhus, Danemarca, cu o echipa pasionata de sanatate si ecologie, dedicata in crearea de vopsea de par naturala si produse organice de ingrijire a...
Citeste mai multe
NATURIGIN – o companie situata in portul Aarhus, Danemarca, cu o echipa pasionata de sanatate si ecologie, dedicata in crearea de vopsea de par naturala si produse organice de ingrijire a parului.

NATURIGIN va ofera o linie organica de produse de ingrijire si infrumusetare care a pornit de la o viziune simpla: adevarata frumusete este cea naturala, iar produsele NATURIGIN trebuie sa fie la fel de naturale si curate precum ingredientele pe care le utilizeaza.
Aceasta filozofie si experienta in dezvoltarea sistemelor de colorare a parului pentru uz profesional, au condus la aparitia sistemului de colorare pentru acasa - NATURIGIN - 100% fara PTD, fara SLS, fara amoniac, fara resorcinol, fara parabeni. O formula naturala avansata si certificata bio Ecocert, cu un amestec special de uleiuri esentiale de lamaie si mandarine care protejeaza parul in timpul procesului de colorare, adaugandu-i in acelasi timp stralucire si hidratare.

Sistemul de colorare NATURIGIN este rezultatul celor mai recente evolutii in materie de culori naturale pentru par si este deja un mare succes in intreaga lume. In prezent Naturigin produce o gama de 19 culori de vopsea de par pe baza de ingrediente organice certificate.

Produsele NATURIGIN au fost incercate si testate atat de clienti cat si de profesionisti din domeniu, iar rezultatele au fost uimitoare. NATURIGIN ofera o acoperire totala atat pe parul natural cat si pe parul vopsit. Pigmentii intensi de culoare ofera de asemenea o acoperire de 100% a parului alb. Acest rezultat remarcabil poate fi realizat numai prin intermediul sistemului propriu unic de colorare.

NATURIGIN NU foloseste urmatoarele ingrediente:
 • Propylen glycol – poate cauza iritatii ale pielii, asociat ca o cauza pentru eczeme.
 • Sodium Lauryl Sulfate (SLS) - este un iritant cunoscut al pielii, are potential cangerigen
 • Sodium Laureth Sulfate (SLES) – poate irita pielea si poate cauza caderea parului
 • Diethanolamine (DEA) – folosita in mod frecvent pentru proprietatile sale emulsionante si spumoase. Este asociata cu reactiile alegice si iritatiile la nivelul ochilor.
 • Resorcinol – folosit in mod obisnuit in vopselele de par, dar cu un grad mare de risc asupra pielii. In schimb NATURIGIN a optat pentru 2-Metilresorcinol, un ingredient non-toxic care poate fi folosit ca un substitut extrem de eficient si sigur la Resorcinol in vopseaua de par, dar nu este utilizat foarte des deoarece acest substitut non-toxic este in mod general mai scump.
 • Parabenii: Ethyl, Butyl, Methyl, Propyl. Sunt printre cele mai des intalnite ingrediente sintetice din produsele de ingrijire a pielii. Pot provoca alergii si iritatii.  

La NATURIGIN se folosesc ingrediente cu beneficii pure. Orice ingredient nociv si indoielnic a fost indepartat si inlocuit cu alternative naturale si organice de cea mai buna calitate, extrase din plante, fructe si legume.

Produsele NATURIGIN nu au fost si nu vor fi testate pe animale. Compania sustine cu multa mandrie campaniile anti-cruzime, fiind partenera a Humane Society International (HSI).

Produsele NATURIGIN nu au avantaje doar asupra sanatatii voastre, dar ajuta si mediul. Prin reducerea substantelor chimice in exces din produs si prin utilizarea de materiale reciclabile si/sau reciclate se reduc substantial riscurile asupra mediului. Pana si energia este pura. Toate produsele prelucrate si fabricate de NATURIGIN sunt alimentate de energia eoliana, care este folosita inclusiv in birourile companiei.

In plus:
Natural Products Awards a desemnat NATURIGIN drept castigator al celui mai bun produs natural de infrumusetare 2014-2015 de pe piata americana. In runda finala NATURIGIN a fost evaluata alaturi de alti 10 comercianti independenti de produse naturale din SUA si a castigat datorita a ceea ce arbitrii au numit: Produse de inalta calitate si excelenta. Acesta este rezultatul determinarii NATURIGIN de a lansa pe piata produse naturale de valoare si de a spori cunoasterea in ceea ce priveste alternativele naturale la colorarea parului.
 

Toate produsele Naturigin pot fi vizualizate aici

NN Cosmetics
CEA MAI REVOLUTIONARA TEHNOLOGIE A INDUSTRIEI DE FRUMUSETE ARE MII DE ANI. Fiecare produs de frumusete iti promite o revolutie. O tehnologie noua. O solutie rapida pentru schimbari radicale. Dupa...
Citeste mai multe
CEA MAI REVOLUTIONARA TEHNOLOGIE A INDUSTRIEI DE FRUMUSETE ARE MII DE ANI.
Fiecare produs de frumusete iti promite o revolutie. O tehnologie noua. O solutie rapida pentru schimbari radicale. Dupa mai bine de 60 de ani petrecuti in laborator, farmacista Maria Ardelean a ajuns la convingerea ca secretul unei pieli frumoase e mai simplu decat ne fac sa credem mirajele industriei de frumusete.

DIN VREMURI CAND FRUMUSETEA NU SE PREFABRICA.
Retetele Natural Nutrition au luat nastere in anii ’40. Atunci, folosind doar ingrediente naturale si pornind de la reactiile chimice care au loc in interiorul celulelor pielii, Maria a creat o serie de creme care, pentru prima oara, nu urmareau sa adauge nicio substanta straina compozitiei moleculare a pielii. Ci doar sa ii redea hrana si nutrientii pe care ii pierde in lupta cu provocarile de zi cu zi.

MANIFEST PENTRU INTOARCEREA LA RADACINI
“Sunt farmacista si prepar eu insami produse cosmetice, doar pe baza de ingrediente naturale.  Dupa decenii de practica in laborator, am ajuns la concluzia ca greselile de ingrijire a pielii tin, dincolo de chimicalele din produsele cosmetice, de o problema de perceptie.
Nu te gandi la pielea ta ca la un sevalet pe care poti sa il infrumusetezi adaugand orice substanta vrei. Ci ca la un organism viu, de sine statator. La fel ca si corpul tau, si ea pierde, in fiecare zi, apa, grasimi si nutrienti, pe care ii mai putem regasi doar in natura. Tineretea inseamna de fapt  puterea pielii de a-si reface singura plinul cu aceste substante. Si de a se realimenta cu ceea ce ea insasi produce.
Atunci cand am creat retetele Natural Nutrition, le-am gandit pornind de la aceste adevaruri stiintifice. Ele nu sunt nici mai mult, nici mai putin decat suma blocurilor de constructie ale frumusetii pe care pielea ta deja le contine. Si de care, odata cu inaintarea in varsta, are din ce in ce mai multa nevoie pentru a se hrani si reface de la sine.
Orice alta promisiune e doar un miraj. O frumusete care dureaza e pur si simplu o chestiune de nutritie sanatoasa.”
Maria Ardelean

ADUCEM AZI CE E MAI BUN DIN IERI
In ianuarie 2014, fiica Mariei, Christina Hesse si partenera sa, Suzana Vasilescu, au preluat  vechile retete gandite de celebra farmacista si le-au adaptat noilor provocari. Poluarea, stresul, o dieta din ce in ce mai dezechilibrata – toti acestia sunt factori care slabesc puterea frumusetii tale a se regenera. Bazate pe aceleasi ingrediente naturale, produsele NN reconcentreaza ingrijirea naturala care exista de mii de ani in formule potrivite pentru nevoile societatii de azi. 

MAI MULT DIN MAI PUTIN.
Atunci cand aplici compusi sintetici pe piele, ea va avea tendinta sa ii respinga – efort care o poate imbatrani prematur. Produsele din gama NN Cosmetics contin substante active incluse in formula naturala a pielii, pe care le recunoaste ca fiind ale sale si le accepta in compozitia sa moleculara.
 • ANTIOXIDANTII combat principala sursa a imbatranirii: radicalii liberi. Radicalii liberi apar atunci cand consumam mancaruri nesanatoase sau suntem expusi poluarii sau razelor UV, iar antioxidantii au puterea de a-i neutraliza. Astfel, protejeza celulele pielii de procesul toxic de oxidare si pastreaza structura lor intacta.
 • COLAGENUL Atunci cand suntem tineri, pielea contine 90% colagen. Insa, pe masura ce imbatranim, capacitatea pielii de a-l produce scade. Colagenul continut in produsele NN stimuleaza sinteza si producerea acestei substante in mod natural in piele, conducand la umplerea vizibila a ridurilor.
 • PEPTIDELE sunt molecule mici, care actioneaza asupra capacitatii celulelor de a comunica, stimulandu-le cresterea si producerea de colagen nou. Supranumite alternativa naturala a Botox-ului, ele sunt cheia unor celule intregi si sanatoase, care trebuie sa functioneze la nivel optim pentru ca frumusetea ta sa faca acelasi lucru.

MAI IMPORTANT DECAT CE E INAUNTRU E CE LASAM AFARA
Cremele si serurile Natural Nutrition regasesc toate aceste blocuri de constructie ale frumusetii in ingrediente 100% organice si uleiuri esentiale naturale, combinate in functie de nevoile fiecarui tip de ten.
Simpla absenta a conservantilor, colorantilor, parabenilor sau compusilor chimici nu e suficienta. Nici  simpla prezenta a ingredientelor naturale. Ele sunt, bineinteles, necesare, insa o ingrijire naturala cu rezultate superioare e posibila doar atunci cand ingredientele din dieta pielii tale se potenteaza reciproc si au actiune targetata.
Atunci cand stim exact cat, ce si de ce sa adaugam. Dar mai ales, ce sa lasam afara.

CREATE. NU FABRICATE.
NN a adunat echipa de chimisti si farmacisti care stie exact ce reteta sa prescrie frumusetii tale. Fiecare crema din gama NN a fost creata pentru o nevoie specifica. Tenului uscat i s-a facut o cura plina de antioxidanti si vitamine, tenul gras regaseste in crema NN potrivita ingrediente organice care reduc producerea sebumului, iar serurile concentreaza substante care ajuta pielea sa se refaca la nivel profund.
 

Toate produsele NN Cosmetics pot fi vizualizate aici

Pulpe de Vie
Pulpe de Vie s-a născut în 2009 odată cu promisiunea de a oferi produse de îngrijire create din fructe suculente şi legume bio proaspete, cumpărate direct de la micii producători locali din...
Citeste mai multe
Pulpe de Vie s-a născut în 2009 odată cu promisiunea de a oferi produse de îngrijire create din fructe suculente şi legume bio proaspete, cumpărate direct de la micii producători locali din sudul Franţei.

Astfel ingredientele sunt tot timpul proaspete şi puteţi afla mai multe despre ele şi producătorii lor Patrick, Caroline sau Stéphane – aici şi aici.  
 
De ce fructe şi legume?
 • Pentru că sunt pline de vitamine şi minerale
 • Sunt anti-oxidanţi naturali puternici şi ne ajută în combaterea efectelor provocate de poluare, dar şi de soare, frig sau vânt
 • Reprezintă un real răsfăţ pentru piele
 • Scot la lumină frumuseţea naturală
Iar la Pulpe de Vie organic înseamnă:
 • un minim de 99,4% ingrediente naturale
 • în medie 45% ingrediente din agricultură biologică
 • cel puţin 20% extracte din fructe şi legume bio în fiecare produs
 • uleiurile esenţiale sunt înlocuite de fructe proaspete pentru a reduce riscul de alergii, produsele fiind astfel ideale pentru pielea sensibilă
 
Pulpe de Vie este un brand de cosmetice bio încântător, plin de prospeţime şi culoare, cu mix-uri originale în reţetele produselor sale.
 
Prospeţimea este şi vizuală prin ambalaje simpatice şi vesele! Mascota aleasă este o albină zglobie, uşor nebunatică, dar tare drăgăstoasa, aleasă pentru că:
 • reprezintă simbolul fertilităţii – albinele ne aduc fructele la viaţă
 • este o specie periclitată (în principal din cauza pesticidelor)
Pulpe de Vie este partener cu “Un toit pour les abeilles” (Un acoperiş pentru albine), organizaţie care în colaborare cu crescătorii locali contribuie la menţinerea şi dezvoltarea coloniilor de albine. Pentru că doar în Franţa aproape 30% din colonii dispar în fiecare an. Astfel fiecare produs Pulpe de Vie reprezintă şi un mic ajutor pentru albine.
 
Made in France
Prospeţimea locală se păstrează în fiecare produs!
 • Fructele şi legumele bio sunt prelucrate într-un mic laborator din Alpii francezi
 • Formulele şi reţetele provin din Provence
 • Coloranţii naturali – din munţii Lubéron
 • Apele florale – din Franţa
 • Uleiul organic de măsline – de la o mică cooperativă din Provence
 • Uleiurile de migdale, floarea soarelui şi camelină – din Franţa
 • Ambalajele – din sud-vestul Franţei
 • Tuburile cremelor – de la o mică fabrică din Provence

Toate produsele Pulpe de Vie pot fi vizualizate aici

Raftul cu miresme
Se numeste Georgiana Radu. Povestea "Raftul cu miresme" a inceput odata cu calatoria ei prin lumea ingredientelor naturale, in Sri Lanka, unde a vizitat un loc minunat: o padure denumita "Spice...
Citeste mai multe
Se numeste Georgiana Radu. Povestea "Raftul cu miresme" a inceput odata cu calatoria ei prin lumea ingredientelor naturale, in Sri Lanka, unde a vizitat un loc minunat: o padure denumita "Spice Garden" in care un doctor ayurvedic i-a povestit despre beneficiile uleiurilor naturale cum ar fi cel de santal, vanilie sau ghimbir.

Le-a luat acasa pentru a-si bucura tenul. Iar cand a vazut cat de minunate sunt si ca fata i se lumineaza cu fiecare aplicare, s-a hotarat sa aduca lumina si pe chipul altor femei.

Astfel a inceput sa creeze produse naturale cu aport ridicat de substante active, care sa aduca beneficii precum reducerea petelor pigmentare, regenerare profunda sau hidratare intensiva.

Va invitam sa va bucurati pielea si spiritul cu ingredientele si miresmele naturale ale produselor atent create si asezate pe "Raftul cu miresme".

 

Toate produsele Raftul cu miresme pot fi vizualizate aici

Rampal Latour
  Săpunurile Rampal Latour se realizează în regiunea Provence încă din 1828 după reţete tradiţionale bine păstrate şi sunt până astăzi o garanţie a calităţii şi a...
Citeste mai multe
 

Săpunurile Rampal Latour se realizează în regiunea Provence încă din 1828 după reţete tradiţionale bine păstrate şi sunt până astăzi o garanţie a calităţii şi a autenticităţii.

Varietatea de săpunuri cuprinde o gamă de îngrijire cu esenţe fine din Provence şi o serie bio certificată ECOCERT. Aceste săpunuri hidratează pielea, răsfăţând-o cu miresmele unice ale regiunii, graţie uleiurilor şi esenţelor din plante ce poartă amprenta unor creatori celebri de parfum din Grasse.

Săpunul lichid bio de Marsilia este conceput special pentru a reda mâinilor catifelarea. Cu un parfum discret, săpunurile lichide sunt realizate exclusiv din uleiuri din plante, fiind foarte bine tolerate de piele. Au efect hidratant, precum şi revigorant sau relaxant.

Datorită componentelor şi uleiurilor naturale toate produsele sunt 100% biodegradabile.

 

Istoria Rampal

În 1828 Pierre Rampal este meşter săpunar la manufactura Court-de-Payen din Marsilia, cel mai puternic centru de producţie a săpunului, oraş renumit pentru calitatea produselor sale încă din 1650. Este o perioadă interesantă în istoria săpunului. După 20 de ani în care săpunul produs din ulei de măsline s-a bucurat de un succes extraordinar, diminuarea acestei materii prime îi forţează pe producători să găsească noi ingredienţi pentru fabricarea de produse de înaltă clasă. Încep să importe şi să experimenteze cu uleiuri de arahide, rapiţă, palmier sau cocos.

Jacques Rampal, fiul lui Pierre va continuă tradiţia familiei. La 1850 îl găsim producând săpunuri tot în Marsilia. Pe acelaşi drum va merge şi fiul său, Pierre Rampal. In 1885, acesta se mută de la Marsilia la Salon şi lucrează la fabrica de săpun Gounelle. În 1900 este distins cu medalii de aur la Expoziţia Universală de la Paris pentru săpunul său de Marsilia intitulat «La Côte d’Azur». Tot în aceeaşi perioadă Salon devine renumit ca primul centru de manufacturare a săpunului după Marsilia. Accentul tot mai puternic pus pe nevoia de igienă, susţinut de primele campanii publicitare din epocă face ca treptat săpunul să devină un produs indispensabil.

În 1907, Pierre Rampal împreună cu cei doi fii ai săi, pune bazele fabricii de săpun RAMPAL-FILS. Între 1920 -1927 fabrica funcţionează sub numele de Rampal Frères, fiind condusă de François Rampal şi  fratele său Jacques. După 1927 e redenumită G. Patou şi produce sub marca înregistrată «le policier». În 1935 începe producţia mini-săpunurilor de toaletă. În 1940 René Rampal preia conducerea fabricii de la unchiul său, iar în 1950 i se alătură sora lui Germaine. Numele fabricii se schimbă în Rampal-Jeunes şi în 1951 se lansează producţia şamponului PATOU.

Treptat, manufacturile de săpun încep să se confrunte cu competitori redutabili în persoana producătorilor străini de detergenţi, un produs care, odată cu utilizarea pe scară tot mai largă a maşinilor de spălat, începe să fie tot mai folosit de consumatori, în ciuda avertismentelor ecologiştilor că detergenţii conţin ingredienţi chimici poluanţi ce pot ataca pielea sensibilă. Ca urmare a acestui fapt, în 1948 mai găsim doar nouă fabrici de săpun deschise în Salon, între ele şi Rampal Jeunes.

În 1960 fabrica devine Savonnerie Rampal Patou. Producţia se diversifică treptat, se lansează mini-săpunurile cu parfum natural, iar în anii 80 Rampal ajunge să producă inclusiv fulgi de săpun pentru rufe şi săpunuri lichide pentru îngrijirea corporală.

În 2004 se reînfiinţează Savonnerie Rampal Patou în centrul oraşului Salon. Aflat la vârsta de 87 de ani, René Rampal îi transmite cunoştinţele sale lui Jean-Louis Plot. În 2005 se produc deja săpunuri sub marca înregistrată «Rampal Latour», iar în 2008 se lansează prima gamă de săpunuri organice. Sunt redescoperite săpunurile de Marsilia şi recunoscute efectele lor benefice, atât asupra organismului uman, cât şi asupra mediului.

Toate produsele Rampal Latour pot fi vizualizate aici

Sabio
100% natural înseamnă respect pentru viață. Sabio foloseşte doar ingrediente 100% naturale, bioactive din cele mai sigure surse, fără surfactanţi, parabeni, aditivi, solvenţi, parafine,...
Citeste mai multe

100% natural înseamnă respect pentru viață. Sabio foloseşte doar ingrediente 100% naturale, bioactive din cele mai sigure surse, fără surfactanţi, parabeni, aditivi, solvenţi, parafine, aromatizanţi, coloranţi artificiali sau alte produse chimice de sinteză. Cele mai multe dintre ele sunt rare şi organice.
 
Toate produsele Sabio sunt handmade, realizate în tranşe mici, în atelierul propriu.
 
Sabio şi ingredientele bioactive, sau când natura face casă bună cu știința. O definire simplă pentru un ingredient bioactiv ar fi: o substanță care are un efect terapeutic asupra țesuturilor vii. Natura are daruri unice, imposibil de reprodus în laborator. Ceea ce se întâmplă însă în laboratorul Sabio este maximizarea efectului terapeutic al ingredientelor prin amplificarea sinergiei dintre ele.
 
Se combină cele mai potrivite ingrediente în funcție de efectul urmărit. Şi la Sabio se ştie care sunt acei parametri optimi în care un ingredient ”dă tot ce poate”. Și se mai știe că un produs bine făcut este mai mult decât suma ingredientelor sale. Mult mai mult. De unde se știe? Din laborator. Din cel al naturii, dar și din cel de chimie!
 
Toate produsele Sabio sunt rezultatul muncii manuale! Procesul de creare este handmade, fiecare produs este unic. Produsele Sabio se bucură în momentul creării lor de întreaga atenție și pasiune.
 
La Sabio se creează săpunuri, uleiuri, creme, unturi de corp, deodorante solide, seruri și elixiruri, iar cel ce cumpără oricare din produsele Sabio, primește și o parte din energia şi căldura mâinilor care i-au dat viaţă.

Toate produsele Sabio pot fi vizualizate aici

Salt of the Earth
Brand-ul britanic Salt of the Earth a fost adoptat in 2005 de catre Sally si Thomas Laird, mama si fiu, care de atunci au reusit sa plaseze produsele in top-ul industriei de deodorante naturale....
Citeste mai multe
Brand-ul britanic Salt of the Earth a fost adoptat in 2005 de catre Sally si Thomas Laird, mama si fiu, care de atunci au reusit sa plaseze produsele in top-ul industriei de deodorante naturale. Au pornit de la un singur deodorant stick si au reusit sa creeze o gama variata de produse, intre timp si multi-premiata.

Sally si Thomas au reusit sa ofere o alternativa reala la deodorantele si antiperspirantele conventionale, pline de chimicale dure care pot afecta serios pielea, in mod special pe cea sensibila.

Astfel se poate alege fara grija oricare dintre deodorantele naturale Salt of the Earth, pentru ca ele nu contin niciun fel de ingrediente sintetice, saruri de aluminiu sau parabeni. Ideea de sustenabilitate a fost aplicata nu doar la ingredientele alese, ci si asupra ambalajelor eco.

Brand-ul Salt of the Earth se gaseste in prezent in peste 1000 de magazine din Marea Britanie – o poveste de succes care intre timp a depasit cu mult granitele Angliei.
 

Toate produsele Salt of the Earth pot fi vizualizate aici

Saling
Saling Naturprodukte GmbH este o mică afacere care manufacturează produse cu un profil ecologic echilibrat folosind lapte de oaie de înaltă calitate pentru produsele cosmetice și lână...
Citeste mai multe
Saling Naturprodukte GmbH este o mică afacere care manufacturează produse cu un profil ecologic echilibrat folosind lapte de oaie de înaltă calitate pentru produsele cosmetice și lână naturală de oaie pentru gama de accesorii. Saling își are sediul în Albstadt, în munții Schwäbische Alb (în sud-estul Germaniei, nu departe de granița cu Elveția).

Valorile care animează activitatea micului producător sunt sustenabilitatea, frumusețea atemporală a produselor naturale de cea mai înaltă calitate, realizate din ingrediente naturale, pure, precum și compatibilitatea proceselor de manufacturare cu un întreg set de principii care țin de ecologie și considerente socio-etice.

Cosmeticele realizate din lapte de oaie sunt un produs natural excelent pentru pielea predispusă la alergii, precum și pentru cea sensibilă, uscată. Ingrediente valoroase, precum lanolina, au un intens efect emolient obținut pe cale naturală. Totodată, nu conțin conservanți și nici lapte de vacă. Acestea sunt produse exclusiv în Germania.

Despre laptele de oaie - cel mai bogat dintre toate tipurile de lapte

Cosmeticele pe bază de lapte de oaie sunt remarcabile prin caracterul lor foarte delicat. Ingredientele de înaltă calitate au un pronunțat efect emolient, pentru o piele moale și mătăsoasă. Cosmeticele realizate din lapte de oaie sunt un produs natural excelent pentru pielea predispusă la alergii, precum și pentru cea sensibilă, uscată. Ingrediente valoroase, precum lanolina, au un intens efect emolient obținut pe cale naturală. Este, de asemenea, meritul laptelui de oaie, cel mai bogat dintre toate tipurile de lapte, cu înaltul său conținut de grăsime, proteine, vitamina A, B și E, plus minerale, precum calciu, forsfor, potasiu și magneziu. Foarte important este și aportul său de acid lactic, cunoscut pentru capacitatea de a trata pielea, lăsând-o netedă și moale.
 
Laptele a fost folosit în componența produselor pentru frumusețe de mii de ani datorită capacității sale de a ameliora o varietate de probleme ale pielii. Este un agent natural de curățare, hidratare, exfoliere și minimizare a porilor.
 
Iar laptele de oaie este cel mai bogat dintre toate tipurile de lapte. Are în componența sa cel mai înalt conținut de grăsimi, proteine, vitaminele A, B și E, cu puternic efect antioxidant, plus minerale precum calciu, fosfor, potasiu și magneziu, toate în proporție mai mare decât laptele de vacă sau capră. Laptele de oaie este un ingredient puternic, dar și prețios. Asta pentru că lactația (naturală) a oilor este cu mult mai limitată prin comparație cu cea a vacilor sau caprelor.
 
De asemenea laptele de oaie conține acid lactic, un acid alfa-hidroxi, care acționează ca un exfoliant natural foarte delicat. Astfel, acest lapte îmbunătățește luminozitatea și finețea pielii. Datorită calității sale hiper-emoliente, laptele de oaie poate ajuta în tratarea modificărilor de textură provocate de uscăciunea excesivă: piele înăsprită, crăpată sau cu cojițe. Laptele repară și protejează, astfel incât aspectul de ansamblu al pielii este revitalizat și întinerit.
 
Compoziția diferitelor tipuri de lapte
Tip de lapte % solide % grăsimi % proteine calciu (mg) calorii (kcal)
uman 12.5 4.38 1.03 32 70
de vacă 12.01 3.34 3.29 119 69
de capră 12.97 4.14 3.56 134 69
de oaie 19.30 7.0 5.98 193 108
Sursa: The nutritional value of sheep milk, de George F. W. Haenlein
 

Toate produsele Saling pot fi vizualizate aici

Schmidt's Deodorant
Schmidt's a pornit modest, într-o bucătărie din Portland, Oregon, când fondatoarea Jaime Schmidt era însărcinată cu fiul ei. Se întâmpla în 2010 iar Jaime fusese dintotdeauna pasionată...
Citeste mai multe
Schmidt's a pornit modest, într-o bucătărie din Portland, Oregon, când fondatoarea Jaime Schmidt era însărcinată cu fiul ei. Se întâmpla în 2010 iar Jaime fusese dintotdeauna pasionată de produsele naturale de îngrijire şi le studiase beneficiile de-a lungul timpului. A devenit însă motivată să creeze un produs natural pentru ea şi familia ei.

Ştiind ca deodorantele naturale au reputaţia de a nu fi extrem de eficiente, Jamie şi-a propus să schimbe această percepţie a lumii, refuzând orice compromis în formularea deodorantului ei. Şi a reuşit să creeze un produs care se simte extraordinar pe piele, rezistă întreaga zi şi miroase incredibil.

A început să îl popularizeze iar reacţiile pozitive au fost covârşitoare. Cererile au explodat iar datorită susţinerii generale faima eficacităţii deodorantelor a devenit virală, Jamie fiind aclamată prin testimonialele pline de entuziasm ale blogger-ilor şi editorilor revistelor de lifestyle. La scurt timp Schmidt's s-a bucurat de susţinere şi apreciere generală, incluzând NBC's Today Show, Fox News sau testimonialul Aliciei Silverstone, considerată "lifestyle guru" în materie de îngrijire naturală.

Astfel deodorantele Schmidt's au ajuns în nenumărate case din întreaga lume. Şi au reuşit sa schimbe percepţia tuturor asupra deodorantelor naturale.

Toate produsele Schmidt's Deodorant pot fi vizualizate aici

Simoun
Totul a inceput in 1986 la Atena cand Nikolaos Horevas, fondatorul Simoun, creeaza primul sau produs de epilare bazat pe o reteta naturala straveche. Un mix din apa si zahar, dulce si pur precum...
Citeste mai multe
Totul a inceput in 1986 la Atena cand Nikolaos Horevas, fondatorul Simoun, creeaza primul sau produs de epilare bazat pe o reteta naturala straveche. Un mix din apa si zahar, dulce si pur precum caramelul, care indeparteaza parul de la radacina si care lasa pielea curata si catifelata: halawa Simoun.

Iar Nikolaos Horevas a reusit sa-si impuna produsul pe piata greceasca, asta datorita calitatii foarte bune si a ingredientelor naturale folosite.

Horevas a facut pionierat in acest domeniu si si-a castigat notorietatea prin produsele sale atat de practice, rapide si usor de folosit. Astfel a dezvoltat o intreaga linie de produse naturale pentru epilat pe baza de ceara din zahar. Intre timp brand-ul Simoun a depasit cu mult granitele Greciei si se afla in topul preferintelor la nivel international.

Despre epilarea cu ceara naturala de zahar

Pasta de zahar este varianta naturala si facila de indepartare a parului nedorit. 100% naturala, poate fi folosita pe toata suprafata corpului - picioare, maini, axila, zona intima, mustata. Se aplica usor si se poate clati cu apa. Este cea mai economica si naturala solutie pentru epilare.

Pasta de zahar va ajuta sa scapati de parul nedorit in doar cateva minute. Poate fi folosita pe orice zona a corpului si smulge parul din radacina, lasand pielea fina pentru pana la 4 saptamani. 
Pasta de zahar nu adera la pielea sanatoasa, ci numai la firul de par, iar procedeul in sine este mai putin dureros decat varianta clasica. De asemenea, reprezinta o alternativa pentru persoanele cu fragilitate capilara, putand fi folosita la temperaturi mai mici decat ceara clasica. 

Nu contine parafina, ulei mineral, fiind 100% naturala.
 

Toate produsele Simoun pot fi vizualizate aici

Susanne Kaufmann
Experienta de spa pentru acasa. Produse profesionale realizate dupa cele mai stricte principii si standarde organice.   Cosmetice bio cu substante active din flora spontana sau din culturile...
Citeste mai multe

Experienta de spa pentru acasa. Produse profesionale realizate dupa cele mai stricte principii si standarde organice.

 

Cosmetice bio cu substante active din flora spontana sau din culturile organice. Preparate din extracte pretioase, uleiuri fine si esente active din plante intr-o mica manufactura din Bregenzerwald, Austria. Rasfaturile organice marca Susanne Kaufmann activeaza energiile primare ale florei alpine pentru a ingriji, echilibra si intineri pielea. 

 

Cosmetice inovative cu radacini traditionale

Cunostintele despre puterile vindecatoare ale plantelor sunt transmise in Bregenzerwald de la o generatie la alta. Inca de mica Susanne Kaufmann obisnuia sa isi insoteasca bunica in cautare de ierburi si flori salbatice, crescand astfel intr-o atmosfera traditionala, si totusi atat de vie.

La 23 ani Susanne Kaufmann a preluat la a cincea generatie hotelul familiei, Hotel Post din Bezau, Austria. La scurt timp dupa aceea a a inceput sa produca tratamente si produse de ingrijire din plante pentru Spa-ul din propriul hotel. In colaborare cu dermatologi renumiti a fost dezvoltata o linie complexa de ingrijire in care traditia si inovatia se imbina intr-o maniera originala. Rasfaturi organice marca Susanne Kaufmann. 

 

Cosmetice din culturi organice cu efect garantat 

Rasfaturile organice marca Susanne Kaufmann sunt cosmetice bio pure cu eficienta demonstrata. Fiecare produs declanseaza o experienta deosebita. Fie ca e vorba de o crema nutritiva sau de o baie relaxanta, efectul benefic se simte imediat, datorita calitatii substantelor si ingredientelor ce le compun.

 

Retetele se concentreaza pe substante putine, care se completeaza reciproc pentru un efect maxim. In loc de vaselina si parafina utilizate in cosmeticele conventionale realizate la scara industriala, se folosesc pe post de agenti activi pentru produsele cosmetice doar uleiuri din cele mai fine, extracte din plante si esente din petale de flori. In componenta lor intra din abundenta principii naturale active selectionate cu grija.

Conceptul lipsit de orice fel de compromis este o garantie a faptului ca fiecare produs Susanne Kaufmann este incarcat de substante benefice pielii dumneavoastra. 

 

Principiile Susanne Kaufmann

Susanne Kaufmann inseamna cosmetice bio pure de o calitate ireprosabila. Toate produsele se realizeaza intr-o mica manufactura din Bregenzerwald, Austria, prin respectarea stricta a urmatoarelor principii:

 • Fara conservanti artificiali.
 • Fara coloranti artificiali.
 • Fara vaselina, silicon si ulei de parafina.
 • Fara teste pe animale si fara substante animale.
 • Fara plante ajunse la maturitate fortat, prin iradiere.

Pentru a evita riscurile producerii de alergii din cauza uleiurilor eterice, se folosesc exclusiv parfumuri sintetice pure si antialergene.

Toate produsele Susanne Kaufmann pot fi vizualizate aici

Treat Collection
Treat Collection. Berlin cool. Hollywood glam.   Treat Collection, o gamă berlineză încântătoare de lacuri de unghii care cuprinde o multitudine de nuanţe variate – un dezmierd nu doar...
Citeste mai multe
Treat Collection. Berlin cool. Hollywood glam.
 
Treat Collection, o gamă berlineză încântătoare de lacuri de unghii care cuprinde o multitudine de nuanţe variate – un dezmierd nu doar pentru unghii, ci un festin în sine, pentru toate simțurile. E doza aceea mică de plăcere care nici nu-ți golește portofelul, nici nu te face să te simți vinovată… ca o carte bună pe care aștepți cu nerăbdare s-o citești… ca micul dejun în pat, o baie fierbinte prelungită sau un buchet frumos de flori. O gamă sofisticată și în același timp neconvențională, modernă fără a fi ostentativă, cu un design chic, în sticluțe luxoase cu capac auriu. Paleta de culori a colecției variază de la alb, estompat, transparent și nuanțe discrete până la pasteluri vesele, bejuri, marouri și câteva culori intense - smarald, albastru marin, violet și negru cu o strălucire stinsă, roșu în toate nuanțele, coraiuri, rozuri, precum și o gamă completă de tonuri naturale.
 
Treat Collection a văzut lumina zilei la Berlin și are, fireşte, o puternică marcă urbană. E destinată tinerelor și femeilor sigure pe ele, purtând uniforma zilnică a berlinezelor ce cutreieră orașul, de regulă pe bicicletele lor: canadiană kaki, blugi strâmți și eventual un tricou alb cambrat. E pentru femeia lejeră care sâmbăta își face cumpărăturile de la piața locală, se întâlnește cu amicii la o cafea și își scoate câinele la plimbare. Iar seara se transformă, ca prin farmec, într-o ființă seducătoare și sexy, coborâtă parcă din epoca de glorie a Hollywood-ului. Lăsați-vă gândul să zboare la casele de la jumătatea secolului, la automobilele Mercedes Convertible ale anilor 50 în culori deschise, la părul proaspăt coafat și la unghiile perfecte ale doamnelor acelor vremuri. Cu un stil natural atât la Berlin, cât și la Los Angeles – fabuloasă, de altfel, în absolut orice oraș! Sofisticată, și desigur modernă, o apariție care, însă, nu epatează neapărat. Clasă și atitudine. O femeie care știe că merită să se răsfețe și își acordă timp pentru asta. Treat Collection pe scurt: Berlin cool. Hollywood glam.  

Şi foarte de curând, Treat Collection a lansat o gamă generoasă de rujuri naturale şi gloss-uri naturale.

Melanjul perfect de culoare şi luciu cremos. Rujurile şi gloss-urile Treat Collection au texturi fine, hidratante şi nutritive pentru buze. De la subtilul nude până la clasicul roşu, regăsim culoarea perfectă pentru fiecare tip de piele şi fiecare ocazie.
 
Rujurile şi gloss-urile fără gluten sunt formulate fără parabeni, ingrediente petrochimice, ftalaţi, polybutylene, OMG,  triclosan sau parfumuri sintetice. În schimb se folosesc ingrediente naturale cum sunt lanolina (îmbunătăţeşte textura pielii şi reduce primele semne de îmbătrânire), uleiul de ricin (cu proprietăţi naturale antibacteriene şi antiseptice), uleiul de jojoba (un antiseptic natural cu calităţi anti-aging) sau extractul de caprifoi (oferă protecţie UV naturală şi are proprietăţi regenerante şi anti-aging). Toate acestea pentru a crea rujuri naturale emoliente, hidratante, cu o aromă subtilă de vanilie.

OJE CU CULORI NON-TOXICE
Ojele Treat Collection sunt “5-free” –  însemnând că se se renunţă deliberat la ingredientele care în mod obişnuit prezintă riscuri pentru sănătate. Dispar dubiile şi grijile atunci când vrei să ai unghii frumos colorate şi totodată te gândeşti la sănătatea ta, eşti însărcinată sau ai copii prin preajmă. Lacurile de unghii treat collection sunt non-toxice şi reprezintă alternativa sigură la produsele convenţionale. 
 
Se spune NU următoarelor substanţe:

FORMALDEHIDA
Un ingredient de bază în industria cosmetică convenţională, este des folosit ca solvent, în pofida faptului că poate provoca alergii şi iritaţii ale pielii, ochilor sau căilor respiratorii, fiind şi un cunoscut carcinogen. Treat Collection elimină necondiţionat acest risc.

RĂŞINA FORMALDEHIDA
Una din masele plastice cele mai vechi, recunoscută pentru duritatea şi rezistenţa sa la rupere. Poate provoca însă alergii de contact şi probleme dermatologice. Cu Treat Collection poţi să-ţi treci însă liniştită mâna prin păr sau să-ţi atingi faţa – ojele nu conţin sub nicio formă această masă plastică.
 
TOLUEN
Acest lichid se regăseşte în benzină şi este folosit pe post de solvent. Legislaţia UE l-a clasificat drept nociv pentru sănătate. Mirosul său înţepător poate provoca ameţeli sau chiar crea dependenţă. În lacurile de unghii Treat Collection se folosesc însă doar alternativele vegane la toluen.

DBP (DIBUTYL PHTHALATE)
Substanţă chimică folosită pentru menţinerea elasticităţii plasticului care de fapt nu are ce căuta în produsele cosmetice. În UE este clasificată ca fiind toxică şi nocivă atât pentru om cât şi pentru mediul înconjurător. Ojele Treat Collection au o textură fină şi oferă luciu unghiilor şi fără ajutorul substanţelor otrăvitoare.

CAMFOR
Un alt component chimic folosit în producerea plasticului, dar şi în pesticide. Poate provoca greaţă sau tulburări respiratorii. Nu sună prea sexy această toxicitate şi nu este ceva ce-ai vrea să porţi zi de zi pe ungiile de la mâini sau de la picioare.
 
***

Treat Collection – oje care conţin doar substanţe sigure pentru sănătatea ta şi a mediului înconjurător. Lacuri de unghii de cea mai bună calitate – cu efecte impresionante!

Se spune DA următoarelor ingrediente:

ETHYL ACETAT
Acest compus organic este extras din acidul acetic care, datorită mirosului său dulce-fructat asemănător perelor este folosit şi în aromatizarea limonadelor, a dropsurilor sau a medicamentelor. În acelaşi timp are multiple utilizări pe post de solvent, iar Treat Collection l-a ales în formula ojelor sale.
 
BUTYL ACETAT
Un alt compus organic care se regăseşte în multe tipuri de fructe, care datorită mirosului său dulce-fructat este folosit în aromatizarea alimentelor. Cu calităţi excepţionale ca solvent, oferă ojelor o strălucire perfectă şi totodată sănătoasă.

ISOPROPYL
Când este amestecat cu ierburi şi uleiuri esenţiale, acest lichid se foloseşte în producerea de alcool pentru frecţii – un remediu de casă împotriva durerilor sau a diverselor afecţiuni.
Un ingredient complet sigur care se regăseşte şi în ojele Treat Collection. 

NITROCELULOZA
Pe bază de celuloză, care este constituentul principal al membranelor celulelor vegetale, acest compus creează filmul protector de bază perfect în toate ojele Treat Collection.
 
ACID ADIPIC
Acest compus organic incolor şi inodor se regăseşte în sfecla roşie şi sfecla de zahăr, fiind aprobat UE şi ca aditiv alimentar. Proprietatea sa de agent filmogen contribuie la supleţea şi fineţea ojelor Treat Collection.
 
TRIMETHYL PENTANYL DIISOBUTYRATE
Compus biodegradabil folosit ca bază pentru producerea de tenside şi plastifiante. Pentru oje este de maxim ajutor – le ajută să se păstreze pe unghii un timp cât mai îndelungat!
 
STEARALKONIUM HECTORITE
Un agent de îngroşare inofensiv care ajută ca micile particule de strălucire din oje să fie dispersate pe unghii în mod uniform. Fiind foarte bine tolerat în contactul cu pielea, este folosit şi în produsele naturale de machiaj.

DIACETONE ALCOHOL
Compus organic cu un miros dulceag folosit ca solvent în lacuri şi coloranţi naturali. Datorită calităţilor sale excepţionale, oferind rezistenţă şi strălucire, Treat Collection l-a selectat în reţetele ojelor sale.
 
 

Toate produsele Treat Collection pot fi vizualizate aici

Trio Verde
Trio Verde este brandul romanesc al unei game largi de uleiuri si unturi vegetale pentru uz cosmetic - ingrijire intensiva pentru fata, corp, par si unghii.   Uleiurile Trio Verde sunt 100%...
Citeste mai multe


Trio Verde este brandul romanesc al unei game largi de uleiuri si unturi vegetale pentru uz cosmetic - ingrijire intensiva pentru fata, corp, par si unghii.
 
Uleiurile Trio Verde sunt 100% naturale fiind obtinute prin 2 metode:  

 • presare la rece (uleiuri virgine)
 • presare mecanica (fara solventi de extractie)

 
Termenul "virgin" folosit pentru descrierea lor defineste faptul ca extractia a avut loc la rece printr-un proces exclusiv mecanic, fara solvent, purificat prin mijloace fizice, nefolosindu-se nici un proces de rafinare chimica sau fizica.
 
Termenul "crud"  folosit pentru descrierea uleiurilor brute, indiferent de metoda de extractie utilizata, semnifica prezenta unui procent de acizi grasi liberi (aciditate), putina umiditate si impuritati care dau un aspect tulbure si o culoare: verde (clorofila),  rosu (caroten), galben sau maro, in functie de fructe sau de seminte.
 
Aceste caracteristici ar putea fi eliminate doar printr-un proces de rafinare.
 
Gama cuprinde uleiuri pure de migdale dulci, jojoba, avocado si unturi precum shea, cacao sau cocos.
De asemenea si ape florale pure - de lavanda, melissa sau trandafir.

Toate produsele Trio Verde pot fi vizualizate aici

Weleda
Orientata catre viitor, dar cu multi ani de experienta in spate, moderna, pastrandu-si insa traditia antropozofica – pe scurt Weleda. Firma a fost infiintata in anul 1921, ca laborator...
Citeste mai multe

Orientata catre viitor, dar cu multi ani de experienta in spate, moderna, pastrandu-si insa traditia antropozofica – pe scurt Weleda. Firma a fost infiintata in anul 1921, ca laborator farmaceutic avand propriile culturi de plante medicinale. In prezent, Weleda este principalul producator de remedii naturale si produse complete de ingrijire a corpului din lume!  

 

Weleda – „In armonie cu omul si natura“
Weleda si-a inceput activitatea in anul 1921, ca laborator farmaceutic avand propriile culturi de plante medicinale. In prezent, Weleda este principalul producator de produse pentru ingrijirea holistica a corpului si de medicamente pentru terapia antropozofica. Sarcina companiei: pastrarea, intarirea si redobandirea sanatatii omului.

 

200 plante medicinale
Propriile culturi de plante medicinale constituie inima Weleda. Pe cele 20 hectare sunt cultivate mai mult de 200 de specii diferite de plante, despre care am putea spune ca de pe camp ajung direct in cutie. Plantele medicinale din gradinile proprii sunt cultivate dupa principiile agriculturii biodinamice. Produsele Weleda sustin utilizarea materiilor prime ecologice si economisirea apei si a energiei. 

 

„In armonie cu omul si natura“
Laitmotivul Weleda dainuieste de la intemeierea companiei. Este vorba despre un principiu holistic, care se aplica in toate domeniile sale de activitate. In cadrul activitatii lucrative, el se traduc prin relatia plina de respect fata de natura si atitudinea proactiva de protectie a mediului inconjurator. Produsele Weleda reprezinta nu doar materii prime ecologice ci si un mod de lucru fara risipa resurselor naturale. Weleda este printre primele companii din Germania care din proprie vointa a dat o declaratie privind mediul inconjurator si a elaborat un raport ecologic.

 

Calitatea produselor
Numele Weleda reprezinta ingrijire completa a corpului de inalta calitate. In cele peste 90 de produse se ascund mai bine de 90 ani de experienta in producerea cosmeticelor naturale. Conform motto-ului „in armonie cu omul si natura“ Weleda se simte responsabila pentru modul in care uzeaza de natura: calitatea si disponibilitatea materiilor prime este asigurata de propriile culturi biodinamice, recoltari din flora spontana cu certificare si de cooperarea indelungata cu partenerii contractuali. Pe langa calitatea ecologica a comertului, la rang mare se afla si calitatea sociala a acestuia, in sensul “fair trade”. Acestea sunt valabile pentru intregul lant de productie.

 

Produsele Weleda pentru ingrijirea pielii poarta insemnul calitatii NaTrue, cosmetice naturale certificate. Se evita in mod constient utilizarea substantelor sintetice pentru culoare si parfum, parfumul produselor provenind exclusiv din uleiuri eterice naturale. Deasemenea, nu se utilizeaza nici un fel de conservanti sintetici sau „identic naturali”. Mai mult de 30 de produse au primit calificativul ÖKOTEST „foarte bun“ respectiv au primit nota maxima „recomandat“. Stiftung Warentest a conferit de mai multe ori calificativul „bun“. La BioFach, targul international al produselor naturale, Weleda a primit de mai multe ori distinctia „Produsul Anului“.

Toate produsele Weleda pot fi vizualizate aici

Copyright MioBio 2013