Plăcerile cele mari sunt sincere și simple. Cum ar fi cele legate de săpunul solid :)

Conform scrierilor lui Galen din Pergam, în perioada secolului II, cele mai bune săpunuri (evident, solide) cunoscute omului erau produse de către germanici și de către gali. Acesta este, însă, un simplu punct din istoria prodigioasă a săpunului.

Cea mai veche rețetă cunoscută stă scrisă pe o tăbliță babiloniană din jurul anului 2200 înainte de Hristos. În secolul XIII, Damasc sau Alep deveneau adevărate centre industriale în materie de producere a săpunului. Pe scurt, săpunul a înflorit milenii de-a rândul și, slavă zeiței igienei (în caz că există una), la fel a făcut și civilizația umană, datorită acestuia, mai puțin expusă la nenumărate boli și infecții.

Totul până la, în principal, apariția insidioasă a săpunului lichid și a mirajelor pe care acesta le creează și a percepției conform căreia săpunul solid este un câmp fertil pentru înflorirea nestăvilită a bacterii și câte și mai câte – cu toatele, dacă nu mortale, cu certitudine prea puțin grațioase pentru o piele fină. În cele din urmă, studii de vânzări și sociologice spun că generația milenială a spus cel mai clar NU străvechiului săpun solid. Pentru a conchide, săpunul solid a ajuns să fie o fashion & perception victim :)

Apoi, nimeni nu știe exact când, de ce sau cum, săpunul solid a început să înregistreze primele sale creșteri în rândul cererii din ultimul secol.

Oameni înțelepți, care au știut dintotdeauna, s-au bucurat și și-au explicat, pentru sine, că revirimentul trebuie să aibă de a face cu măcar unele dintre minunatele calități ale produsului de îngrijire personală preferat. S-au gândit la...

- faptul că săpunul solid durează exponențial mai mult decât orice variantă lichidă

- la faptul că este ultra-concentrat și că asta înseamnă, pentru corp, că glicerina naturală este încă prezentă și, evident, emolientă (săpunurile Dr. Bronner's sunt faimoase pentru acest lucru) și, pentru mediu, că procesul de producție implică folosire a unei cantități reduse de apă (pe lângă consumul de energie electrică de numai 1/5 din cel implicat de săpunul lichid, spune the Swiss Federal Institute of Technology din Zürich) și că transportul este mai puțin împovărat de apa-excipient

- la faptul că acesta nu vine echipat cu un recipient din plastic

- la faptul că pentru a arăta bine în baie, dar și pentru a evita faimoasele dar numai absurd-periculoasele bacterii* săpunul solid are nevoie de nimic mai mult decât de o savonieră perforată

* Dermatologii ne asigură de faptul că este vorba despre nimic altceva decât o replicare a microbiomului persoanei care îl folosește. Atâta timp cât acesta nu este folosit la comun cu altă persoană și un lanț catastrofal de ghinioane – o imunitate compromisă și un patogen deviant – nu ne urmărește, pur și simplu nimic rău nu se poate întâmpla.

- la faptul că se poate cu ușurință găsi un tip de plăcere olfactivă și tactilă pe care numai un săpun solid o poate furniza.


Iar la MioBio ne gândim că este ABSOLUT IMPOSIBIL să existe om care să nu găsească săpunul solid – natural chiar – al visurilor sale.

Există, doar, săpunuri:

- faciale și corporale

- hidratante, exfoliante, purificatoare și detoxifiante

- vegane, hipoalergene și concepute special pentru bebeluși

- cu lapte de oaie, ulei de dafin, ulei de măsline și ulei de cocos

- cu parfumuri care merg de la verbină și tea tree până la lăcrămioare, mușețel și cătină și de la mix-uri sofisticat fructate până la cel de tămâie

- special pentru ea, special pentru el și special pregătite pentru a fi oferite cadou

- legendare săpunuri de Marsilia, Alep și Castilia

- există, trebuie să o spunem, până și săpunuri care conțin pulbere fină vulcanică.

Asta pe lângă noutățile de pe raft – minunat-mirositoarele Blanc și Vert de la Madara și perfect-cremoasele săpunuri floricică/inimioară și cel cu extract de pin de la Saling.

Căci, da, în universul săpunurilor solide este loc pentru toată lumea – așa cum a existat dintotdeauna și, sperăm noi, va continua să existe.

Related Products