Numele brand-ului german OZN (oja vegană 7-free) înseamnă exact ceea ce știm noi că înseamnă :-)

Un lux accesibil – în era modern-contemporană. Cam de când nu mai trebuie să fii soldat pentru a avea dreptul să-ți pictezi unghiile în verde și negru, ca în vechiul Babilon, și nici membru al claselor superioare  pentru a folosi oja roșie, ca în Egiptul Antic, lacul de unghii este poate cel mai bun prieten al femeii de azi.

Indiferent de preferințele și dibăcia pe care le demonstrează în materie de makeup, sunt șanse uriașe ca prima femeie care îți iese în cale pe stradă să aibă vârfurile degetelor înmuiate într-o culoare sau alta.

De ce?

Atractivitatea ojei este, poate, mai greu de explicat pentru că, bănuim, nu și-a bătut nimeni capul cu astfel de întrebări existențiale. Dificultatea deciziilor care trebuie luate în fața unui game de culori fac imposibilă orice altă preocupare paralelă.

Și, până la urmă, de ce-ul este dovedit a fi inutil inclusiv de simpla bucurie pe care o nuanță nouă și adorată ne-o poate aduce – bucurie, să o recunoaștem, cu greu egalată de găsirea unei loțiuni de corp senzaționale sau chiar și de blush-ul ideal.

Pentru că putem conchide cu rapiditate că ea fie există, ba chiar există în zeci de cazuri / culori ;) Este perfect posibil ca o femeie să iubească și oja neagră și pe cea bleu, ba chiar și pe cea portocalie și pe cea verde – toate la un loc. Iar această femeie – tarotul cromatic ne descrie – sfidătoare și loială, sociabilă și modestă nu face decât să fie o femeie cu personalitate complexă. Așa cum este firesc să fie.


Și dacă ne uităm la ojele OZN – ele poartă numele celor mai bune prietene, pe cel al reperelor de stil, al femeii artist emblematice, pe cel al femeii văzute pe stradă și al cărei look a constituit o sursă de inspirație pentru echipa brand-ului. Ojele OZN au un caracter personal, similar profilului femeilor care le împrumută numele și celui aparținând celor care le poartă. 

Brand-ul OZN a fost conceput, în 2015, de către David Gerrlich și Nina Skarabela. Nina a studiat design grafic și are un puternic simț al frumosului. Cariera sa, dincolo de brand-ul cosmetic, al cărui ambasador este, aparține domeniului psihoterapiei. David are o experiență în industrie de peste 10 ani și este cel care dezvoltă și gestionează producerea cosmeticelor pentru îngrijirea unghiilor OZN.

Nina Skarabela:

,,Încă de la început am avut o idee clară în ceea ce privește look-ul și identitatea brand-ului – fără ingrediente dăunătoare, ceva curat și modern, ceva ce pur și simplu aș avea impulsul de a cumpăra imediat.

Am găsit inspirație în o mie și unul de amănunte și magazine care îmi plac, produse pe care le iubesc și ambalaje pe care le-am păstrat cu anii pentru că le găseam cu mult prea drăguțe pentru a el arunca, plus, desigur, o sumă de concepte din artă și din reviste. Am încercat să imprim brand-ului o notă personală, să îl ajut să transmită un sentiment și cred că acest sentiment a ajuns să atingă, de asemenea, și clienții OZN.''

Și tot Nina povestește despre istoria numelui OZN:

,,Am căutat un nume scurt, de impact și edgy care să ne satisfacă totodată și pentru design-ul de logo. OZN s-a dovedit a fi pur și simplu combinația perfectă de litere, armonioasă pentru ochi și cu sonoritatea pe care ne-o doream.

OZN în sine nu are vreo semnificație mai adâncă, în limba română este prescurtarea de la “obiecte zburătoare neidentificate”. Dar cumva ni s-a potrivit, pentru că atunci când pui bazele unei companii noi, este într-un fel ca un zbor înspre necunoscut''


Iar dacă ne gândim la sănătate, ne putem relaxa cu ușurință în fața formulei 7-FREE a ojelor OZN. Ele NU conțin:

  • formaldehidă (considerată a fi cancerigenă, dar care poate fi folosită în Germania dacă are o concentrație de sub 1%)
  • rășină formaldehidă
  • toluen (un solvent, degresează pielea și poate provoca inflamații)
  • colofoniu (un tip dăunător de rășină, poate provoca eczeme de contact)
  • DBP, dibutil ftalat (un ingredient plastifiant care, inhalat sau ingerat, poate cauza probleme de sănătate și simptome temporare precum amețeala, senzația de greață și durerea de cap. În UE este considerat a fi toxic pentru sistemul reproducător.)
  • parabeni (cu rol de conservanți)
  • xilen (un solvent, poate constitui un pericol pentru sănătate atunci când este absorbit prin piele și sistemul respirator, poate determina dureri de cap, probleme cu memoria și de orientare, amețeală și dispnee)
  • acetonă (un compus chimic care poate irita pielea. Vaporii pot provoca stare de vomă.)
  • TPHP, trifenil fosfat (poate afectă echilibrul hormonal, sistemul reproducător și metabolismul)
  • uleiuri minerale
  • silicon.

Toate aceste substanțe au un efect negativ asupra organismului și nu sunt prietenoase cu mediul.

Și ne putem întoarce la bucurie. Și la câteva ponturi pentru manichiura acasă:

- dacă ne vom îngriji unghiile și cuticulele cu un ulei hrănitor între aplicările ojei, vom acorda grija necesară unei părticele a corpului pe care, drept vorbind, nu o îngrijim vreodată. Schimbarea va fi una vizibilă. Dacă, cu adevărat, nu putem dedica timp acestei operațiuni separate, ne putem măcar asigura de faptul că dizolvantul nostru preia o parte din sarcină. Soluția OZN conține inclusiv vitamina E, glicerină și gel de aloe vera.

- dacă vom lăsa unghia să respire câteva zile, între 2 aplicări de ojă, de asemenea, aceasta își va demonstra recunoștința

- înainte de aplicarea ojei, mâinile se spală doar cu apă și săpun. Folosirea dezinfectanților sau a altor soluții de curățare pot afecta calitatea aplicării ojei. De asemenea se evită folosirea cremei de mâini sau a oricărui alt produs cosmetic.

- un nou strat nu se aplică înaintea uscării complete a celui anterior (un minim absolut este de 2 minute)

- cumpătare și precizie sunt cuvintele de ordine – specialiștii vorbesc despre nu mai mult lac decât este în mod rezonabil necesar per aplicare și despre nu mai mult de 3 treceri cu periuța peste unghie – centru, lateral dreapta și lateral stânga

- să nu uităm că lacurile base coat și top coat există pentru un motiv

Acum, că scurta lecție despre cum ar trebui să ne îngrijim mai bine unghiile s-a teminat, putem admira nuanțele noii game, made in Germany, OZN.

Și, dacă vrem să ne distrăm un pic, putem încerca să stabilim cărei categorii de finish îi aparține fiecare. Există 17. Shimmer, micro-shimmer, micro-glitter, glitter, frost, lustre, creme, iridescent, opalescent, matte, duochrome, jelly sau translucent, magnetic, crackled, glass-flecked, holographic, prismatic micro-glitter sau shimmer!


TOATE OJELE OZN - AICI



Related Products


AVA ojă naturală

AVA ojă naturală

63 lei 79 lei

DOROTHEE ojă naturală

DOROTHEE ojă naturală

63 lei 79 lei

HILARY ojă naturală

HILARY ojă naturală

63 lei 79 lei

GRETA ojă naturală

GRETA ojă naturală

63 lei 79 lei

JOSY ojă naturală

JOSY ojă naturală

63 lei 79 lei

Dizolvant pentru lacul de unghii - AMMY
BILLIE ojă naturală

BILLIE ojă naturală

63 lei 79 lei

EBONY ojă naturală

EBONY ojă naturală

63 lei 79 lei