De ce preferăm (noi și oceanul) cremele de protecție solară minerale


Un produs care nu ar trebui să lipsească din arsenalul tău de îngrijire a pielii, în orice împrejurare, este crema de protecție solară. Cu toate acestea, nu toate tipurile de SPF sunt la fel. MÁDARA a apelat la experți pentru a explica de ce noi (și prietenii noștri din ocean) preferăm cremele solare minerale celor chimice – atât la plajă, cât și pentru nevoile zilnice de protecție solară.

Experții

Dr. Aleksejs Zavorins, medic dermatolog

Anna Ramata Stunda, cercetător și consilier MÁDARA


Cremele de protecție solară minerale sunt...

mai blânde cu mediul înconjurător

Două filtre UV aparent inofensive care se găsesc în mod obișnuit în cremele de protecție solară chimice – oxibenzona și octinoxat – sunt deja interzise în locuri precum Hawaii.

De ce?

Pentru că aceste substanțe chimice dăunătoare pot afecta viața marină, provocând decolorarea și deteriorarea recifelor.

Dacă ar putea, recifele de corali și alți locuitori ai mării ne-ar ruga probabil frumos să nu mai aducem aceste ingrediente în ocean – și putem respecta asta, utilizând numai filtre naturale minerale în produsele de protecție solară.



Cremele de protecție solară minerale...

au efect imediat

Cremele solare chimice „protejează pielea prin absorbția luminii UV, transformând-o în căldură în loc să o reflecte”, spune dr. Zavorins. În plus, trebuie să așteptăm o vreme înainte de a putea ieși în siguranță la soare, explică Anna. „Efectul lor de protecție este activ la 15-30 de minute după aplicare.”

SPF-urile minerale rămân la suprafața pielii pentru a bloca fizic și pentru a reflecta dăunătoarele raze UV. Din acest motiv, funcționează deja din momentul aplicării – așa că putem ieși din casă imediat.



Cremele de protecție solară minerale...

durează mai mult

Știm cu toții că, după ce am petrecut ceva timp la soare, ar trebui să reaplicăm crema de protecție solară – iar asta este valabil mai ales pentru SPF-urile chimice, spune dr. Zavorins. „Filtrele chimice se distrug atunci când sunt expuse la razele UV și încep să-și piardă eficacitatea.”

După ce au atins capacitatea maximă de a absorbi lumina soarelui, pielea noastră nu mai este complet protejată – acesta este motivul pentru care SPF-urile chimice ar trebui reaplicate la fiecare câteva ore.

Protecția solară minerală, în schimb, va dura mai mult. Trebuie să ne asigurăm că o aplicăm într-un strat uniform. „Efectul protecției solare se poate diminua din cauza transpirației sau apei, așa că trebui să o reaplicăm din când în când”, spune dr. Zavorins

Cremele de protecție solară minerale sunt...

în general mai sigure

Există unele semne de îngrijorare legate de absorbția blocanților chimici UV de către corpul nostru, spune Anna. „Studii recente au dovedit că filtrele chimice SPF pot pătrunde în fluxul nostru sanguin.”

Deși trebuie făcute mai multe cercetări pentru a evalua siguranța filtrelor chimice, preferăm să rămânem protejați de filtrele minerale.

Pe de altă parte, „cercetările arată că oxidul de zinc – cel mai des folosit filtru mineral – este puțin probabil să pătrundă în stratul exterior al pielii”, explică Anna. Din acest motiv, filtrele minerale nu prezintă probleme de siguranță.



Cremele de protecție solară minerale sunt...

mai bune pentru pielea sensibilă

Având în vedere că SPF-urile chimice sunt absorbite de piele, nu sunt cea mai bună opțiune pentru tipurile de piele sensibilă, ne spune dr. Zavorins. „Cremele de protecție solară chimice sunt mai predispuse să provoace iritații și reacții alergice decât cele minerale.”

SPF-urile minerale, totuși, tind să fie mult mai blânde. „Filtrele minerale precum oxidul de zinc și dioxidul de titan nu sunt considerate sensibilizante, ceea ce înseamnă că este puțin probabil să provoace reacții alergice”, explică Anna. Aceasta înseamnă că cei cu afecțiuni ale pielii, cum ar fi melasma sau rozaceea, ar putea beneficia și efectele pozitive ale unui SPF mineral.

MÁDARA – protecție zilnică multifuncțională pentru urbani
CC CREAM anti-pollution SPF15
SPF 15 BEACH BB Cremă de soare cu particule strălucitoare
SPF 30 Cremă de soare anti-aging pentru față
SKIN EQUAL - fond de ten soft glow SPF15

În încheiere – câteva date foarte interesante referitoare la protecția solară naturală minerală aferentă valorilor de SPF, în procente, după cum urmează:

SPF 2 => 50%

SPF 15 => 93%

SPF 30 => 97%

SPF 50 => 98%

SPF 100 => 99%



Material oferit de MÁDARA organic skincare.

Related Products


SUN SPF 30 Spray de soare răcoritor
CC CREAM anti-pollution SPF15: MEDIUM
SPF 30 Cremă de soare antioxidantă
SPF 30 Cremă de soare anti-aging pentru față
SKIN EQUAL 30 ROSE IVORY fond de ten soft glow SPF15
SPF 30 Cremă de soare pentru față 365 DAYS
TIME MIRACLE RADIANT SHIELD Cremă de zi SPF15
SPF 50 ULTRA SHIELD Cremă de soare pentru față
CC CREAM anti-pollution SPF15: TAN

Related Categories


SUN - PROTECȚIE SOLARĂ

SUN - PROTECȚIE SOLARĂ

Protecție minerală naturală, fără filtre UV chimice, fără nanoparticule.