Protejează tenul și animă spiritul – folosește un ulei facial!

Folosirea unui ulei facial are un efect remarcabil, pentru trup (ten) și suflet! Mica bucurie zilnică a unui moment de plăcere, de răsfăț, literalmente – acela în care aplici, în liniște, un produs (aparent) nu absolut necesar, cu o textură luxuriantă și un parfum minunat – este ușor de înțeles. Ușor de înțeles, și foarte ușor de valorificat la maximum căci – avem o scuză, dermatologii sunt cei care s-au gândit la asta – acesta este singurul produs de îngrijire a tenului care ne permite să realizăm un... cât de relaxant și revitalizant sună... masaj facial!

Utilizarea sa eficientă și non-contraproductivă pentru ten necesită, însă, apelarea la unele dintre cele mai atent conturate considerente dermatologice și cosmetice. De ce? Pentru că extremele, când vine vorba despre ulei, sunt (aproape) periculoase pentru piele.

Războiul dus împotriva sebumului de către femeile cu ten gras este la fel de dăunător precum aplicarea din o prea mare abundență de către cele care își doresc să echilibreze un ten uscat.

! Prima dintre informațiile-cheie cu care operează știința uleiului facial este aceea că, pentru a funcționa și arăta optim, respectiv superb, tenul are nevoie de 70% apă și 30% ulei.

! Mai departe, hidratarea tenului este obtenabilă din partea produselor specifice – cu masă moleculară mică, pentru a pătrunde în profunzime, și capacități intense de furnizare a apei în țesut – adică crema hidratantă și crema hidratantă cu acid hialuronic, prin excelență.

! Uleiul nu hidratează, nu are un conținut de apă de oferit, ci unul de, ei bine, grăsime. Acesta va veni, cu molecula sa de mai mari dimensiuni, și va crea o peliculă undeva în zona straturilor superficiale ale pielii și va menține hidratarea cremei în interior și mare parte din factorii nocivi de mediu, acolo unde le este locul, la exterior.

! Să nu ne imaginăm, însă, că aceste efecte și nivelurile pielii cărora li se adresează funcționează după reguli dictatoriale. Există, totuși, un nivel de interacțiune pe care dorim, chiar, să îl încurajăm. Maniera ideală de a include uleiul în rutina de îngrijire este amestecarea sa – a câteva picături – în doza zilnică de cremă facială folosită. În felul acesta, o parte din componentele sale vor fi purtate mai adânc în piele de către moleculele de cremă, iar uleiul va depune din nutrienții săi acolo unde pot avea un nivel ridicat de eficiență. Grăsimea vegetală va rămâne tot la suprafață, în timp ce vitaminele și antioxidanții pe care extractele din care este compus le conțin își vor putea atinge menirea de tratament.

! În plus, oricât de mult ne-ar tenta să facem asta, uleiul facial nu se alege în funcție de afinitatea cu un parfum anume și, în niciun caz, în funcție de varianta care este cel mai în vogă. În funcție de ce, atunci? În funcție de recomandarea laboratorului cosmetic care a investit – poate – ani în conceperea unei formule echilibrate pentru a remedia o problemă anume. Mai precis? Ei bine, în funcție de etichetă!
Un argument forte în această direcție este informația care ne dezvăluie că pielea aneică manifestă, de fapt, o carență de acid linoleic – compus al uleiuri faciale recomandate acestui tip de ten. Acidul oleic, pe de altă parte, este cel mai dăunător tratament posibil pentru acnee și cel mai bun prieten al pielii uscate!
Să avem, așadar, încredere în specialiști.

! Odată ce am ales uleiul generic recomandat tenului nostru, trebuie să acceptăm este posibil ca utilizarea sa să ceară și din partea noastră un nivel de flexibilitate și de înțelepciune cosmetică.
Mai întâi, este util să avem o abordare progresivă în ceea ce privește aplicarea sa. În felul acesta, pielea va deveni din ce în ce mai receptivă la ceea ce uleiul facial îi poate oferi. Iar noi vom avea șansa de a identifica exact numărul de picături care funcționează cel mai bine pentru tenul nostru.

! O inteligență similară necesită, desigur, și adaptarea cantității de ulei folosite în fiecare sezon – mai puțin vara și mai mult iarna, dar și de sezon al vieții. Odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea de sebum produsă de către piele se diminuează, iar aceasta rămâne mai expusă, inclusiv în fața apariției liniilor fine și a ridurilor. De aceea, uleiul este cu atât mai necesar cu trecerea anilor.

! Pentru a concluziona diminuând seriozitatea discuției dar sporind beneficiile pentru ten, să menționăm recomandarea pe care o fac dermatologii atunci când călătorim cu avionul. Aerul de avion – nu este o denumire științifică, dar cu toții îl cunoaștem prea bine – este deosebit de uscat, iar tenul nostru resimte, fără drept de apel, efectul său deshidratant. Uleiul facial este, însă, o soluție de nădejde. Aplicat înaintea călătoriei, va împiedica pierderea apei din straturile profunde ale pielii!

La MioBio, 6 variante de ulei facial își dezvăluie beneficiile unice.

Uleiul Susanne Kaufmann Linia F pentru ten normal/mixt are un efect echilibrant. Cu uleiuri de rodie, sâmburi de caise și argan, acesta are și o acțiune antioxidantă, de regenerare, respectiv anti-aging.

Madara Organic Skincare propune trio-ul de uleiuri Superseed: Radiant Energy – Ulei facial iluminator, Soothing Hydration – Ulei facial hidratant și Radiant Energy – Ulei facial iluminator. Cu toatele sunt ultra-concentrate și oferă atributele unice ale ,,uleiului uscat" – sunt absorbite de către straturile superioare ale pielii aproape instantaneu, iar tenul rămâne non-gras şi foarte fin.

Mossa VITAMIN COCKTAIL Ulei facial pentru toate tipurile de ten are o compoziție atent dozată, cu extracte din 10 plante deosebit de eficiente, inclusiv datorită vitaminelor și acizilor grași omega pe care îi conțin.

De asemenea pentru toate tipurile de ten, inclusiv cel sensibil, este Uleiul & gel spumant pentru curățarea tenului "Emoustille-moi" de la Pulpe de Vie. Acesta hidratează și catifelează – totul în maniera ingenioasă a unui ulei sub formă de gel care spumează în contact cu apa!

Related Products