PARFUM = BUCURIE

Hygge. “A quality of cosiness and comfortable conviviality that engenders a feeling of contentment or well-being.” spune dicționarul Oxford. Senzația de a te simți în largul tău, confortabil, senzație strâns legată de un sentiment de mulțumire, de echilibru interior.

Acest reper al culturii daneze care a înnebunit cu sete de fericire întreaga planetă este conceptul de care legăm cu cea mai mare justețe aromatizatoarele de interior.

Departe de a reclama cele mai îndrăznețe și speculative capacități curative ale aromaterapiei, preferăm să ne concentrăm asupra bucuriei simple și plăcerii de a crea, acolo unde te simți mai bine, mai acasă, un moment sau, poate, o rutină de răsfăț. Aceea de a parfuma spațiul tău imediat, de a-l umple cu energie, de a-i oferi amprenta olfactivă a preferințelor și personalității tale. O încăpere plină cu muzică și parfum este cu un pas mai aproape de a fi un loc al fericirii.

Și, fie că lavanda, bergamota sau lemnul de santal animă mintea și trupul în anumite feluri precise sau nu, în interiorul acestui micro-climat propriu, suntem, cu certitudine, un pic mai relaxați, mai optimiști și mai vii în spirit, cam ca atunci când ascultăm formația preferată!

Aromatizatoarele care dau texură olfactivă atmosferei de la MioBio și care te pot urma acasă sau oriunde îți dorești provin de la manufactura germană cu rețete de parfum de la 1600 Florascent Parfumeurs și de la brand-ul sloven Essentiq.

Ca paletă aromatică, ele pot veni în întâmpinarea, este foarte posibil, tuturor tipurilor de gusturi.

Aromatizatoarele Essentiq răspândesc parfumuri fidele plantelor și fructelor pe care le reprezintă – ceaiul lapsang, anasonul, grapefruit-ul, piersica sau para.

Conceptul Florascent The Cubes oferă combinații luxuriante în interpretări moderne – vanilia, scorțișoara, tămâia sau trandafirul și irisul sunt prezentate în linii dinamice și proaspete.

Variantele Florascent Parfumeurs clasice, în schimb, ne întorc către rădăcinile artei parfumeriei, cu arome dense, complexe și fascinante prin noblețea referințelor pe care le fac – Antibes, Siena sau Vent de Ceylan sunt numai câteva dintre numele acestora, nume care intrigă.

Fie că vei alege un Sicilian Bargamot fructat, un Jardin Anglais sau un Orris Rose florale, un Burning Incense sau un Marrakesh orientale, vei fi mai fericit.

Iar pentru a optimiza potențialul aromatizatorului ales, nu uita câteva ponturi!

! O amplasare inspirată a acestuia este undeva în puncte de trecere ale casei. Poate pe un hol sau lângă o ușă. În felul acesta, vei trece frecvent prin raza parfumului său, iar acesta nu îți va crea o senzație de saturație și nici nu vei deveni imun la efectul său, cum s-ar putea întâmpla dacă îl vei utiliza în dormitor sau poziționa în centrul biroului sau al camerei de zi.

! O temperatură mai ridicată înseamnă un nivel de evaporare superior. Așadar, reglează intensitatea parfumului (dar și viteza de epuizare a aromatizatorului) alegând dacă îl plasezi lângă o sursă de căldură sau nu.

! Forma cea mai la îndemână de calibrare a intensității rămâne numărul de bețigașe pe care le introduci în aromatizator. Dacă, indiferent de numărul lor ridicat, parfumul pare să nu mai aibă nivelul dorit, încearcă să agiți flaconul cu esență, apoi să întorci bețigașele. Dacă efectul căutat continuă să întârzie să apară înseamnă că bețigașele au devenit saturate și nu mai constituie un bun conductor pentru parfum – este timpul să fie înlocuite.

Uleiurile esențiale pure – la MioBio din gama Sabio – se pot folosi pentru aromatizarea ambientală cu ajutorul difuzoarelor special concepute.

Acestea există în varianta electrică sau, cea boemă, funcționând cu ajutorul evaporării determinate de căldura unei lumânări. Din moment ce unele uleiuri sunt inflamabile, sistemele care încălzesc uleiul esențial sunt considerate a constitui un risc ne-necesar. Această a doua variantă este de evitat cu atât mai mult cu cât căldura declanșează reacții chimice care pot modifica proprietățile uleiului esențial. Dacă dorim să stăm departe de opțiunea electrică, putem să ne întoarcem către cea mai simplă metodă de difuzare dintre toate: picurarea unei cantități infime de ulei (și 3 picături pot fi suficiente, 10 fiind considerat nivelul maxim recomandabil) într-un bol cu apă călduță (la o temperatură care nu depășește aproximativ temperatura corporală, de 37 grade Celsius, din aceleași motive cu cele explicate mai sus).

Related Products


Aromatizator natural de interior SIENA
Ulei esențial pur LAVANDĂ
Ulei esențial pur CLEMENTINE
Ulei esențial pur PALMAROSA