Prioritizează detoxifierea casei în fața curățeniei de primăvară.

Curățenie și sănătate – ce este mai important? Cum?! Trebuie făcută o alegere? Curățenia nu este un pas necesar și extrem de important în menținerea sănătății familiei? Ba da!

Însă felul în care aceasta este dusă la bun sfârșit – mai precis natura produselor folosite – este de o importanță crucială.

La fel cum o casă îmbâcsită afectează calitatea vieții și a sănătății celor care o ocupă, o casă menținută farmaceutic de curată cu prețul scăldării în soluții extrem de puternice, de încărcate cu cele mai caustice și chimic-dăunătoare substanțe, devine un mediu toxic, un mediu poluat.

Și așa 90% din populația planetei locuiește în zone cu o poluare atmosferică ridicată. Nu este necesar să contribuim voluntar la toxicitatea mediilor interioare – casă, birou, școală, restaurant și așa mai departe spații în care ne petrecem 90% din timp. Rareori nivelul malign al substanțelor emanate și existente în interior atinge pragul critic care le-ar face să aibă un efect imediat asupra stării noastre. În felul acesta, linoleumul, vopselurile și câte și mai câte acționează în mod discret și lent și ne reduc vitalitatea și, poate, chiar determină alergii și, în cazuri extreme, ne afectează în mod serios sănătatea de-a lungul a ani și ani de expunere constantă. Ce este, poate, și mai trist este faptul că arsenalul strașnic de dezinfectanți și mobila colorată chimic fac cumva parte din viața de familie și nu sunt nici pe departe la fel de atent analizate, condamnate și, sperăm noi, corespunzător limitate precum gazele de eșapament, spre exemplu.

Ce este de făcut, în această situație – cea în care trăim cu inamicul în casă? :)

Ei bine,

  • să îi conștientizăm prezența – o casă cu cât este mai performant igienizată cu atât cresc nivelul de toxicitate și prezența ca extindere a chimicalelor. Și o casă cu cât este mai cosy, mai orientată către confort și mai odorizată, mai îmbrăcată în draperii, mai acoperită cu perne și mai saturată cu obiecte pur decorative, este cu atât mai densă în surse de emanații chimice și mai înțesată cu teritorii de cultivare a prafului și alergenilor
  • și să îi înlocuim, treptat, caracterul – să încetăm să mai cumpărăm noi și noi accesorii de design interior (dacă nu putem chiar să renunțăm măcar la o parte din ceea ce avem deja acumulat și îndrăgit)

Și, atunci când, drept exemplu, soluția super-potentă pentru curățat aragazul s-a terminat, pur și simplu să nu mai luăm alta, să o înlocuim cu o variantă naturală, mai mult decât suficientă pentru spațiile în care nu se derulează intervenții chirurgicale :)

Acționând în felul acesta, gradual și așezat, impactul psihologic și nici cel financiar nu vor fi prea mari. Iar trecerea cea benignă către o nouă viață casnică se va petrece în mod constructiv și fericit. Fericit, precum va fi și existența de după.

Întocmai, pentru că formulele naturale acoperă toate nevoile și preferințele posibile, oferind, totodată, beneficii și plăceri neimaginate înainte.

Vase? Manual sau cu mașina de spălat? Da.

Rufe? Detergent lichid sau fulgi de săpun? Da.

Soluții pentru mobilă? Da.

Pentru toate suprafețele? Da.

Pentru probleme delicate, precum calcarul? Da.

Pentru pete? Da.

Apret? Da.

Soluții ultra-delicate, precum cele pentru spălarea fructelor, legumelor sau biberoanelor? Da.

Soluții puternice și totuși delicate, pentru spălarea animalelor de casă sau îndepărtarea petelor și mirosurilor asociate? Da.

Greu de crezut? Deloc. Căci fie și numai folosirea săpunului tradițional provensal Savon Noir ultra-versatil, ultra-concentrat și cu parfum paradisiac (lavandă sau migdale) ajută la curățarea (aproape) întregii case și, astfel, la reducerea drastică a chimicalelor prezente pe suprafețe și în aer, plus aduce o stare de bine olfactivă pur și simplu inaccesibilă prin intermediul mirosului artificial și în mod evident fals de, să spunem, floare de frangipani!

Devine evident. Este timpul pentru spring cleaning, dar și pentru home detox!


Related Products