GADAL TEA

Ceai verde sencha organic pentru cocktailuri (15 piramide)

30g

24 lei

Ceai verde sencha, bază pentru cocktail-uri cu ceai.

2-4 min | 80°C

Gadal Tea a colaborat cu un expert mixologist pentru a crea 3 rețete care explorează aroma ceaiului verde. Încercați-le așa cum sunt sau adaptați-le în funcție de preferințele proprii.

1. Gadal Cooler

Ingrediente

  • 40 ml ceai verde Gadal infuzat în gin (se adaugă o piramidă de ceai în 200 ml de gin, se lasă să infuzeze timp de 5-6 h, apoi se scoate)
  • 30 ml suc proaspăt de lămâie
  • top up ginger beer

Cum se prepară

Se folosește un pahar lung, se toarnă ginul infuzat cu ceai și sucul proaspăt de lămâie, se amestecă puternic cu o lingură, se adaugă cuburi de gheață până sus, apoi se umple paharul cu ginger beer.

Se amestecă încet, astfel încât bulele de ginger beer să nu se spargă.

Se decorează cu o felie de lime și una de ghimbir.

2. Gadal Martini

Ingrediente

  • 30 ml vodcă
  • 20 ml lichior maraschino
  • 15 ml sirop Gadal de ceai verde (se amestecă o ceașcă de apă și o ceașcă de zahăr și se fierb până când formează un sirop, apoi se adaugă 2 piramide de ceai și se lasă totul la foc mic timp de 10 minute; se ia de pe foc și se mai lasă la infuzat pentru încă 20 de minute, apoi se scoate ceaiul)
  • top up cidru de mere

Cum se prepară

Se adaugă ingredientele, cu excepția cidrului de mere, într-un shaker umplut cu gheață. Se agită puternic timp de 10-15 secunde, apoi se strecoară gheața și se toarnă într-un pahar de martini pre-răcit. Se adaugă cidrul de mere și se decorează cu o jumătate de felie de măr sau o frunză de dafin.

3. Gadal Iced Tea

Ingrediente

  • 180 ml concentrat de ceai verde Gadal (se prepară un ceai și se lasă la  infuzat pentru mai mult timp – 10-15 min)
  • 20 ml lapte condensat
  • 10 ml sirop de miere (se adaugă părți egale de apă caldă și miere și se amestecă încet)

Cum se prepară

Se pregatește un pahar lung și se adaugă gheață zdrobită. Se adaugă gheață într-un shaker, apoi concentratul de ceai și siropul de miere și se agită timp de 10-15 secunde. Se toarnă totul, cu excepția gheții în paharul umplut cu gheață  zdrobită. Se adaugă lapte condensat și se decoreaza după propriul gust.

GADAL TEA

Gadal Tea provine dintr-o admirație a artei vechi de secole de a prepara ceai și o dorință de a-i aduce spiritul înapoi, cu o sensibilitate contemporană. Gadal, care se traduce prin "înălțător", este o stare care oferă liniște, dincolo de ritmul vieții moderne. Fiecare colecție cuprinde o varietate de ceaiuri organice și exprimă, în felul său distinct, principiile Gadal Tea.

Toate produsele sunt fabricate local, la Iași. Ambalajele eco, ingredientele certificate organic și o grijă constantă pentru găsirea materiilor prime locale sunt parte din valorile Gadal Tea.

Plicuri piramidale biodegradabile

Obținute din amidon de porumb, inclusiv etichetele, plicurile se pot descompune complet în 3 luni într-un mediu controlat, spre deosebire de 30-40 ani în cazul nailonului.

Certificare organică

Toate ceaiurile Gadal sunt certificate organic de Austria Bio Garantie. Nu s-au folosit pesticide sau fertilizatori în producția lor iar asta le face mai sănătoase și mai nutritive.


Ingrediente: ceai verde sencha* (*din cultivare organică)