MIOBIO

Ars Ana Serafim 2

215 lei

Serafim – obiect de porțelan neglazurat, ars la la 1220° C, menit să aducă bucuria și frumosul în case.

Acest înger, pecetluit în porțelan este parte dintr-o suită de cinci basoreliefuri create de Ana Gurduza | Ars Ana. Ei au fost concepuți să aducă bucurie în casa iubitorului de frumos. Fiecare din ei este făurit manual cu grijă și drag, a venit pe lume ca să ne lase un mesaj despre o virtute esențială. Va ajunge la voi ambalat în cutie cadou, însoțit de o ilustrată care poate fi la rândul ei înrămată.

Poarta Dragostei

Lucrăm să îmblânzim propriul suflet, ca să mărim camerele inimii, unde ceilalți își fac culcuș. Nu-i așa îngere, că o dată ce intră imaginea cuiva acolo nu o mai poți scoate? Ai grijă de inima mea și de oamenii a căror inimă locuiește în ea. Aici nu se schimbă vremurile, fața chipurilor iubite sunt acolo, în rotocolul protejat de aripi. Nu am văzut niciodată un lucru gingaș pe lumea aceasta, fără să doresc numaidecât să-l ating cu toată tandrețea. Serafimul acesta are aripi ca să poată împrăștia în toate colțurile lumii, a casei și a inimii iubirea. Poart-o cu grijă.


Ana Gurduza despre ARS ANA | Serafimi

"Ars_Ana este un creator de piese unice, precum trandafirul Micului Prinț. Este o casă-atelier în care se concep forme, imagini și povești. Prin greșeli se nasc obiecte cu amprentă, cu conștiința frumosului și a unicității. Ilustrațiiile, cărțile și prieteniiile se construiesc organic în jurul celor care susțin patrimoniul, tradiția și reintroducerea sa în contemporan. Ceramica, ca și arta, nu cunoaște evoluție sau involuție, ea este artefactul care va vorbi despre oamenii de astăzi dintr-un viitor îndepărtat. Prin aceste artefacte susții manualitatea, un meșter  făuritor și un atelier autentic. Îți mulțumesc, prin noi meșteșugul continuă.

Eu sunt de porțelan, mă fac una cu pământul, căci din pământ vin. Am fost gândit, desenat, frământat, făurit, uscat, șlefuit, ars biscuit la 900° C, pictat cu oxizi metalici, glazurat cu pulbere de sticlă, ars a doua oară la 1220° C o zi și o noapte, așezat pe hârtie ca să-mi spun povestea și să te găsesc pe tine, iubitorule de frumos.

Procesul ceramic este unul lent, în care fiecare etapă este potențial fatală. În afara lentorii și a complexității procesului, conceptul de slow object este ilustrativ din perspectiva unui stil de viață antitetic demersului contemporan. Obiectele unice fac privitorul să se oprească, să atingă și să se îngrijească de un obiect investit cu timp și efort. Avem nevoie de artefacte care ne încetinesc viața, ne fac să fim atenți și să ne înconjurăm de frumos. Obiectele sunt sustenabile în facere și în felul în care mor, cioburi de piatră care vor fi îngropate ca să vorbească despre timpurile în care am trăit și credințele pe care le-am purtat."


La MioBio găzduim cu mare plăcere o selecție de accesorii, mici obiecte de design sau lucruri inedite. Puteți vedea mai multe creații ale Anei Gurduza pe social media – Instagram @ars_ana sau Facebook @ars_ana