MIOBIO

Hârtie plantabilă – hârtie manuală cu semințe de flori sălbatice și lavandă

7 lei

Hârtie manuală plantabilă de la Atelierul de Carte.

Hârtia manuală plantabilă este un produs ecologic, reciclabil, sustenabil. Fibrele de celuloză conservă natural seminţele. Textura hârtiei este specială, plantele fiind vizibile iar hârtia poate rezista peste ani în această formă, dacă este ferită de umiditate și lumină, putând fi plantată direct în pământ.

În urmă cu 11 ani Atelierul de Carte a creat hârtia manuală plantabilă care poate fi, până la plantare, semn de carte, mărțișor sau mic cadou inspirat pentru toți iubitorii de flori. Anul acesta și-a împlinit visul de a-l face cu plante sălbatice.

Petalele și semințele de flori sunt culese de pe câmpurile și pantele uneia dintre ultimele văi de munte virgine ale Europei. Iar din mica hârtie poate ieși oricare dintre frumoasele flori de:

traista-ciobanului, coada-șoricelului, mentă, gălbenele, crăițe, lobodă sălbatică, pirul gros, trifoi alb, trifoi roșu, Salvia glutinosa, iarbă mare, iarbă grasă, lucernă, rapiță, sânziana albă, cicoare, golomăț, săpunariță, măcriș, margarete, lumânărică, tătăneasă, pieptănariță, firuță, sau  păiușul bălților. Sau lavandă, care este singura plantă de cultură care se ascunde printre semințe.

Prin cumpărarea obiectelor manufacturate la Atelierul de Carte susțineți meșteșugul hârtiei manuale.

Dimensiuni: 6x3 cm

Plantare: se plantează hârtia cu seminţe direct în pământ.