ATELIERUL DE PÂNZĂ

Sacoșa de pânză solară

45 lei

Sacoșă lucrată manual în Atelierul de pânză din bumbac netratat, neînălbit și nevopsit, țesut în România.

Dimensiuni:

35×40 cm

barete 65 cm, burduf de 5 cm, se închide cu arici

Imprimeu:

imprimeu cu motive tradiționale (stele și cocoși) oferit de Semne cusute

Material:

bumbac neînălbit, nevopsit și netratat

Despre imprimeul cu poveste - daruit de Semne Cusute

"Povestea desenului de pe sacoșă a început cu mii de ani în urmă, în preistorie, când oamenii au suferit în urma valului glaciar și s-au decis să venereze Soarele. Fără sateliți și termometre, studiau mișcarea stelelor și se simțeau ca făcând parte din lumea asta mare. Poveste care aproape s-a uitat.

Simbolurile amintesc despre femeile de odinioară care, deși nu știau a scrie, reușeau să se exprime atât de frumos prin imagine și culoare. Ele știau multe despre lume și despre locul nostru în ea.

Cocoșii sunt un simbol solar. Au fost cusuți după un ritm, așa cum și cântecul lor este fragmentat. Cântând, ei sparg întunericul nopții, aduc zorile și trezesc Soarele. De la Soare primim energia de care avem nevoie, lumina și căldura și fără ele nu am putea trăi. Astfel cocoșii țin lumea în bună ordine – iar ideea de ordine este exprimată prin rețeaua regulată de stele.

In lumea tradițională, nimic nu este simplu decor, nimic nu este de prisos, totul are un rost.
Iar rostul acestei sacoșe este să ne pună puțin pe gânduri...

Această poveste s-a trezit în 2010 și a scos capul în lume: s-a plimbat pe la expoziții de design și pe internet și, într-un final, a poposit la Atelierul de Pânză, adică acolo unde era nevoie de ea, pentru a o duce mai departe. "

Sperăm să fie purtate cât mai departe semnele tradiționale cu ajutorul vostru :-)

Atelierul de pânză este un proiect demarat de asociația ViitorPlus și funcționează ca o întreprindere socială și unitate protejată. Atelierul susține atât misiunea de mediu cât și pe cea socială prin oferirea unei alternative ecologice la punga de plastic și crearea de locuri de muncă pentru persoanele cu handicap.

Ingrediente: bumbac neinalbit, nevopsit si netratat