CHEIA

GLICERO săpun natural cu glicerină

90g

21 lei

GLICERO săpun natural cu glicerină este un săpun natural lucrat manual, nonalergenic, eco, fără coloranti, fără parabeni, fără steril.

GLICERO este un săpun unisex cu o aromă neutră nobilă.

Glicerina ajută la menţinerea aspectului tânăr şi sănătos al pielii. Asigură retenţia apei pentru a păstra pielea în bună stare. Acţionează ca un film protector împotriva factorilor care provoacă uscarea excesivă a pielii şi accelerează îmbătrânirea acesteia. Glicero săpun natural cu glicerina, este un săpun aristocratic, intens spumant, aduce plăcere actului de spălare. Formatul natural asigură reale calități nonalergenice.

Formatul clasic, solid, se adresează persoanelor conservatoare. Grafica și ambalarea susțin imaginea de oldie but goldie soap. Formele imperfecte întăresc formatul non-industrial caracteristic vremurilor trecute. Ambalajul din hârtie întărește caracteristica eco-friendly a produselor Cheia.

Glicero săpun natural cu glicerină este un format  tradițional, dar care utilizează ingrediente și tehnologie contemporană. Oleina din unturile animale, care reprezintă legătura cu standardul românesc, aduce maximum de calități tensioactive. Uleiul de palmier aduce catifelare, uleiul de cocos acea spumare abundentă, unică în istoria Cheia mai lungă de un secol. Reacția de saponificare se face după dozare științifică contemporană. Procesarea se face la rece pentru transferul calităților ingredientelor spre formatul saponificat. Prin acest procedeu glicerina rezultată în procesul de saponificare rămâne captată în masa de săpun.

Săpunul Cheia secolului XXI este cel mai înalt calitativ săpun Cheia existent vreodată. Este îmbinarea tradițiilor cu cerințele actuale și respectă principiile înaintașilor săi. Manufacturarea aduce maximum de grijă spre consumator. Fiecare produs este tăiat de mană de om. Este analizat la uscare de privire de om. Este ambalat de mână de om, sub privire de om. Loturile mici asigură maximum de siguranță.

Istoric:

Istoria Cheia începe la 1886 în Galați, unde Lipa Braunstein obține de la primărie dreptul de a deschide fabrica familiei sale. În 1891 familia Braunstein își numește fabrica Apollo, iar în 1901 se înregistrează denumirea Cheia. În 1908 cu 60 de angajați produce 120.000 kg de săpun, între sortimente regăsindu-se varianta de “săpun românesc”.

În perioada interbelică, Cheia era esențialmente un săpun burghez adresat industriașilor, avocaților, doctorilor și funcționarilor publici. În timpul celui de-al doilea război mondial, prin varianta cazonă Străjerul Sănătății, a făcut parte din trusoul soldaților români. “Acel săpun cu cheie” a fost săpunul perfect pentru spălarea uniformei, a mâinilor, a corpului, dar și pentru bărbierit.

În 1948 fabrica a fost naţionalizată. În timpul comunismului a ajuns principalul producător de săpun din România, cu peste 2.000 de angajaţi, însă rețetele se minimalizează și i se restrânge specializarea. În orice familie românească săpunul Cheia acoperea toate funcţiile – spălarea mâinilor şi corpului, spălarea părului, bărbieritul, spălarea rufelor sau a covoarelor. Glumele specifice acelor vremuri de tipul “Vrei să cucereşti femeia? Foloseşti săpunul Cheia!” sau “Ce și-ar fi dorit femeia? Dacă nu săpunul Cheia!” devin sloganuri hazlii.

Odată cu căderea comunismului fabrica nu s-a adaptat vremurilor. Însă din 2010 povestea se rescrie. Și acum, ca și la începuturile ei, Cheia este o afacere de familie. Și acum, ca și atunci, se folosesc ingrediente naturale, se lucrează manual, se taie manual, se ștanțează manual, cu deosebită grijă.

Săpunul Cheia rescrie cu mândrie o istorie mai lungă de 100 de ani.


Ingrediente: Mix de ulei de palmier, ulei de cocos si unturi saponificate, aroma,glicerina. INCI: elaeis guineensis oil, aqua, cocos nucifera oil, sodium hydroxide, lard, flavor, glycerine.