... teiul și iasomia sunt flori-surori?

  • ... teiul și iasomia sunt flori-surori?

Dintre toate fericirile legate de cadrul natural de care se bucură România, una se distinge, devine evidentă, într-o minunat-dăruită perioadă a anului: faptul că teritoriul țării noastre se suprapune cu arealul comun al două grațioase specii vegetale – teiul și iasomia. Un arbore și un arbust asociate în mod absolut în memoria noastră olfactivă și, întâmplarea face, uluitor și destul de inexplicabil similare ca proprietăți terapeutice și de înfrumusețare.

Putem face această afirmație pentru că numai una singură dintre cele 200! de tipuri de iasomie este nativă Europei. Într-adevăr, oricât de dragă și de familiară ne este iasomia, aceasta are aproape totul de a face, spre exemplu, cu India și cu exuberantele ceremonii și festivaluri ale Subcontinentului și, prin comparație, aproape nimic cu Bătrânul Continent.

De cealaltă parte, arborele milenar, cântat în literatură și adorat de mulți dintre noi – teiul – este o specie aproape domestică, numai europenii și locuitorii vestului Asiei având acces la poezia sa inegalabilă.

După cum spuneam, apoi, pe lângă rendez-vous-ul botanic, teiul și iasomia se intersectează și pe rafturile ceainăriilor și cele ale magazinelor de cosmetice (MioBio, inclus!).

Calmante, cicatrizante, hidratante, antioxidante, florile diafane de tei și cele pure de iasomie conțin și emană prețioase uleiuri esențiale – de unde și parfumul, oh, parfumul! - cu capacități medicinale (să ne gândim, după cum menționam, la ceaiuri) și de îngrijire preventivă și curativă pentru piele și păr deosebite.

Mai mult, pe lângă tratarea răcelilor, a tulburărilor digestive și atenuarea anxietății, plus

! cicatrizarea erupțiilor cutanate, inclusiv celor asociate acneei

! estomparea cicatricilor

! echilibrarea funcțiilor scalpului

! hrănirea și hidratarea tuturor tipurilor de ten 

! întârzierea și diminuarea apariției semnelor îmbătrânirii,

teiul și iasomia au un efect neuro-stimulator observat și apreciat de către mulți dintre noi, dar și studiat de către Smell and Taste Treatment and Research Foundation din Chicago sau Department of Molecular Cardiology Cleveland Clinic.

Iată că natura ne mai aduce un dar, cel al stării de bine la interior, al frumuseții exterioare și al relaxării și echilibrului spirituale, într-un pachet cu livrare irezistibil :).

Pe rafturile MioBio, esențele de tei și iasomie se regăsesc tot anul în:

- seria Less is More Lindengloss – șampon, balsam (ambele pentru păr deteriorat și/sau vopsit) și leave-in finishing spray

- șamponul pentru bebeluși și copii Madara

- șamponul pentru păr normal Essentiq

- crema facială intens-hidratantă cu extract de tei NN Cosmetics Basic Line,

respectiv în:

- laptele demachiant Madara și seria Madara Infusion Blanc – cremă de mâini, loțiune și gel de duș&săpun lichid, plus noul săpun solid Blanc

- săpunul de Alep cu iasomie de la Najel

- deodorantul Schmidt's Sensitive Skin-Jasmine Tea

- sărurile de baie Sabio.

Un sfârșit de primăvară și un început de vară superbe!

Related Products