Vă așteaptă pregătit - calendarul de Crăciun MioBio - 24 zile pline cu cadouri și oferte speciale!

  • Vă așteaptă pregătit - calendarul de Crăciun MioBio - 24 zile pline cu cadouri și oferte speciale!

Și a sosit din nou – perioada premergătoare Crăciunului, atât de frumoasă, pentru că ne pregătim cu toții să oferim mici bucurii celor dragi din jurul nostru.

Iar la MioBio nelipsit, ca în fiecare an, calendarul de Crăciun sau calendarul de Advent, cum se numește el în mod clasic.

Fiecare zi, până inclusiv 24 decembrie, aduce un cadou, o reducere sau o surpriză.

Și pentru că ne plac surprizele și pentru că deja a devenit tradiție – cadoul nostru de Crăciun poate fi chiar produsul pe care vi-l doriți! :-)

În toată această perioadă, așteptăm să ne scrieți ce v-ar plăcea să primiți cadou de la MioBio.

Când treceți pe la noi, puteți nota ce vă doriți pe bilețelul special creat în magazin. Dacă nu aveți timp sau drum, printr-un mesaj trimis pe Facebook/miobio.shop sau Instagram/miobio_shop sau prin e-mail la office@miobio.ro și vom ține cu mare grijă evidența tuturor dorințelor. Respectiv le vom transcrie pe biletele speciale și da, până de Crăciun se strânge în fiecare an o grămăjoară considerabilă.

Pe 24 decembrie la ora 16:00 tragem la sorți numele câștigător și veți afla chiar în aceeași zi dacă dorința s-a împlinit!

Revenind la Advent, un mic istoric pe care îl recitim la rândul nostru an de an cu mare plăcere.

Adventul este perioada de patru săptămâni care precede sărbătoarea Crăciunului.

Calendarul de Advent este un obiect decorativ care cuprinde câte o căsuță pentru fiecare dintre cele 24 de zile ale lunii decembrie premergătoare Crăciunului + una pentru chiar ziua de Crăciun și revelează o fotografie, un mesaj sau un mic cadou în fiecare zi norocosului – mic sau mare – care l-a primit.
Se pare că primul astfel de calendar cu surprize a fost realizat la sfârșitul anilor 1800 de o mamă din Maulbronn, sud-vestul Germaniei, pentru fiul ei. Cuprindea câte o mică lumânare așezată pe un mare suport de carton, câte una pentru fiecare dintre zilele până la Crăciun, iar micul băiat avea plăcerea de a putea aprinde câte una în fiecare zi. Un gest simplu și plin de afecțiune, care stârnea, totuși, o mare bucurie.

Băiețașul, Gerhard Lang, nu a uitat această tradiție a copilăriei sale și, ca adult, asociat la tipografia Reichhold & Lang, a gândit un suport de carton pe care copilul entuziast putea adăuga, zi după zi, o nouă mică imagine colorată. Asta se întâmpla în 1908.

Până în anii '30, când a fost nevoit să închidă afacerea, Lang a produs peste 30 de modele diferite de calendar de Advent. Și a fost, totodată, pionierul unei frumoase celebrări a Crăciunului.

În forma centrată pe semnificația religioasă a perioadei, care oferă spre contemplare un nou fragment din Biblie, în cea de bucurie simplă și sinceră a unui nou episod dintr-un foileton în imagini sau cea mai substanțială a unui deliciu dulce sau a unui mic produs cosmetic pe zi, calendarul de Advent ne luminează zilele scurte și, deseori, posomorâte de decembrie și astăzi, în 2019, la peste 100 de ani mai târziu.

Cum a cucerit calendarul-cadou lumea?

În anii de dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial, sub forma unui supliment oferit de publicațiile vremii. După, grație unei fotografii de Crăciun a președintelui american Dwight D. Eisenhower în care copiii familiei se bucurau de un calendar de Advent. Iar ulterior, purtat pe aripile globalizării. În 2007, magazinul londonez Harrods realiza cel mai scump calendar de Advent. Valora 50.000 de dolari, era realizat din lemn prețios și oferea o delicatesă de ciocolată organică Green & Black pe zi, în beneficiul cultivatorilor de cacao din Belize.
În același an, în același oraș, de același Crăciun, redeschiderea gării St. Pancras prilejuia cel mai mare calendar de Advent – peste 70 m înălțime și aproximativ 23 m lățime.

An de an, de zeci de ani, copiii din țările nordice – Norvegia, Suedia, Danemarca, Islanda și Finlanda – așteaptă în fața televizorului episodul zilnic al poveștii de Advent, care îi poartă până în dimineața găsirii cadourilor sub brad.
O (simplă) idee animată de dragostea maternă pornită dintr-un pitoresc orășel german ajunsă departe.

Iar la MioBio, de 10 ani (din cei 10 de existență), calendarul de Advent vine cu mare bucurie.

Pe care îl puteți descoperi în întregime – AICI.

Cadourile și reducerile din calendarul nostru de Crăciun sunt valabile între 1 și 24 decembrie 2019 în magazinul MioBio (Jules Michelet 9 / zona Piața Romană) și online shop, totul în limita stocului disponibil.