Hidratarea și vitaminizarea cu citrice acționează din cap până-n picioare!

  • Hidratarea și vitaminizarea cu citrice acționează din cap până-n picioare!

Dacă ne plac pielea suplă și elastică, cu atribute ale tinereții cutanate menținute pentru foarte multă vreme dincolo de normele firești ale ciclului vieții acesteia și cu proprietăți de pigmentare și tonicitate optime, atunci ne plac... colagenul, antioxidanții și acidul citric & acidul ascorbic și ne plac... citricele!

Desigur că ne plac citricele. Doar le oferim cea mai prestigioasă dintre recunoașteri, așezându-le sub bradul de Crăciun :)

Dar asta nu înseamnă că am știut, cu adevărat, vreodată, ce fac, în realitate, pentru noi.


Cu 0 grăsimi și peste 80% din compoziție apă, acestea sunt, practic, suspensii înalt-bogate în vitamina C, potasiu, fosfor, magneziu, calciu sau vitaminele B1, B3 și B6 ținute împreună de o rețea de mici rezervoare suculente plus o coajă plăcut texturată, pentru o aderență optimă atunci când suntem în mișcare.

Un soi de băutura energizantă a naturii, numai că în formă cumva fals-solidă!
Esențial este și faptul că toate aceste substanțe valoroase pentru sănătatea oaselor, funcționarea musculaturii, optimizarea activității nervoase, echilibrarea pH-ului și bunăstarea generală a pielii sunt ușor absorbite de către organism. Iar asta face din citrice, ei bine, un soi de complex de multi-vitamine al naturii.

Indiferent de metafora mai mult sau mai puțin inspirată pe care o născocim, citricele pot fi și sunt un aliat major al sănătății și al frumuseții.


După cum spuneam la început, ele – lămâia, lime-ul, grapefruit-ul, portocala, mandarina, bergamota, pomelo și toate celelalte rubedenii – acționează inclusiv în direcțiile obținerii unui ten și a unei pieli vitale – în profunzime, dar și ca aspect și atingere.

Mărturie stau cele foarte muuulte produse naturale care le conțin. Serum-uri faciale (Orange Blossom de la Annemarie Börlind este produsul facial cu citrice prin excelență), măști (Pulpe de Vie mască & gomaj Sucré Frappé, cu grapefruit), balsamuri concentrate, balsamuri pentru buze (de la Dr. Bronner vine duo-ul Lemon Lime), săpunuri, deodorante (We Love The Planet cu Original Orange), geluri de duș (Citrus Dr. Bronner face un cocktail de lămâie, lime și portocală în timp ce Trio Verde concentrează vitamina C în gelul de duș Citrus Verde) și loțiuni pentru corp, uleiuri esențiale, bețișoare parfumate, aromatizatoare (Florascent oferă o variantă dedicată exclusiv Sicilian Bergamot, iar Essentiq una pentru Grapefruit) și parfumuri (Florascent Parfumeurs Citronnier este o reală odă adusă citricelor).

Acestea din urmă confirmă reputația de tonic pentru starea de spirit a citricelor și, de ce să ne ascundem după deget, apetitul nostru pentru aromă – atunci când mâncăm o clementină – și parfum, atunci când facem orice altceva – când îndepărtăm calcarul de la duș (vezi Attitude Citrus Zest) și când spălăm vase (spre exemplu, Rampal Latour Lime).

Geneticienii nu au identificat încă mai presus de îndoială dacă originile acestora sunt localizabile în Australia, Noua Zeelandă și Noua Caledonie sau în Myanmar și zonele de la poalele Himalayei, dar e de bănuit că e o informație utilă numai pentru a ne minuna. Am stabilit cu prisosință că adorăm citricele și că avem, cu certitudine, de ce să o facem.

Related Products