Grație bujorilor și irișilor, avem parfum în vază, dar și antioxidanți în crema de față!

În varianta natural skin care a seriei de materiale dedicate cuplurilor celebre, avem astăzi irisul și bujorul :)

Și, ca într-o poveste bună și palpitantă, cele două au atâtea trăsături comune pe cât caracteristici puternic divergente.


Ce furnizează ambele specii în splendidă, dacă nu chiar perfect egală, măsură sunt componente cu acțiune antioxidantă, așadar de gestionare și prevenire a procesului de îmbătrânire cutanată.

Complementar, bujorul și irisul au remarcabile efecte de activare a reținerii apei la nivelul pielii – atribut care aduce o indubitabilă senzație de confort, dar și o  acțiune indirectă anti-aging.

Mai departe, atât unul cât și celălalt demonstrează capacități antiinflamatorii, antibacteriene, antifungice și antiseptice.

Iată că fiecare în parte oferă cosmeticii naturale mecanisme de protejare și rejuvenare.
Cu forma sa rotunjită, feminină și parfumul său dulce, bujorul are de oferit efecte blânde – cel cicatrizant, cel de purificare și cel de gestionare a acțiunii unor glande sudoripare hiperactive.

Totul grație celor nu mai puțin de 262 de compuși identificați științific, cei mai remarcabili din punct de vedere cosmetic fiind flavonoizii.

Pentru îngrijirea pielii sau plăcerea olfactivă, extractele de bujor apar în formulele:

# seriei de produse pentru hidratarea performantă a tenului Madara SOS HYDRA

# apei micelare Madara cu acid hialuronic și extracte de bujor nordic

# parfumului Florascent Parfumeurs Pivoine

# deodorantului So Sensitive de la We Love the Planet

# deodorantului calmant MadaraIar irisul contribuie, în mod distinct, cu o serie de minerale – zinc, sodiu, seleniu, cupru, fier, magneziu, potasiu și mangan – potrivite profilului mai brut, mai teluric al parfumului său și, mai ales, al orris-ului (al rădăcinii, mai precis rizomului de iris).

Cu petale zvelte și spirit aprig, extractele pure de floare de iris, cel din orris sau cel din planta macerată de iris se găsesc în:

# trio-ul de creme Weleda Iris

# săpunul detoxifiant Madara Charcoal

# aromatizatorul de interior Florascent Parfumeurs Orris Rose

# Eau de toilette masculin Florascent Parfumeurs Medina


Iar la capitolele viață și personalitate

irisul ne reamintește cu lejeritate de zeița curcubeului din mitologia greacă sau despre prodigioasa istorie de care se bucură în civilizațiile antică egipteană, romană, mongolă, chineză și amerindiană.

Bujorul nu se lasă mai prejos și contra-argumentează cu longevitatea sa remarcabilă pentru o plantă ierboasă – o plantă de bujor poate trăi și până la 100 de ani, cu preeminența în cultura chineză și cea japoneză și, deloc de neglijat, cu faptul că iubitorii înfocați de bujori au ajuns să poată avea acces extra-sezon la obiectivul afecțiunii lor procurându-i din îndepărtata Alaska.


Related Products


Pivoine - Eau de Toilette
Apă micelară cu acid hialuronic
SOS HYDRA Cremă rehidratantă
SOS HYDRA REPAIR Ser intensiv
Săpun organic detox CHARCOAL
Deodorant natural SO SENSITIVE