Îngrijire și frumusețe – declinare la masculin


În 1994, omenirea făcea cunoștință cu termenul de metrosexual care îi desemna pe bărbații din mediul urban cu preocupări estetice accentuate. Ceea ce nu înseamnă că atenția acestora pentru felul în care arată sau se îmbracă este o revelație a secolului 20. În mod  cert am putea oricând avea o discuție plină de miez despre fashion cu anturajul dandy al lui Oscar Wilde sau despre make-up cu vechii egipteni care ne-ar putea da lecții despre smokey eyes sau aplicarea kohl-ului.

În timpurile străvechi utilizarea cosmeticelor de către bărbați avea o semnificație de cele mai multe ori religioasă care nu excludea însă aspectele practice.

Astăzi este complet firesc ca el și ea să aibă propriile rafturi de produse de îngrijire și cosmetice.

După cum firesc este să nu aștepți o ocazie anume pentru a face un cadou bărbatului/bărbaților din viața ta. Mai ales când te afli în pană de idei și mai ales pentru că îngrijirea corporală și estetică se înscriu atât de firesc în acea categorie a lucrurilor care ne fac să ne simțim bine în pielea noastră.

Dacă ai vreun hipster prin preajmă, atunci e cazul să ai grijă de barba lui care poate avea parte de un home styling și de o hidratare pe măsură grație uleiurilor.

Spre exemplu, mixul de uleiuri naturale și esențiale din uleiul pentru barbă de la Trio Verde va aduce hrănire și protecție atât bărbii cât și tenului în arome de vetiver și cedru. În combinație cu săpunul natural pentru bărbierit Mr. Soap, fabricat manual de către același producător român, și cu peria pentru barbă de la Förster's Natural Products, acesta poate deveni un cadou-răsfăț.Un alt ulei de barbă delicios este cel cu jojoba și sâmbure de caisă de la Susanne Kaufmann, aparținând Liniei M a brandului austriac.

Urmărind aceeași linie special concepută pentru bărbați, vei mai descoperi câteva treat-uri, cum ar fi gelul de ochi anti-rid cu extract de hamamelis sau crema regenerantă care hrănește și revitalizează tenul grație substanțelor extrase din măr şi ectoină.

Pentru toți bărbații activi, care părăsesc cu greu sala de sport sau terenul de fotbal, alegerea deodorantului nu este ceva de neglijat. Salt of the Earth oferă o soluție interesantă și eficientă prin Pure Armour, un deodorant 100% natural infuzat cu magneziu pentru o protecție eficientă.

Dacă este fan vetiver, roll-on-ul fără săruri de aluminiu de la Weleda poate fi o alegere potrivită.

În caz că preferă deodorantele stick, cel de la Sabio pune în joc calitățile naturale ale pietrei de alaun și uleiurilor esențiale de eucalipt, tea-tree și lămâie verde, iar deodorantul de la Susanne Kaufmann mizează pe extractul de hamamelis, faimos pentru proprietățile calmante.

Bărbatul clasic va aprecia în mod cert calitatea produselor pentru bărbierit care să îl însoțească în ritualul fiecărei dimineți. Crema de ras Weleda fără aditivi, parfumuri sintetice, sau coloranți se poate combina cu un after shave pe măsură: revitalizant cu chimen și mușețel de la NN Cosmetics, blând, cu extracte de măr şi ectoină de la Susanne Kaufmann sau fresh-calmant cu ulei esențial de mentă de la Sabio sau cu ienupăr și cafeină de la Annemarie Börlind.

Pentru cei mai sensibili, cadoul înțelept și util ar trebui căutat pe raftul cu produse anti-căderea părului.

Cu Less is More este posibil să îl uimești cu formula inovativă din Phytonutrient Hairroot Serum care combină substanțe active biologice si biotehnologice de origine vegetală pentru stimularea scalpului. Și tot de la Less is More, șamponul tratament Herbal Scalp Relieve poate fi o soluție pentru scalpurile sensibile.

Se pare că în combinație cu chili, urzica luptă împotriva căderii părului în tinctura tonică de la Sabio și tot de la ei de cercetat sunt și serum-urile pentru stimularea creșterii părului și cel revitalizant.

Încheiem această scurtă incursiune cu o idee de cadou pentru bărbații out of the box: combinația Madara dintre Charcoal – săpunul organic detoxifiant cu cărbune și balsamul de buze Hemp Hemp cu note citrice și gust de nucă va gâdila cele mai cool minimaliste gusturi.

Iar apa de parfum Quarzazate de la Florascent Parfumeurs cu note marocane amețitoare de tămâie, chiparos, mentă, șofran, rășină, vetiver și ceai negru va fi o invitație la o viitoare posibilă vacanță.


Iar toate produsele dedicate lor, bărbaților AICI.Related Products