Hair Diaries: pași către un păr (mai) fericit


Do you feel haircstasy? În traducere și adaptare întrebarea ar fi cât de multă fericire simte părul tău și, mai ales, cât de fericit este el de fapt?

Dacă părul nostru ar ține un jurnal zilnic, ce ar scrie în afară de:
- bad hair day
- iar am ajuns prins în coadă
- azi e o zi bună. am fost la salon


Mai mult ca sigur ar scrie că are nevoie de ritualuri, ca noi toți. Un ritual atent de îngrijire săptămânală a părului reduce mai mult decât de putem imagina toți acei factori care ne fac să ne strâmbăm în fața oglinzii, constatând a mia oară că avem o bad hair day.

Ritualurile se fac cu pași mici și furând sfaturi de la specialiști.
Mai departe, câțiva pași și ceva inspirație de la specialiștii în produse naturale de îngrijire a părului, puternice și inteligente, ceea ce îi dorim și părului tău:


1. Alege un șampon potrivit tipului tău de păr.

Normal, cu tendințe de îngrășare, uscat, fragil, vopsit... Nimic mai potrivit decât alegerea unui produs adecvat personalității părului tău. Asta și pentru că diversele extracte din plante pe care le conțin formulele naturale/organice au beneficii diverse.

• Păr normal: merişorul face părul mai mătăsos şi conferă strălucire iar mesteacănul este recunoscut pentru proprietăţile sale vindecătoare şi purificatoare (șampon pentru păr normal Gloss Vibrancy de la Madara)

• Scalp sensibil: extractul de urzică în combinație cu miezul de pin și grâul curăță delicat părul și scalpul, reducând formarea măreții și a cojilor (șampon Scalp Care pentru scalp sensibil de la Überwood)

• Păr cu tendințe de îngrășare: o combinație de aloe vera, extract de coada calului, grâu și mentă poate fi formula câștigătoare pentru tonifierea și mulțumirea părului cu tendințe de îngrășare, dar și pentru cel fin/normal (Aloe Mint Volume Shampoo de la Less in More)

• Părul vopsit: vopsitul adaugă în general părului un „strat de stres”, prin urmare e bine de știut că extractele organice de goji și maqui protejează culoarea și hidratează (șampon pentru păr vopsit Color Defense de la Sendo)

2. Invită întotdeauna balsamul la petrecere.

Balsamul e ca acel song pe care nu trebuie să îl ratezi, un touch final care se aplică pe vârfuri și îți îmblânzește părul, lăsându-l mătăsos și strălucitor și pe care trebuie să îl lași să acționeze în general între 3 și 5 minute, înainte de clătire.

• Vitamine: pentru un boost general o combinație de ulei de cocos și semințe de căpșune acționează în profunzime (VITAMIN MOISTURE Balsam hidratant de la Mossa). Sau un 2-în-1, mască și balsam care hrănește și protejează firul de păr până la vârfuri cu ajutorul extractelor de pepene și castravete (Chapeau Melon balsam & mască de la Pulpe de Vie).

• Out of the Box: un balsam-spray pe care nici nu trebuie să îl clătești. Cu aminoacizi extrași din mătase care hidratează și keratină vegetală care oferă părului mai mult volum (Conditioner Volume – balsam spray pentru păr fin de la Susanne Kaufmann) sau Gentle Use Balsam leave-in de la Sendo.

• Extra-step: mască intens reparatoare (Ultra Repair mască reparatoare de la Sendo) sau un serum pentru stimularea creșterii părului cu uleiuri de ricin, argan și vitamina E (Serum pentru stimularea creșterii părului de la Sabio)3. Nu subestima recuzita.

Perierea adecvată părului nu este cu nimic mai prejos decât calitatea produselor de îngrijire a acestuia. Și pentru că planeta are la rândul său nevoie de îngrijire adecvată, alegerea unor piepteni și perii cu cât mai puțin plastic e binevenită. Lemnul de fag al mânerului se poate continua natural la nivelul dinților aici diferențierea fiind importantă între dinții cu vârf rotunjit potriviți părului viguros sau cei cu vârf ascuțit pentru păr normal/fin.

Pentru părul ondulat, ideal este pieptenele din lemn, iar pentru orice tip de păr merită încercată peria cu peri de mistreț care dispersează uniform sebumul natural sub forma unui strat protector. (Förster's Natural Products). Ca variantă to go, mereu la îndemână, o mini-perie colorată cu mâner din lemn de fag și peri din nylon (fără BPA) poate înveseli atât părul cât și starea de bine (seria Minibrush de la Less is More).

4. Pentru un finish perfect

Nu uita că produsele de styling naturale au mare grijă de părul tău!

• Fixare: extracte naturale din şelac, zahăr brut Mascobado din trestie şi miere asigurâ părului fixare puternică, dar îl și hidratează (Thyme Lacque spray fixativ de la Less is More). Combinația între bere și miez de pin nu doar fixează, dar și revitalizează (Setting Spray fixativ de la Überwood).

• Păr ondulat: Proteinele din mătase asigură strălucirea atractivă a părului şi redau elasticitatea buclelor iar untul de nucă Shea, ceara de albine şi mierea îngrijesc şi protejează împotriva deshidratării (Flower Whip de la Less is More). Extractele de tomate și ceai de hibiscus disciplinează, modelează și definesc părul ondulat sau creț (Oil non Oil ser de la Sendo).

• Poftă de mare în orice anotimp? Easy beach look sau disciplinare anti-frizz cu aloe vera, extracte de soc într-un spray hidratant pentru definire şi texturare, pentru obţinerea acelui look uşor răvăşit şi lejer de vacanţă la mare. Fixare delicată, volum îndrăzneţ şi finish mat (Elderflower Salt Spray de la Less is More).

Related Products