Gadal Tea, momentul de liniște din ceașca cu ceai


Ceaiul combină întotdeauna, în afară de apă și plante, două povești: a lui (cum au fost uscate plantele, de unde au călătorit, ce proprietăți vindecătoare sau relaxante pot avea) și a noastră, cei care îl pregătim și îl savurăm.

Dacă nu l-ați descoperit deja, Gadal Tea este un brand de ceai românesc care vă va surprinde. Nu numai prin combinații inedite (ceai verde-magnolie, floare de porumb-grapefruit etc.) ci și prin faptul că este certificat organic și sustenabil. Curioși să aflați ce înseamnă Gadal? Puteți afla din următoarea discuție cu Ștefania...


Cum ai descrie pe scurt povestea Gadal Tea?

Gadal Tea, ca brand și concept, s-a cristalizat în 2020 și provine din admirația pe care o am pentru arta veche de secole a preparării ceaiul și dorința de a-i aduce spiritul înapoi, cu o sensibilitate contemporană. Gadal înseamnă înălțător și semnifică o stare de liniște pe care ceaiurile Gadal speră să o aducă, dincolo de ritmul vieții moderne. Cele 3 colecții, fiecare cuprinzând o varietate de ceaiuri, toate organice, exprimă, în mod distinct, principiile Gadal Tea.

De unde provin plantele și cum sunt selecționate?

Colecția Gadal Classics este inspirată de plantele cultivate local. Lavanda, codița șoricelului și florile de soc provin din culturi locale, din România. Pentru restul amestecurilor, fructele și plantele aromatice sunt atent selecționate de la furnizori din întreaga lume, căutându-le mereu pe cele care surprind fie prin raritate, fie prin ineditul rezultat din asocierea cu altele folosite în mod curent pentru ceaiuri.


Cât de dificil este să produci ceai organic în România?

Un prim pas este găsirea ingredientelor certificate organic, cele care nu au fost crescute folosind pesticide sau fertilizatori. În România se găsesc culturi certificate organic, dar varietatea sortimentelor cultivate este una restrânsă, limitată și de clima din țară noastră. O dată găsite, trebuie urmate anumite proceduri pentru obținerea și comercializarea produselor finale, proceduri verificate de organisme de certificare, în cazul nostru de Austria Bio Garantie.

Cum se încadrează Gadal Tea în ecuația zero waste?

Toate produsele sunt create cu gândul reducerii impactului asupra mediului. Ambalajele biodegradabile – plicuri de ceai din amidon de porumb în loc de nailon, pungi interioare din celuloză în loc de polietilenă, ingredientele certificate organic și o grijă constantă pentru găsirea materiilor prime locale sunt parte din Gadal Tea încă de la început. Ne străduim în continuare să găsim soluții noi, dincolo de practicile comune.Related Products