Cura de vitamine și drumul lor benefic din exterior spre interior


Vitaminele sunt unele dintre cele mai bune prietene ale noastre. În interior dar și în exterior. Știm deja, e recomandabil ca măcar de două ori pe an să facem o cură de vitamine; cât despre exterior multe dintre produsele de îngrijire și cosmetice naturale, organice au la bază vitamine care pot acționa, zilnic sau periodic, ca adevărate boostere pentru pielea, tenul, unghiile sau părul nostru.

Hai să descoperim sau să ne reamintim unele dintre minunile la îndemână pe care ni le oferă trei dintre vitaminele prezente, mai mult decât ne imaginăm, pe rafturile noastre cu bunătăți de îngrijire și cosmetice naturale.


Vitamina A este un important barometru al sănătății pielii, unghiilor și a dinților, fiind esențială pentru producerea unui pigment responsabil de vederea crepusculară și nocturnă (rodopsină), ca să nu mai vorbim despre efectul său antioxidant.

Regăsim Vitamina A, spre exemplu, în loțiunea de corp nutritivă INTENSE NUTRITION de la Mossa, numai bună pentru o hidratare și hrănire a pielii, sau în crema de mâini organică solidă hipoalergenică de la Rampal Latour, cu efect regenerant și vindecător.


Vitamina C, se știe, este unul dintre cei mai puternici aliați ai organismului, atât la nivel antioxidant, cât și prin susținerea producției de colagen, având efect cicatrizant și de vindecare a rănilor.

O regăsim în serul și crema din gama VITAMIN C de la Madara – revitalizează pielea, oferind-i strălucire și susținând producerea colagenului.

O mai găsim din plin în produsele Pulpe de Vie, unde extractele din citrice cuprind vitamina minune.

Și tot vitamina C se regăsește, alături de alte ingrediente în seria Guilty Shades de farduri multi-funcționale pentru pleoape și obraji de la Madara, care în afară de protecție, ne îndeamnă și la joacă.


Vitamina E este una dintre cele mai cunoscute ingrediente ale ritualului anti-aging. Fiind o vitamină liposolubilă, este stocată doar o scurtă perioadă de către organism, făcând necesar un aport alimentar susținut. Vitală în sănătatea și frumusețea pielii, vitamina E are și rol de apărare a acesteia împotriva razelor de tip UV si a radicalilor liberi.

DEEP MOISTURE Vitamin Oil (Madara) este unul dintre produsele care se bazează și pe concentrația de vitamina E pentru a oferi protecție împotriva factorilor de stres exteriori. Și în afară de ten, decolteu și corp, uleiul poate fi utilizat cu efecte benefice și la nivelul scalpului.

Unghiile, au, la rândul lor, nevoie de o cură binemeritată cu vitamine, iar gama de ojă vegană naturală OZN, oferă, pe lângă ingrediente derivate din materii prime organice și o serie de vitamine benefice, cu rol de protecție, inclusiv E.Related Products


Gomaj facial & mască 2in1 SUCRÉ FRAPPÉ
AVA ojă naturală
DEEP MOISTURE Vitamin Oil

DEEP MOISTURE Vitamin Oil

109 lei 145 lei

VITAMIN C Cremă reparatoare iluminatoare
QUEENIE ojă naturală
VITAMIN C Ser Intense Glow Concentrate