Cât de des și cu ce ne spălăm părul?


Cât de des ar trebui să îmi spăl părul? Iată întrebarea...

Mai mult ca sigur ați auzit atât de multe răspunsuri încât ați decis deja să alegeți cea mai bună cale, cea de a vă asculta corpul, ritmul și nevoile sale.


Pentru a ne reaminti, pe scurt, cauzele îngrășării părului, responsabile sunt glandele sebacee, secreția de sebum transformându-ne părul într-un magnet uleios de praf și murdărie care se cere îndepărtat. Excesul de sebum poate fi un barometru al frecvenței spălării părului, iar în funcție de asta, putem vorbi despre un ritm recomandabil de spălare de 2-3 ori pe săptămână.

La fel de important precum ritmul spălării părului este tipul de șampon utilizat, ideal fiind să folosim unul care să ne ajute punct ochit, punct lovit. În continuare, o scurtă hartă de navigare în universul șampoanelor MioBio.

1. Simpaticele posesoare de păr creț/ondulat trebuie să știe că sebumul se întinde (și se vede) mai greu pe firul lor de păr de la rădăcină până la vârf, prin urmare își pot spăla părul cu o frecvență mai rară decât persoanele cu păr lins. Pentru ele, harta ne poartă către FRIZZ CONTROL șampon pentru disciplinarea părului cu beneficii de hidratare & disciplinare de la SENDO.


2. Suntem fragili și uneori nu trebuie să o ascundem. Nici părul nu face excepție, prin urmare șamponul NOURISH REPAIR (păr uscat, fragil) de la MÁDARA ajută la prevenirea casării şi a vârfurilor degradate.


3. Părul cu tendințe de îngrășare și scalp cu mătreață este departe de a fi o bucurie, dar nici o realitate fără leac, dacă ne bazăm pe o îngrijire adecvată. Ajungem astfel la șampoanele SCALP RESTORE (pentru păr gras) sau SCALP RELIEF pentru scalp sensibil de la SENDO. Cel din urmă asigură o rebalansare a pielii scalpului, reducând formarea cojilor și a mătreții.


4. Utilizarea frecventă ne duce cu gândul la vitamine și la o formulă blândă și astfel ajungem la VITAMIN MOISTURE Șampon hidratant (toate tipurile de păr) de la MOSSA, care în afară de antioxidanți și vitamine, are și efect antistatic. Sau la jucăușul POMPOMPIDOUX de la PULPE DE VIE, perfect pentru uzul frecvent.


6. Din momentul în care alegem să ne vopsim părul, e bine să îi acordăm o hidratare și îngrijire suplimentare care are legătură și cu redarea strălucirii. Adică exact ceea ce propune formula COLOUR & SHINE pentru păr vopsit de la MÁDARA sau LINDENGLOSS de la LESS IS MORE.


7. Nu putem să nu plasăm pe hartă și soluția șampoanelor solide, amintindu-ne că de-abia în 1927 lumea făcea cunoștință cu șamponul lichid grație lui Hans Schwarzkopf.

Dintre șampoanele solide menționăm un duo de la RAMPAL LATOUR – unul pentru păr cu tendințe de îngrășare și celălalt pentru păr cu tendințe de uscare, – ambele 100% naturale și zero waste.Related Products


Related Categories


PĂR

PĂR

Îngrijirea naturală a părului – șampoane, balsamuri, măști, uleiuri și produse organice de styling.