Lucruri despre care nu vorbim prea des în public și cum le abordăm (partea 2)


Continuăm să etalăm subiecte tabu și să ne gândim la soluții foarte la îndemână. Pentru că, dincolo de orice, grija pe care ne-o purtăm trebuie să fie constantă și conștientă, iar corpului nostru îi va face bine o armonizare cu ritmul naturii în orice anotimp.

În prima parte am atins trei puncte – acneea, călcâiele crăpate și celulita, articol pe care îl găsiți AICI.

Iar următoarele puncte sunt...


4. Îți cade părul atât de mult în ultima vreme încât ai senzația că te vei transforma în „cântăreața cheală”? Sau este deteriorat și cam trist? E cazul să știi că fenomenul poate avea motive diverse, de la tulburări hormonale până la dușmanul nostru numărul 1, stresul.

Dacă te regăsești în descriere, e bine să știi că niciodată nu e devreme să îți îngrijești părul, mai ales că există soluții care combină diversele puteri ale naturii, cum este, spre exemplu, tratamentul de rejuvenare al scalpului Phytonutrient Caffeine Infusion de la Less is More. Cafeina verde organică are proprietăți antioxidante iar extractul din frunze de Cassia Alata este anti-aging acționând de la rădăcină până la structura firului de păr.

Un alt aliat în procesul anti-cădere al părului poate fi și tonicul revigorant pentru păr şi scalp de la Weleda, cu șoaldină, hrean și ulei de rozmarin sau tinctura tonică împotriva căderii părului cu urzică și chili de la Sabio.5. Unghiile casante sau care se exfoliază pot fi atât inestetice cât mai ales enervante și in mod cert un inamic al dresurilor. De cele mai multe ori nu realizăm poate, că și ele au nevoie de o îngrijire adecvată și, mai ales, de o cură de vitamine, inclusiv la exterior.

Pe o combinație a vitaminelor A, C, E plus provitamina B5 se bazează, spre exemplu, ojele vegane OZN, lipsite de substanțe care ne pot ataca și fragiliza unghiile, cum ar fi formaldehida, uleiurile minerale, siliconii, acetona sau toluenul. Iar procesul de îngrijire trebuie să includă și un dizolvant de unghii adecvat, fără solvenți agresivi, cum este tot cel propus de OZN în formula borcănel de sticlă prevăzut cu burete pentru îndepărtarea ojei.

Tratamente simplu de aplicat și eficiente sunt și cele două variante simpatice de la Sabio – un roll-on sau un balsam sub formă de stick de la Sabio, ambele dedicate îngrijirii unghiilor și cuticulelor.6. Vergeturile sunt, asemenea celulitei, prilej de oftat în fața oglinzii. Cauzele variază, însă una hotărâtoare este o modificare bruscă a volumului corporal (îngrășat, slăbit, sarcină) care produce întinderea pielii și ruperea fibrelor de colagen. Așa apar acele linii inestetice pe care le cunoaștem sub denumirea de vergeturi.

Ce putem face în general pentru piele, spre a avea o contribuție oricât de mică în prevenirea apariției vergeturilor este o hidratare substanțială a acesteia.

Ca de obicei, aliați ne sunt ingrediente naturale cu proprietăți miraculoase, cum ar fi untul de Shea și uleiul de măsline, ambele întâlnire în untul pentru corp de la Susanne Kaufmann. Acestea sunt completate de miere care are efecte benefice asupra pielii uscate.

Formula uleiului de corp pentru sarcină de la Weleda încurajează masajul oferind forța unui combo anti formare vergeturi: ulei de migdale dulci, ulei de germeni de grâu bogați în vitamina E și extract de arnică organică.

Iar Infusion Vert ulei de corp pentru fermitate de la Mádara tonifică și sporește elasticitatea pielii cu ajutorul conținutului ridicat de antioxidanți oferiți de extractele din flora nordică.


Related Products