Zero Waste din cap până în picioare

Să salvăm planeta în timp ce avem grijă de noi? Pare extrem de ambițios, dar e chiar mai la îndemână decât credem. Un plan pe care îl putem pune în aplicare oriunde ne-ar purta pașii în orice anotimp.

Așadar îngrijire fără plastic din cap până în picioare, sau, mai bine spus, alegerea unor produse de îngrijire și frumusețe mai prietenoase cu noi și cu mediul înconjurător.

Începem simplu, cu spălatul pe dinți și un cuplu imbatabil: periuța de dinți din așchii și talaș de lemn de la BIOBRUSH și pasta de dinți cu minerale-cheie precum calciul, potasiul, magneziul și dioxidul de siliciu natural organic de la GEORGANICS.

Pasta de dinți se prezintă sustenabil într-un borcănaș de sticlă care poate fi reutilizat. Iar periuța de dinți – disponibilă într-o multitudine de culori – are peri din nylon pe bază de ulei de ricin cu un conținut zero de substanțe plastifiante nocive și un ambalaj biodegradabil din Grass Paper – alcătuit  din 70% carton reciclat și 30% iarbă.

Buzele hidratate, planetă fericită, punem pariu că nu te-ai gândit vreodată să faci o asemenea analogie, dar noi credem că este cât se poate de pertinentă dacă alegi să folosești unul dintre balsamurile de buze sau rujurile hidratante de la BEAUTY MADE EASY, un brand danez a reușit la rândul său să devină 100% plastic free. Ambalajul rujurilor este realizat 100% din hârtie, acesta fiind îndepărtat treptat pe măsura consumării produsului. Iar balsamurile de buze în recipiente din carton și vă puteți alege dintre aromele de sezon – Lemonade, Watermelon sau Ice Cream!

Părul și corpul pot fi acum curățate și îngrijite cu un săpun solid Zero Waste, 2 în 1, de la RAMPAL LATOUR; o combinație fresh și plină de beneficii bazată pe forța săpunului de Marseille, argilă verde, sau ulei organic de jojoba (în formula destinată părului cu tendințe de îngrășare.

Veți îndrăgi formatul său ergonomic, ușor de mânuit și îl puteți combina în geanta de vacanță cu savoniera din Terralene de la SALING NATURPRODUKTE (lemn lichid) – o formă de bioplastic pe bază de lemn și plastic reciclat, 100% reciclabil. Sau cu săculețul magic pentru săpun de la SIMPLE THINGS care ne conduce un pas mai departe pe calea Zero Waste: realizat din bumbac organic, acesta nu numai că va permite să consumăm săpunul până la ultima bucățică, ci acționează și ca un ușor exfoliant care îndepărtează celulele moarte, curățând pielea.

Protecția în zilele toride de vară poate fi asigurată cu un mic și simpatic ajutor: deodorantul stick pentru piele sensibilă Dam Dam Déooo (zero plastic) de la PULPE DE VIE. Având o compoziție vegană, ingrediente naturale și o textură balsam, deodorantul este un produs zero waste înveșmântat într-un ambalaj din carton 100% reciclat & reciclabil.

Pentru mâini, ne-am gândit la un set de săpunuri cremoase și armonioase ca o vacanță care s-au împrietenit în setul Aer de vacanță de la SALING NATURPRODUKTE. Pe bază de lapte de oaie, acestea sunt realizate cu ingrediente provenite din agricultura biologică și au beneficii diferite: cocos – hidratant, protector și antioxidant, portocale și ghimbir – ușor exfoliant, pin – calmant și detoxifiant.

Toate acestea și multe altele încap și pot fi plimbate bine-mersi prin orașe sau pe plaje în sacoșa de pânză "Echilibru" lucrată manual la ATELIERUL DE PÂNZĂ din bumbac netratat, neînălbit și nevopsit.
Related Products


Related Categories


ZERO WASTE

ZERO WASTE

Zero plastic. Regenerabile. Biodegradabile.