Tot ce trebuie să știți despre alternativele retinoluluiCând vine vorba despre ingrediente pentru îngrijirea pielii, puține rivalizează cu puterile transformatoare ale retinolului. Dar dacă acesta dăunează pielii tale?

Din fericire, există nenumărate  alternative la retinol, inclusiv serul TIME MIRACLE BOTANIC RETINOL de la MÁDARA. Iată ce trebuie să știți despre alternativele retinolului sintetic și cum funcționează acestea.

Dar să începem cu începutul. Ce este retinolul sintetic?

Dacă sunteți fani produse de frumusețe, atunci cu siguranță ați auzit de superputerile retinolului. Venerat de pasionații de frumusețe din întreaga lume, numele său a devenit sinonim cu magia care sfidează vârsta.

Retinolul convențional este o formă sintetică de vitamina A adesea folosită în îngrijirea anti-aging a pielii, datorită capacității sale de a stimula sinteza de colagen și de a reduce semnele de îmbătrânire. Gândiți-vă: ridurile și hiperpigmentarea diminuate, textura și strălucirea pielii îmbunătățite. Acest ingredient puternic îi avantajează și pe cei care se confruntă cu pete deranjante, deoarece retinolul poate ajuta la reducerea acneei.

Deci, ce este în neregulă cu retinolul?

Retinolul sintetic are o latură negativă pe care nu toți o putem tolera. Este renumit pentru efectele sale secundare cu potențial iritant, variind de la roșeață, sensibilitate și iritare până la uscăciune excesivă, mâncărime și descuamare.

Persoanele cu ten foarte sensibil sau cele cu afecțiuni precum rozaceea și eczema ar trebui să fie extrem de precaute când vine vorba despre utilizarea acestui ingredient care sensibilizează pielea. Dar dacă sunteți însărcinată sau alăptați, ar trebui să evitați cu totul retinol și alți derivați ai vitaminei A.

De ce se poate folosi retinolul convențional doar noaptea?

În timp ce majoritatea produselor de îngrijire a pielii pot fi aplicate dimineața, retinolul sintetic este strict rezervat ritualului de îngrijire a tenului seara. Acest lucru se datorează faptului că retinolul și derivații săi nu sunt fotostabili, ceea ce înseamnă că tind să se degradeze cu ușurință atunci când sunt expuși la lumina directă a soarelui. Acest lucru îi face, în esență, inutili și predispune pielea la deteriorarea cauzată de soare – acesta fiind și motivul pentru care este esențial să aplicați protecție solară dacă utilizați produse tradiționale cu retinol.

Și care sunt alternativele naturale la retinol?

Vestea bună este că există o mulțime de modalități de a profita de beneficiile retinolului fără a “te bucura” de numeroasele sale dezavantaje. Așa că poți intra în tărâmul alternativelor naturale ale retinolului, în cazul cărora ingredientele botanice puternice oferă un efect blând, dar puternic, pielii care se vrea menținută cu aspect tânăr.

Dacă pielea ta este sensibilă și nu poate face față iubirii dure a retinolului, aceste alternative vor fi noii tăi prieteni. De asemenea, sunt perfecte pentru cei care se află la începutul experimentării cu retinol și doresc să intre în jocul anti-aging fără riscul de iritare sau pentru cei care preferă o rutină mai naturală de îngrijire a pielii.

Bidens pilosa

Originară din America de Sud, bidens pilosa este o plantă sălbatică prețuită de multă vreme în rândul comunităților indigene. Superputerea sa constă în capacitatea de a oferi calități asemănătoare retinolului fără efecte secundare dure, cum ar fi sensibilitatea și iritația.

Datorită marii sale asemănări cu retinolul, bidens pilosa stimulează procesele naturale ale pielii de refacere celulară și producție de colagen, fiind în același timp tolerat de majoritatea persoanelor.

De fapt, bidens pilosa contribuie la:

  • Netezirea liniilor fine
  • Îmbunătățirea texturii și tonusului pielii
  • Redarea strălucirii tenului tern
  • Reducerea ridurilor
  • Estomparea hiperpigmentării
  • Estomparea semnelor post-acnee

În timp ce tratamentele cu retinol sintetic pot fi utilizate numai în rutina îngrijirii de seară, nu este și cazul lui bidens pilosa. Datorită naturii sale blânde, bidens pilosa poate fi folosit zilnic atât ziua, cât și seara, fără a genera sensibilizarea pielii asociate cu retinolul.

Nu în ultimul rând, chiar și viitoarele mame și femeile care alăptează pot folosi bidens pilosa pentru a-și converti pielea din ternă în strălucitoare și luminoasă. Asta pentru că bidens pilosa nu este de fapt un derivat al vitaminei A, deci este considerat a fi sigură de utilizat în timpul sarcinii și în timpul alăptării.

Rambutan

Doriți să vă hrăniți pielea în timp ce țineți la distanță ridurile fine? Utilizați rambutan, un fruct tropical suculent din Asia de Sud-Est. Este plin până la refuz cu antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi și protejează pielea împotriva daunelor oxidative, prevenind astfel semnele de îmbătrânire prematură.

Rambutanul poate susține, de asemenea, producția de colagen și elastină, combătând ridurile fine și pe cele existente, pentru a vă lăsa pielea suplă, fermă și întinerită.

Bakuchiol

Derivat din frunzele și semințele plantei babchi, bakuchiol concurează cu retinolul în abilitățile sale de reînnoire a pielii, fiind în același timp mai blând și mai puțin iritant pentru piele.

Studiile sugerează că această minune botanică funcționează similar cu retinolul, minus iritația potențială. De fapt, s-a demonstrat clinic că bakuchiol combate semnele de îmbătrânire a pielii, inclusiv liniile fine și ridurile.

De asemenea, bakuchiol acționează mai blând pentru obținerea unui ten luminos, deoarece ajută la estomparea petelor și la îmbunătățirea tonusului pielii în timp, permițând acesteia să se regenereze și să strălucească.

Este, în general, bine tolerat de tenul sensibil și, având în vedere că bakuchiolul nu este un derivat al vitaminei A, poate fi utilizat și de femeile însărcinate sau care alăptează.

Alternativa naturală MÁDARA la retinol

MÁDARA nu fabrică produse cu retinol; în schimb, au ales bidens pilosa pentru capacitatea sa de a imita mecanismul de acțiune al retinolului sintetic, rămânând în același timp un component suficient de blând pentru orice tip de piele.

Veți găsi această alternativă naturală de retinol în serul TIME MIRACLE BOTANIC RETINOL, care s-a dovedit dermatologic că are o eficiență similară retinolului sintetic. Stimulează regenerarea naturală a celulelor pielii și ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire pentru a vă oferi rezultate asemănătoare retinolului, fără compromisuri.

Așadar – spuneți bun venit rezultatelor naturale transformatoare cu ajutorul acestor alternative la retinol. Dispun de toate calitățile bune ale retinolului și de niciuna dintre cele rele. Ajută la tratarea semnelor vizibile de îmbătrânire și la prevenirea celor viitoare.

Pielea voastră e pe mâini bune!
Related Products


TIME MIRACLE BOTANIC RETINOL Serum