Apa micelară cea de toate zilele

  • Apa micelară cea de toate zilele

Ce este apa micelară? O soluție cosmetică în care plutesc particule (molecule concentrate) numite micele și care au proprietatea de a atrage și a încorpora substanțele grase și murdăria. Acest proces se declanșează prin simpla punere în contact a celor două părți implicate – micela și, să spunem, particulele de machiaj –, demachierea și curățarea tenului facilitate de către aceasta putându-se realiza fără a trebui să se aplice presiune sau să se frece pielea. Rezultatul este acela al unui ten curățat și purificat de o manieră care nu îl agresează, deci nu îl irită.

Ce anume califică apa micelară drept un pont de îngrijire care înseamnă, de fapt, încoronarea sa drept produsul absolut indispensabil pentru menținerea sănătății și supleții tenului?

Ei bine, faptul că apa micelară...

- este extrem de blândă cu tenul. Are și, astfel, menține PH-ul fiziologic al pielii, putând fi folosită pe tenul sensibil, pe zona din jurul ochilor și pe buze.

- are, pe lângă efectul principal de curățare, și acțiune de hidratare și, apoi, de tonifiere a pielii. În felul acesta și din moment ce nu necesită clătire, apa micelară este un produs 3-în-1.

- poate fi folosită oriunde, oricând și de ori de câte ori este nevoie (pentru curățarea repetată, pe parcursul zilei, a unui ten gras, spre exemplu).

- are utilizări sugerate de către dermatologi pe cât de variate, pe atât de practice: printre altele, pentru curățarea tenului după o sesiune la sală sau între aplicările loțiunii de protecție solară, pentru evitarea supraîncărcării porilor.

La MioBio avem variante de apă micelară naturală din țara de origine a acesteia (Franța), și nu numai.
Francezii de la Pulpe de Vie propun apa micelară Belle Plante, denumită astfel datorită mix-ului de extracte de morcov, grapefruit și melisă, care regenerează, iluminează, respectiv tonifică tenul. Apa micelară Pulpe de Vie Belle Plante are, totodată, o acțiune detoxifiantă.

De asemenea din Franța vine soluția Cattier – apa micelară Perle d'Eau. Formula sa este îmbogățită cu aloe vera și apă florală de trandafiri, pentru acțiuni adiționale de regenerare și calmare.

Apa micelară cu acid hialuronic Madara adaugă beneficiilor tipice pentru o apă micelară naturală atributele de hidratare ale aloe vera și pe cele de calmare aparținând bujorului nordic.

Apa micelară Mossa conține, în plus, vitamine și acid hialuronic extrase din fructul de zmeură.

În cele din urmă, apa micelară hialuronată este propunerea brand-ului românesc Sabio.