Mangalul / cărbunele activ acționează ca un magnet detoxifiant.

  • Mangalul / cărbunele activ acționează ca un magnet detoxifiant.

Ce este adsorbția? Răspunsul pe care îl căutăm nu ține nici de vocabularul limbii române și nici măcar de chimie, ci de motivul pentru care mangalul sau cărbunele – așa cum este el tradus din englezescul charcoal – este un ingredient-cheie în cosmetica naturală.

Adsorbția este fixarea și acumularea moleculelor unui gaz sau unui corp lichid pe suprafața unui corp solid, ne învață DEX-ul. Și adsorbția este procesul prin care cărbunele de lemn/mangalul poros și încărcat cu sarcină electrică negativă atrage și capturează elemente cu sarcină electrică pozitivă – murdărie, sebum, toxine, chiar și radicali liberi – aflăm din explicațiile științifice care stau la baza uzului său cosmetic!

Utilizat de zeci de ani în medicină (pentru tratarea intoxicațiilor, inclusiv a supradozelor) sau ca dispozitiv de purificare a apei, mangalul este deosebit de sigur – neputând fi absorbit de corpul uman.

În felul acesta, produsele de îngrijire care conțin cărbune de lemn (obținut din arderea/carbonizarea la 800-1.200 oC a lemnului, în general, sau, în mod specific, a bambusului sau cojii nucilor de cocos) purifică în condiții de perfectă siguranță, asigurând totodată și un nivel ridicat de delicatețe și neperturbând nivelul de hidratare al pielii.

Măștile și scrub-urile – precum cea anti-poluare de la Madara și cel pentru curățarea porilor de la Mossa, săpunurile detoxifiante cu cărbune de la MioBio – Madara Charcoal detox, Trio Verde săpun natural cu cărbune şi tea tree, Sabio săpun facial natural cu cărbune activ şi minerale marine și săpun natural detoxifiant cu cărbune activ, kaolin & spirulină au un real efect detox de care poate beneficia și pielea uscată, sensibilă, atopică, cu acnee sau eczeme.Pastele de dinți – precum cea de la Kingfisher sau cea de la Sabio – curăță suprafața dinților, lăsând o dantură fără pete, vizibil albită.

Iar deodorantele – spre exemplu deodorantul stick natural Charcoal + Magnesium Schmidt’s sau deodorantul cu cedru și cărbune de la Trio Verde – absorb cu succes transpirația și toxinele.

Cărbunele activ este, așadar, unul dintre cei mai buni prieteni din cercul ingredientelor naturale pentru îngrijirea și înfrumusețarea noastră de zi cu zi – un adevărat atu al industriei cosmeticelor naturale și organice.

Să ne bucurăm de proprietățile sale!


Related Products