înainte de a te bucura de scorţişoara trebuie să îi cunoști și fața ascunsă?

  • înainte de a te bucura de scorţişoara trebuie să îi cunoști și fața ascunsă?

Se recomandă consumul responsabil de scorțișoară. Este, poate, o propoziție care stârnește nedumerire, dar una nu mai puțin adevărată.

Să explicăm, totuși. Unul dintre cele mai iubite condimente din lume și condimentul cel mai iubit de sărbători este și extrem de bogat în substanțe prețioase și benefice pentru cel care o consumă. Se pare că scorțișoara se află pe locul 7 în topul alimentelor și pe locul 1 în cel al condimentelor clasate în funcție de aportul lor de antioxidanți. În plus, are un conținut important de vitamine și minerale. Totodată, are o acțiune notabilă ca antibiotic, antibacterian sau antiinflamator.Mai are, știm prea bine, o aromă îmbătătoare și un gust dumnezeiesc în nenumărate produse de patiserie.

Cu toate acestea, scorțișoara arde. În varianta de ulei esențial, chiar cu o intensitate similară ardeiului iute. Simțim, într-adevăr, un ușor gust înțepător atunci când bem un ceai cu scorţişoara, spre exemplu. Este semnalul de alarmă care ne indică faptul că este un condiment foarte concentrat și care nu se recomandă să fie consumat alimentar într-o doză mai mare de o linguriță pe zi.

Cosmetic, scorţişoara cere o abordare încă și mai nuanțată. Se explorează capacitatea sa de a trata acneea, de a stimula scalpul pentru revigorarea părului, ca exfoliant, ca anticelulitic, ca tratament pentru mușchii inflamați și dureroși, ba chiar ca stimulant al circulației sângelui prin vasele superficiale ale pielii care are ca rezultat un aspect de buze mai pline, mai roșii, mai senzuale.

Luând în calcul, după cum spuneam, că scorţişoara arde, însă, toate variantele de cosmetice DIY sunt cu totul respinse de către dermatologi.

Asta nu înseamnă, însă, că nu mai putem să ne bucurăm de o parte dintre efectele benefice pentru piele și spirit ale acesteia, după cum ne bucurăm de o cană de vin fiert cu un praf de scorţişoară.
Numai că aceaste valențe trebuie explorate exclusiv în cadrul sigur al produselor cosmetice legitime din punctul de vedere al formulei și al minunatei aromaterapii la care scorțișoara invită!

La MioBio ne bucurăm iarna, și întreg anul, de efectul relaxant și, totuși, revigorant al parfumului emanat de către aromatizatorul natural de interior "Cinnamon Verum" de la Florascent Parfumeurs.

Pentru corp, apelăm la exfoliantul cu scorțișoară și miere de albine Sabio și la săpunul natural cu scorţişoara Spheric. Pentru mâini, la crema ultra-emolientă "Aroma iernii" de la Trio Verde.

Iar pentru atât de râvnitul efect de plumping al buzelor, la balsamul Beauty Made Easy.

Related Products