Testează numai remediile naturale testate!

Dacă medicina convențională pare înceată în a încorpora în formulele sale poate majoritatea substanțelor și plantelor milenar folosite în mai toate tradițiile farmacologice ale planetei, este inclusiv pentru că presupune, în prealabil, realizarea de studii deloc simplu de conceput și deloc ieftin de rulat până la identificarea unor concluzii valide din punct de vedere statistic. Și chiar dacă acest tip de explicație adeseori plictisește, iar realitatea prea puțin infuzată cu remedii naturale din rafturi deseori frustrează, trebuie să fim recunoscători pentru toată știința din spatele unui, să spunem, unguent cu arnică.
De ce? Pentru că arnica montană, inofensivă și curativă cum și-a conturat imaginea pentru noi, consumatorul ținut în siguranță de reguli și proceduri stricte de certificare, este, în doze ridicate, ,,aproape întotdeauna fatală''.

Și eucaliptul este toxic. Pentru mai toate mamiferele, cu excepția ursulețului koala și a omului care îl consumă via produse cu formule temeinic fundamentate științific.

Nici accesul la acțiunea dezirabilă ale capsaicinei – substanța activă antiinflamatoare din ardeiul iute – nu este, ne vine lesne de imaginat, facil de dobândit, concomitent cu evitatea efectelor secundare de tipul arsurilor cutanate.

Ghimbirul este un alt aliment/sursă de sănătate care trebuie gestionat cu grijă pentru stomacul/pielea marii majorități dintre noi.

Toate acestea în timp ce mult mai discretul mușețel își poate vedea potențialul valorificat la maximum în rețete și asocieri terapeutice atent puse la punct.

De unde nevoia acestei introduceri pline de precauție? Este, ei bine, manifestarea firească a încrederii pe care o punem în remediile împotriva durerii cu formule naturale prezente pe rafturile MioBio. Testate pe dureri musculare și articulare proprii, în condiții de efort fizic și frig pătrunzător deopotrivă, nu își au, totuși, formula validată de micul nostru studiu cu desăvârșire non-riguros și non-reprezentativ. Ci de efortul de cercetare și corelare a înțelepciunii ancestrale cu concluziile studiilor cele riguroase depus de manufacturile care le propun.

Dr. Bronner ne recomandă un balsam cu arnică, camfor, mentol și mentă. Brand-ul (de asemenea american) Badger a conceput un balsam cu piper Cayenne și ghimbir. Iar Sabio și Irina Neacșu stăpânesc excelent atât blândul mușețel, cât și mult mai asertivele arnică, pin, chili sau eucalipt.

Sunt produse de completă încredere, care, utilizate corect*, pot diminua durerea, reduce inflamația, îmbunătăți circulația, dar și detensiona deopotrivă mușchi, așadar trup (Balsamul pentru dureri musculare Badger, cu ulei de rozmarin și măsline, treatează și hrănește și pielea), minte (Peppermint Tranquility de la Irina Neacșu sau balsamul cu arnică și mentol Dr. Bronner sunt recomandate și pentru masarea tâmplelor, în cazul durerilor de cap) și suflet!

* Utilizarea corectă include evitarea totală a zonelor de piele sensibilă și traumatizată și testarea înainte de folosire a reacției cutanate pe o porțiune limitată de piele, specialiștii recomandă în porțiunea din interiorul brațului corespondentă cotului.

Related Products