Sabio

Ulei esențial pur - cedarwood himalayan

10ml

12 lei 11 lei

Uleiul esențial de cedru este obținut prin distilarea cu aburi din părțile lemnoase ale lemnului de cedru, originar din  zona himalayană. Are o aromă  caldă, lemnoasă, ușor dulceagă și liniștitoare. Vechii egiptenii îl utilizau pentru proprietățile sale cosmetice și de parfumare.

Astăzi este popular pentru impactul său puternic de energizare și echilibrare, precum și pentru efectul antiseboreic, antiseptic, antispasmodic, tonic, astringent, diuretic, expectorant și sedativ. Folosit in vaporizatoare, îndepărtează țânțarii, muștele și alte insecte.

Beneficii principale:

  • Este utilizat pentru proprietățile sale  antiseptice, antiacneice, drenante, decongestionante limfatic, lipolitice și anticelulitice, ca adjuvant în combaterea celulitei și a retenției de lichide și pentru diminuarea grăsimii.
  • Totodată , este folosit  și pentru regenerare cutanată și echilibrarea secreției de sebum, fiind ușor astringent și tonic capilar. În produse cu aplicare capilară (șampoane, balsamuri, serumuri) se folosește pentru efectul antimătreață, antiseboreic și de stimulare a creșterii părului.
  • În îngrijirea pielii, uleiul de cedru are efect benefic în cazul acneei, al eczemelor, infecțiilor și mâncărimilor. Contribuie la echilibrarea pielii grase și uscate, precum și al celei afectate de dermatită și psoriasis. 
  • Antispasmodic, eliberează smasmul la nivel nivelul inimii, al nervilor, al sistemului respirator, intestinal și muscular. Tonic, stimulează metabolismul și funcțiile creierului. Astringent, are proprietăți de întărire a gingiilor și a mușchilor fără vlagă. Eliberează tractul respirator de mucus, în stări de răceală, și ajută la ameliorarea durerilor de cap și a simptomelor din timpul menstruației (oboseală, crampe etc.).
  • Poate fi folosit în compoziții cosmetice numai diluat ( 0,5-2%) .
  • Se folosește și ca esența parfumantă ca notă de bază, alături de alte note de mijloc și de vârf, la fabricarea parfumurilor, în producția de săpun  și de lumânări parfumate.

Beneficii emoționale:

Este un excelent ulei pentru echilibrare, contribuind la eliminarea tensiunii și a anxietății, în timp ce calmează mintea. Este alegerea excelentă pentru cei care trebuie să depășească situații provocatoare, pentru că stimulează încrederea în sine și puterea necesare pentru depășirea cu bine a acestora. Are un efect benefic asupra celor care suferă de insomnie.

Utilizat în temple de către călugării tibetani, este un bun companion al momentelor de meditație.

Uleiuri complementare: bergamotă, eucalipt, ghimbir, levănțică, lămâie, melisă, rozmarin, ylang ylang.

Utilizări populare:

  • Simplu: Aplică 1-2 picături la încheieturi, pe umeri, tâmple sau gât. Nu trebuie utilizat nediluat pe pielea feței.
  • Amestecat cu un ulei purtător: la 5 picături de ulei, adaugă o lingură de ulei purtător (cum ar fi cel de jojoba) și masează în aria unde dorești să acționeze.
  • În baie: pune 8 picături  de ulei și trei pumni de sare de baie în apa din cadă.
  • La duș: după un duș fierbinte de minimum 3 minute, pune în palmă 5-7 picături și aplică pe tot corpul umed (nu și pe față). Uleiul va pătrunde rapid în piele.
  • În difuzor: respectă instrucțiunile producătorului, dar în principiu se adaugă 8 picături.
  • Ca odorizant de cameră: adaugă 15 picături în 60 de ml de apă distilată și pulverizează în spațiul dorit.
  • Tratament împotriva căderii părului: amestecă bine câte 5 picături de ulei esențial de cedru, rozmarin, levănțică și cimbru + 8 lingurițe de ulei de măsline. Masează pe scalp și pe păr.

Date importante, pentru folosirea în siguranță a produsului:

  • Uleiul esențial este un produs care nu se folosește ca atare pe piele, ci numai diluat într-un ulei / unt vegetal sau apă, sau ca ingredient în diferite preparate cosmetice sau aromoterapeutice.
  • Se efectuează un test prealabil utilizării produsului, în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare.
  • A se evita utilizarea de către persoanele hipertensive, de către femeile însărcinate sau care alăptează.
  • Dozajul uzual în preparatele cosmetice este de 0,5-2%.
  • A se păstra bine închis și a nu se lăsa la îndemâna copiilor.
  • A nu se înghiți. Dacă se ingerează din greșeală, se clătește bine gura cu lapte,  după care se bea un pahar mare cu lapte și se solicită imediat ajutor medical de specialitate.
  • A nu se introduce în ochi sau membrane mucoase. Dacă pătrunde în ochi sau intr-o membrană mucoasă, se clătește bine locul cu o cantitate  suficientă de lapte și se solicită  ajutorul unui cadru medical de specialitate.
  • Dacă după aplicarea pe piele a unui produs care conține ulei esențial apar iritații/mâncărimi/disconfort, se va aplica imediat un ulei vegetal in zona respectivă, pentru a dilua concentrația de ulei esențial.

Păstrare:

Întrucât uleiul esențial  nu conține acizi grași, nu este susceptibil de oxidare (râncezire), precum uleiurile și unturile vegetale, însă măsuri suplimentare trebuie luate pentru a-l proteja  de efectele degenerative ale luminii, căldurii și aerului. Astfel, trebuie păstrat  într-un recipient de sticlă de culoare închisă, departe de orice sursă de căldură. Dacă va fi păstrat în condiții corespunzătoare, uleiul esențial își va menține calitățile timp îndelungat.

Valabilitate:

2 ani de la deschidere

Ingrediente: cedrus deodara oil

Ingrediente principale: cedru