CHEIA

Săpun muncitoresc de toaletă SANTAL

75g

9 lei

SANTAL săpun muncitoresc de toaletă, este varianta reinventată a săpunului din anii ’60, fără coloranți, fără parabeni și fără steril, urmărind maximum de calități de spălare. Astfel se respectă conţinutul maximal de 72% substanţă grasă saponificată, santal săpun muncitoresc de toaletă fiind acum un săpun cu 100% săpun.

Pentru obţinerea unui cost minim s-a apelat la principiul comunist al reciclării în producţie. Circa 30% din masa lui este constituită din măcinătură de capete de producţie din nivelele calitative superioare (cu exceptia produselor de culoare închisă sau a celor cu adaosuri cosmetice – cafea, scorțișoară, argilă, sulf, etc.). Această inserare ridică nivelul de calitate al săpunului, aduce influenţe pozitive asupra gradului de spumare și induce principii bioactive cedate de materialul reciclat.

SANTAL săpun muncitoresc de toaletă se doreşte continuatorul acelui săpun bun la toate, existent în orice familie românească. Procesarea ştiinţifică a unor ingrediente stabile şi omogene îi aduc o puritate superioară celui de pe vremea comunistă. Astfel mirosul greu, specific acelor vremuri, este înlocuit cu mirosul de curat al săpunului de casă, adaosul de santal ridicându-l în sens real peste nivelul de atunci.

Chiar dacă reţeta este una de tip minimalist, asemeni produselor comuniste, principiile de mai sus garantează SANTAL săpun muncitoresc de toaletă ca un săpun economic. Cu maxime calităţi de spălare și riscuri alergenice zero. Utilizarea lui pentru igiena personală a corpului, feţei şi părului, este o extensie naturală a acelor vremuri. Pentru oameni pragmatici şi nepretenţioşi. Poate fi utilizat desigur și pentru spălarea mâinilor.

Ambalajul în hârtie de maculatură nu urmărește doar formatul biodegradabil fără plastic, ca o întoarcere la acel trecut mult mai prietenos cu mediul. Dorește să facă legătura cu acele vremuri gri, pale și terne. Grafica minimalistă, mată și pală, de-a dreptul anticomercială față de preceptele contemporane, vrea sa întărească legătura cu acele vremuri.

Utilizare:

Pentru corp – îl puteți aplica direct prin săpunirea corpului. Sau puteți crea spuma în buretele sau floarea de baie prin săpunirea ei. A doua varianta se recomandă în special femeilor și copiilor.

Pentru păr – săpuniți părul, clătiți, dacă e cazul repetați operațiunea până la apariția unei spume rapide. Astfel oferiți acel tratament antistatic, de volum și cu zero mătreață, de care au avut parte oamenii până la mijlocul anilor 1900, când a fost inventat șamponul chimic.

Notă:

În cazul părului lung sau în zone cu apă dură, se recomandă folosirea unui balsam de păr. Săpunul nu are capabilitatea de îndepartare a nanoparticulelor de calciu, magneziu sau alte minerale din apă. Se recomandă de asemenea respectarea tabietului bunicii – clătirea părului cu o formulă ușor acidă, în cazul bunicii – soluția de oțet.


Istoric:

Istoria Cheia începe la 1886 în Galați, unde Lipa Braunstein obține de la primărie dreptul de a deschide fabrica familiei sale. În 1891 familia Braunstein își numește fabrica Apollo, iar în 1901 se înregistrează denumirea Cheia. În 1908 cu 60 de angajați produce 120.000 kg de săpun, între sortimente regăsindu-se varianta de “săpun românesc”.

În perioada interbelică, Cheia era esențialmente un săpun burghez adresat industriașilor, avocaților, doctorilor și funcționarilor publici. În timpul celui de-al doilea război mondial, prin varianta cazonă Străjerul Sănătății, a făcut parte din trusoul soldaților români. “Acel săpun cu cheie” a fost săpunul perfect pentru spălarea uniformei, a mâinilor, a corpului, dar și pentru bărbierit.

În 1948 fabrica a fost naţionalizată. În timpul comunismului a ajuns principalul producător de săpun din România, cu peste 2.000 de angajaţi, însă rețetele se minimalizează și i se restrânge specializarea. În orice familie românească săpunul Cheia acoperea toate funcţiile – spălarea mâinilor şi corpului, spălarea părului, bărbieritul, spălarea rufelor sau a covoarelor. Glumele specifice acelor vremuri de tipul “Vrei să cucereşti femeia? Foloseşti săpunul Cheia!” sau “Ce și-ar fi dorit femeia? Dacă nu săpunul Cheia!” devin sloganuri hazlii.

Odată cu căderea comunismului fabrica nu s-a adaptat vremurilor. Însă din 2010 povestea se rescrie. Și acum, ca și la începuturile ei, Cheia este o afacere de familie. Și acum, ca și atunci, se folosesc ingrediente naturale, se lucrează manual, se taie manual, se ștanțează manual, cu deosebită grijă.

Săpunul Cheia rescrie cu mândrie o istorie mai lungă de 100 de ani.


Ingrediente: Mixt de unturi, ulei de palmier si ulei de floarea soarelui saponificate, aroma. Fara coloranti, fara parabeni, fara steril. INCI: Elaeis Guineensis Oil, aqua, sodium hydroxide, Helianthus Annuus oil, lard, fragrance