Natracare

Tampoane interne REGULAR | 2 picaturi (20buc.)

24 lei

Tampoanele interne Natracare au fost create in urma ingrijorarii legate de folosirea matasii artificiale si a altor substante sintetice in tampoanele conventionale, dar si de poluarea mediului cu dioxina (generata la albirea cu clor) si a pesticidelor daunatoare folosite in cultivarea conventionala a bumbacului.

Tampoanele interne normale sunt recomandate pentru o menstruatie usoara.

Multe persoane nu sunt constiente de faptul ca matasea artificiala este foarte mult folosita in fabricarea tampoanelor interne conventionale. Matasea artificiala este albita cu clor si este o fibra ultra absorbanta care retine rapid sangele menstrual, dar care in acelasi timp usuca mucoasa naturala care protejeaza vaginul.

Tampoanele Natracare sunt fabricate exclusiv din bumbac 100% organic si au fost primele tampoane interne naturale certificate organic. Ele nu contin materiale sintetice cum ar fi matasea artificiala sau aditivi sintetici. Bumbacul certificat organic elimina riscul de a intra in contact direct cu reziduuri din pesticide si ingrasaminte chimice folosite in cultivarea conventionala a bumbacului.

Sunt in totalitate fara clor - inalbirea cu ajutorul clorului genereaza un produs secundar numit dioxina care are un impact extrem de nociv asupra organismului. Dioxina este cunoscuta ca o substanta cancerigena.

Sunt biodegradabile (in proportie de 99%). NU contin materiale plastice, substante super absorbante din poliacrilat, produse derivate din petrol, ingrediente sintetice sau parfum. Nu sunt testate pe animale

CE ESTE IAF SI CUM NE PUTEM PROTEJA?

IAF (Infectia Alergica la Femei) este o afectiune persistenta care nu rapunde la tratamentele conventionale pentru candidoza. Simptomele pot fi similare celor ale candidozei, dar spre deosebire de aceasta, nu este o infectie fungica. Simptomele pot fi: arsuri, usturimi, mancarimi, scurgeri albe. Ele sunt generate de o reactie adesea datorata contactului pielii cu materiale sintetice sau cu chimicalele aflate in majoritatea produselor conventionale pentru igiena intima. Aceste simptome pot fi ameliorate si, pe termen lung, rezolvate prin folosirea exclusiva a produselor naturale pentru igiena intima.

NATRACARE NU FOLOSESTE POLIACRILAT DEOARECE:

Absorbantele, protej-slipurile, tampoanele interne conventionale, dar si scutecele pentru copii obisnuite, folosesc poliacrilat pentru a creste capacitatea de absorbtie a produselor lor. Materialele super absorbante sunt imprastiate intr-un strat moale sau sunt incorporate intr-un strat air-laid comprimat care contine fibra moale, latex, adezivi acrilici si alte tipuri de adezivi sintetici.

Natracare NU foloseste poliacrilat, ci un material biodegradabil si non alergic fabricat din amidon.

Pentru fiecare ciclu lunar este mai bine sa alegem produse din bumbac organic, reducand astfel expunerea fata de reziduurile din pesticide si ingrasaminte care se folosesc in culturile de bumbac.

Produsele Natracare sunt certificate organic SOIL ASSOCIATION.

Ingrediente:

Ingrediente principale: bumbac organic