Sabio

Ulei esențial pur CAMFOR ALB

10ml

15 lei

Uleiul esențial de camfor alb are multiple beneficii, fiind recomandat în dureri musculare, reumatism, tuse, bronşită, răceli, acnee, infecții cutanate parazitare, contuzii sau vânătăi.

Poate fi folosit în mai multe moduri:

Aromaterapie – adaugă 2-3 picături de ulei de camfor alb în apa de baie;

Decongestionant – pentru a ameliora răceala și tusea, adaugă 2-3 picături de ulei de camfor alb într-un difuzor. Alternativ, amestecă ulei de camfor alb cu ulei de măsline sau alt ulei vegetal și masează pe piept;

Masaj – un amestec de 5 picături de ulei de camfor alb și 1 linguriță de ulei de măsline poate ajuta la calmarea mușchilor obosiți, prin masaj pe zona afectată.

Insecticid – înmoaie o bucată de pânză în ulei de camfor alb, pune-o pe balcon sau pe terasă și las-o să acționeze.

Date importante, pentru folosirea în siguranță a produsului:

  • uleiul esențial este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, ci numai diluat într-un ulei sau unt vegetal sau ca ingredient în diferite preparate cosmetice sau aromoterapeutice
  • efectuaţi un test prealabil utilizării produsului, în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare
  • a se evita utilizarea de către persoanele hipertensive, de către femeile însărcinate sau care alăptează
  • dozajul uzual în preparatele cosmetice este de 0,5-2%
  • a se păstra bine închis și a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • a nu se înghiți. Dacă se ingerează din greșeală, se clătește bine gura cu lapte și după aceea se bea un pahar mare cu lapte și se solicită imediat ajutor medical de specialitate
  • a nu se introduce în ochi sau membrane mucoase. Dacă pătrunde în ochi sau intr-o membrană mucoasă, se clătește bine locul cu o cantitate suficientă de lapte și se solicită ajutorul unui cadru medical de specialitate
  • dacă după aplicarea pe piele a unui produs care conține ulei esențial, apar iritații/mâncărimi/disconfort, se va aplica imediat un ulei vegetal in zona respectivă, pentru a dilua concentrația de ulei esențial

Păstrare: întrucât uleiul esențial nu conține acizi grași, nu este susceptibil de oxidare (râncezire), precum uleiurile și unturile vegetale, însă măsuri suplimentare trebuie luate pentru a-l proteja de efectele degenerative ale luminii, căldurii și aerului. Astfel, trebuie păstrat într-un recipient de sticlă de culoare închisă, departe de orice sursă de căldură. Dacă va fi păstrat în condiții corespunzătoare, uleiul esențial își va menține calitățile timp îndelungat.

Valabilitate : 2 ani de la deschidere


Ingrediente: cinnamomum camphora bark oil