SABIO

Ulei esențial pur LEMON

10ml

18 lei 16 lei

Uleiul esențial de lămâie este obținut prin presarea la rece a cojii de lămâie. Are un miros citric intens, foarte plăcut și revigorant.

Este recunoscut ca și degresant și antiseptic, cu proprietăți revigorante și răcoritoare. Pe piele și păr poate fi folosit datorită efectelor sale de curățare, regenerante și de a trata diferite afecțiuni al epidermei (tăieturi, arsuri, etc.).

Precauții:

Uleiul esențial de lămâie este fototoxic, ceea ce înseamnă că trebuie evitată expunerea directă la soare după utilizarea sa. Uleiul nu se aplică nediluat pe piele. De preferat ca timp de 24 de ore de la contactul pielii cu acest ulei să se evite expunerea la soare.

Date importante, pentru folosirea în siguranță a produsului:

  • Uleiul esențial este un produs care nu se folosește ca atare pe piele, ci numai diluat într-un ulei / unt vegetal sau apă, sau ca ingredient în diferite preparate cosmetice sau aromoterapeutice.
  • Se efectuează un test prealabil utilizării produsului, în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare.
  • A se evita utilizarea de către persoanele hipertensive, de către femeile însărcinate sau care alăptează.
  • Dozajul uzual în preparatele cosmetice este de 0,5-2%.
  • A se păstra bine închis și a nu se lăsa la îndemâna copiilor.
  • A nu se înghiți. Dacă se ingerează din greșeală, se clătește bine gura cu lapte,  după care se bea un pahar mare cu lapte și se solicită imediat ajutor medical de specialitate.
  • A nu se introduce în ochi sau membrane mucoase. Dacă pătrunde în ochi sau intr-o membrană mucoasă, se clătește bine locul cu o cantitate  suficientă de lapte și se solicită  ajutorul unui cadru medical de specialitate.
  • Dacă după aplicarea pe piele a unui produs care conține ulei esențial apar iritații/mâncărimi/disconfort, se va aplica imediat un ulei vegetal in zona respectivă, pentru a dilua concentrația de ulei esențial.

Păstrare:

Întrucât uleiul esențial  nu conține acizi grași, nu este susceptibil de oxidare (râncezire), precum uleiurile și unturile vegetale, însă măsuri suplimentare trebuie luate pentru a-l proteja  de efectele degenerative ale luminii, căldurii și aerului. Astfel, trebuie păstrat  într-un recipient de sticlă de culoare închisă, departe de orice sursă de căldură. Dacă va fi păstrat în condiții corespunzătoare, uleiul esențial își va menține calitățile timp îndelungat.

Valabilitate:

2 ani de la deschidere.

Ingrediente: citrus limonum peel

Ingrediente principale: lamaie