Sabio

Ulei esențial pur MENTĂ

10ml

11 lei

Este utilizat, de secole, pentru alungarea indigestiei și a stărilor de balonare, datorită proprietății sale carminative. Fiind un anti-bacterian și anti-inflamator natural, este foarte eficient în tratarea simptomelor răcelii și gripei, precum congestia sau infecția sinusurilor. Este un decongestionant natural, ajutând la eliberarea căilor nazale.

Întărește imunitatea organismului și este cunoscut pentru puternicele sale efecte antivirale, antibacteriene și antifungice. În compoziția sa se află camfor, mentol și carvacrol, rezistente la tulpini de bacterii, precum E. coli, salmonella și infecții cu stafilococi.

Este extrem de util în îngrijirea părului, datorită efectului său antiseptic, regenerativ și stimulator, datorită căruia poate trata scalpul în cazul unor iritații, stimula creșterea părului și conferi acestuia un aspect strălucitor.

Conține numeroase minerale și nutrienți, inclusiv fier, magneziu, calciu, potasiu, cupru, acizi grași omega-3, vitaminele A și C.

Beneficii principale:

  • Alungă durerea de cap;
  • Antibacterian natural;
  • Insecticid excelent;
  • Reduce problemele respiratorii;
  • Relaxează durerile musculare.

Beneficii emoționale:

Este benefic în stări de stres, depresie și epuizare mentală. Mai mult, stimulează activitatea mentală și conferă claritate.

Uleiuri complementare: rozmarin, busuioc, levănțică.

Utilizări populare:

  • Pentru stări de greață: amestecă 1-2 picături într-un ulei purtător și masează în spatele urechilor sau aplică 1 picătură pe încheietura de la fiecare mână.
  • Pentru dureri de stomac, indigestie sau balonare: amestecă 2-3 picături cu o lingură de ulei purtător și masează în zona stomacului.
  • Pentru răceli: adaugă 8-10 picături de ulei esențial într-un vas cu apă fierbinte, pune capul acoperit cu un prosop deasupra acestuia și inhalează timp de 5-10 minute.

Date importante, pentru folosirea în siguranță a produsului:

  • Uleiul esențial este un produs care nu se folosește ca atare pe piele, ci numai diluat într-un ulei / unt vegetal sau apă, sau ca ingredient în diferite preparate cosmetice sau aromoterapeutice.
  • Se efectuează un test prealabil utilizării produsului, în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare.
  • A se evita utilizarea de către persoanele hipertensive, de către femeile însărcinate sau care alăptează.
  • Dozajul uzual în preparatele cosmetice este de 0,5-2%.
  • A se păstra bine închis și a nu se lăsa la îndemâna copiilor.
  • A nu se înghiți. Dacă se ingerează din greșeală, se clătește bine gura cu lapte,  după care se bea un pahar mare cu lapte și se solicită imediat ajutor medical de specialitate.
  • A nu se introduce în ochi sau membrane mucoase. Dacă pătrunde în ochi sau intr-o membrană mucoasă, se clătește bine locul cu o cantitate  suficientă de lapte și se solicită  ajutorul unui cadru medical de specialitate.
  • Dacă după aplicarea pe piele a unui produs care conține ulei esențial apar iritații/mâncărimi/disconfort, se va aplica imediat un ulei vegetal in zona respectivă, pentru a dilua concentrația de ulei esențial.

Păstrare:

Întrucât uleiul esențial  nu conține acizi grași, nu este susceptibil de oxidare (râncezire), precum uleiurile și unturile vegetale, însă măsuri suplimentare trebuie luate pentru a-l proteja  de efectele degenerative ale luminii, căldurii și aerului. Astfel, trebuie păstrat  într-un recipient de sticlă de culoare închisă, departe de orice sursă de căldură. Dacă va fi păstrat în condiții corespunzătoare, uleiul esențial își va menține calitățile timp îndelungat.

Valabilitate:

2 ani de la deschidere.

Ingrediente: mentha arvensis leaf oil

Ingrediente principale: menta