Sabio

Ulei esențial pur PORTOCALĂ DULCE

10ml

12 lei

Uleiul esențial de portocală dulce se obține prin presarea la rece a cojii de portocală. Are un miros citric fructat, intens și foarte plăcut. Culoarea vibrantă și mirosul revigorant al portocalei sunt sinonime cu bucuria, cu lumina și cu atmosfera blândă.

Uleiul de portocală dulce, alături de cel de grapefruit, conține cel mai ridicat procent de limonină, compus natural studiat pentru efectele chemopreventive de susținere a tratamentului cancerului.

Este folosit în compoziții cosmtice ca antidepresiv, antispasmodic, afrodisiac, carminativ, odorizant, stimulant nervos și tonic cardiac și circulator.

Beneficii principale:

  • Uleiul esențial de portocală este anti-septic, inhibă dezvoltarea microbilor și dezinfectează rănile.
  • Este detoxifiant, mărește imunitatea, tratează constipația și menține pielea sănătoasă, catifelată și strălucitoare.

Este considerat un produs fototoxic, de aceea, expunerea la soare este interzisă timp de 24 de ore de la aplicarea sa pe piele.

Date importante, pentru folosirea în siguranță a produsului:

  • Uleiul esențial este un produs care nu se folosește ca atare pe piele, ci numai diluat într-un ulei / unt vegetal sau apă, sau ca ingredient în diferite preparate cosmetice sau aromoterapeutice.
  • Se efectuează un test prealabil utilizării produsului, în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare.
  • A se evita utilizarea de către persoanele hipertensive, de către femeile însărcinate sau care alăptează.
  • Dozajul uzual în preparatele cosmetice este de 0,5-2%.
  • A se păstra bine închis și a nu se lăsa la îndemâna copiilor.
  • A nu se înghiți. Dacă se ingerează din greșeală, se clătește bine gura cu lapte,  după care se bea un pahar mare cu lapte și se solicită imediat ajutor medical de specialitate.
  • A nu se introduce în ochi sau membrane mucoase. Dacă pătrunde în ochi sau intr-o membrană mucoasă, se clătește bine locul cu o cantitate  suficientă de lapte și se solicită  ajutorul unui cadru medical de specialitate.
  • Dacă după aplicarea pe piele a unui produs care conține ulei esențial apar iritații/mâncărimi/disconfort, se va aplica imediat un ulei vegetal in zona respectivă, pentru a dilua concentrația de ulei esențial.

Păstrare:

Întrucât uleiul esențial  nu conține acizi grași, nu este susceptibil de oxidare (râncezire), precum uleiurile și unturile vegetale, însă măsuri suplimentare trebuie luate pentru a-l proteja  de efectele degenerative ale luminii, căldurii și aerului. Astfel, trebuie păstrat  într-un recipient de sticlă de culoare închisă, departe de orice sursă de căldură. Dacă va fi păstrat în condiții corespunzătoare, uleiul esențial își va menține calitățile timp îndelungat.

Valabilitate:

2 ani de la deschidere.

Ingrediente: citrus aurantium dulcis peel

Ingrediente principale: portocale