SABIO

Ulei esențial pur TANGERINE

10ml

18 lei

Cu o aromă dulce, acest ulei esențial este mai puțin cunoscut publicului larg. Cu toate acestea, beneficiile sale merită luate în considerare: acționează asupra sistemului imunitar și este de ajutor în digestie.

Beneficii principale:

 • Excelentă sursă de antioxidanți;
 • Relaxant;
 • Purificator;
 • Contribuie la menținerea unui sistem imunitar sănătos.

Uleiuri complementare: se combină armonios cu uleiurile esentiale de bergamotă, levanțică, lămâie.

Utilizări populare:

Pentru mai multă energie, pune 1-2 picături în palmă, freacă palmele și apoi pune-le căuș deasupra nasului și a gurii timp de 30 de secunde.

Aplică la încheieturi sau pe abdomen, pentru calmare. Diluează cu ulei de cocos pentru a minimiza riscul de sensibilizare.

Difuzează în aer, mai ales în perioade stresante. Masează în zona plexului solar, pentru a aduce veselia în inima ta.

Amestec pentru energizare: câte 3- 4 picături de tangerine și lemongrass.

Scrub cu zahăr: amestecă 2 căni cu zahăr brun, ¼ cană cu ulei de cocos, 10 picături de ulei esențial. Păstrează într-un borcan de sticlă, închis ermetic.

Parfum pentru o stare de bine: într-o sticluță amestecă 3 picături de ulei de ylang ylang, 3 picături de ulei de bergamotă, 9 de levănțică și 12 de tangerine. Adaugă ulei de cocos. Aplică pe punctele de puls, pe parcursul zilei.

Date importante, pentru folosirea în siguranță a produsului:

 • Uleiul esențial este un produs care nu se folosește ca atare pe piele, ci numai diluat într-un ulei / unt vegetal sau apă, sau ca ingredient în diferite preparate cosmetice sau aromoterapeutice.
 • Se efectuează un test prealabil utilizării produsului, în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare.
 • A se evita utilizarea de către persoanele hipertensive, de către femeile însărcinate sau care alăptează.
 • Dozajul uzual în preparatele cosmetice este de 0,5-2%.
 • A se păstra bine închis și a nu se lăsa la îndemâna copiilor.
 • A nu se înghiți. Dacă se ingerează din greșeală, se clătește bine gura cu lapte,  după care se bea un pahar mare cu lapte și se solicită imediat ajutor medical de specialitate.
 • A nu se introduce în ochi sau membrane mucoase. Dacă pătrunde în ochi sau intr-o membrană mucoasă, se clătește bine locul cu o cantitate  suficientă de lapte și se solicită  ajutorul unui cadru medical de specialitate.
 • Dacă după aplicarea pe piele a unui produs care conține ulei esențial apar iritații/mâncărimi/disconfort, se va aplica imediat un ulei vegetal in zona respectivă, pentru a dilua concentrația de ulei esențial.

Păstrare:

Întrucât uleiul esențial  nu conține acizi grași, nu este susceptibil de oxidare (râncezire), precum uleiurile și unturile vegetale, însă măsuri suplimentare trebuie luate pentru a-l proteja  de efectele degenerative ale luminii, căldurii și aerului. Astfel, trebuie păstrat  într-un recipient de sticlă de culoare închisă, departe de orice sursă de căldură. Dacă va fi păstrat în condiții corespunzătoare, uleiul esențial își va menține calitățile timp îndelungat.

Valabilitate:

2 ani de la deschidere.

Ingrediente: citrus reticulata peel