Sabio

Ulei esențial pur TEA TREE (arbore de ceai)

10ml

12 lei

Uleiul esențial de tea tree (arborele de ceai) este cunoscut ca un foarte puternic stimulant al sistemului imunitar. Sprijină organismul în lupta sa cu cele trei tipuri de organisme infecțioase (bacterii, fungi și viruși).

Folosit în vaporizatoare în spațul locuibil, uleiul esențial de tea tree este util în caz de răceli, sinuzite și infecții virale. Pentru piele și păr, este folosit în combaterea acneei, a secreției excesive de sebum, a păduchilor și mătreții.

Poate fi folosit ca tratament local în cazul erupțiilor acneice, reducând recurența acestora datorită remarcabilelor calități antimicrobiene și antiinflamatorii pe care le posedă.

Beneficii principale:

  • Renumit pentru efectul de curățare și întinerire a pielii;
  • Benefic pentru imunitate;
  • Protejează împotriva factorilor de mediu și sezonieri.
Uleiuri complementare:

Se amestecă armonios cu toate uleiurile de citrice, levănțică sau rozmarin.

Utilizări populare:

Pentru iritații ocazionale, aplică 1–2 picături pe zona afectată.

Datorită proprietăților sale de curățare, se pot adauga 1-2 picături în demachiant. Sau, se poate crea propriul demachiant: combină cu ulei de argan și masează pe fața umedă.

Aplică pe unghii, după duș, pentru a curăța și întări unghiile.

Precauții:

Există mai multe uleiuri de tea tree pe piață decât plante folosite pentru extragerea lor. O mare parte dintre acestea sunt sintetice sau includ substanțe sintetice. Testează înainte de utilizare pe o zonă mică de piele, la nivelul picioarelor.

Date importante, pentru folosirea în siguranță a produsului:

  • Uleiul esențial este un produs care nu se folosește ca atare pe piele, ci numai diluat într-un ulei / unt vegetal sau apă, sau ca ingredient în diferite preparate cosmetice sau aromoterapeutice.
  • Se efectuează un test prealabil utilizării produsului, în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare.
  • A se evita utilizarea de către persoanele hipertensive, de către femeile însărcinate sau care alăptează.
  • Dozajul uzual în preparatele cosmetice este de 0,5-2%.
  • A se păstra bine închis și a nu se lăsa la îndemâna copiilor.
  • A nu se înghiți. Dacă se ingerează din greșeală, se clătește bine gura cu lapte,  după care se bea un pahar mare cu lapte și se solicită imediat ajutor medical de specialitate.
  • A nu se introduce în ochi sau membrane mucoase. Dacă pătrunde în ochi sau intr-o membrană mucoasă, se clătește bine locul cu o cantitate  suficientă de lapte și se solicită  ajutorul unui cadru medical de specialitate.
  • Dacă după aplicarea pe piele a unui produs care conține ulei esențial apar iritații/mâncărimi/disconfort, se va aplica imediat un ulei vegetal in zona respectivă, pentru a dilua concentrația de ulei esențial.

Păstrare:

Întrucât uleiul esențial  nu conține acizi grași, nu este susceptibil de oxidare (râncezire), precum uleiurile și unturile vegetale, însă măsuri suplimentare trebuie luate pentru a-l proteja  de efectele degenerative ale luminii, căldurii și aerului. Astfel, trebuie păstrat  într-un recipient de sticlă de culoare închisă, departe de orice sursă de căldură. Dacă va fi păstrat în condiții corespunzătoare, uleiul esențial își va menține calitățile timp îndelungat.

Valabilitate:

2 ani de la deschidere.

Ingrediente: melaleuca alternifolia leaf

Ingrediente principale: tea tree