CHEIA

Detergent lichid bifazic pentru pardoseli ETAGOS CITRICE

1000ml

42 lei

ETAGOS detergent natural pentru pardoseli este un săpun natural saponificat lichid special conceput pentru spălarea manuală a pardoselilor.

Etagos citrice este o variantă veselă, optimistă, cu ulei de citrice. Săpunul natural lichid pentru pardoseli este un săpun eco. Înlocuiește surfactanții chimici cu eficacitatea săpunului natural. Este un produs obținut prin ingrediente, tehnologie și inovație contemporane. Aduce variante tradiționale la nevoile prezente. Eficient, prietenos cu omul și natura. Etagos citrice detergent bio pentru orice pardoseală este străjerul sănătății familiei tale!

Etagos detergent eco pentru pardoseli este un produs inovativ bifazic format din 2 componente.

1.    Componenta surfactantă din partea inferioară, de culoare gălbuie, asigură spălarea
2.    Componenta din partea superioară este tratament. De culoare lăptoasă, cu caimac gălbui.

Față de variantele chimice are următoarele avantaje:

  • Formula bifazică de săpun de potasiu, igienizant și insecticid cu efect prelungit, chiar și după clătire. Aspect vizibil prin senzația de luciu după clătire.
  • Nu se bio-acumulează, fără efect rezidual, fără risc de supraexpunere.
  • Este sigur pentru copii și animale de companie.
  • Nu este limitat la anumite suprafeţe, poate fi aplicat pe orice pardoseala: parchet, podele din lemn, linoleum, vopsea epoxidică, gresie. Ideal pentru marmură și piatră naturală.
  • Nu necesită clătire.
  • Formula veselă cu ulei de citrice aduce optimism.

Instrucţiuni:

Agitați flaconul până la omogenizare*, turnați cca 50 ml la 5 litri de apă. Ștergeți cu mopul, nu necesită clătire.

*omogenizarea este completă când săpunul are integral aspect lăptos. Omogenizarea este foarte usoară și rapidă.

Până în perioada interbelică a secolului trecut săpunul era unica variantă de spălare a pardoselilor. La curte domnească, în casă burgheză ori în restaurantele vremii nu exista altă soluție tehnică.

Istoric:

Istoria Cheia începe la 1886 în Galați, unde Lipa Braunstein obține de la primărie dreptul de a deschide fabrica familiei sale. În 1891 familia Braunstein își numește fabrica Apollo, iar în 1901 se înregistrează denumirea Cheia. În 1908 cu 60 de angajați produce 120.000 kg de săpun, între sortimente regăsindu-se varianta de “săpun românesc”.

În perioada interbelică, Cheia era esențialmente un săpun burghez adresat industriașilor, avocaților, doctorilor și funcționarilor publici. În timpul celui de-al doilea război mondial, prin varianta cazonă Străjerul Sănătății, a făcut parte din trusoul soldaților români. “Acel săpun cu cheie” a fost săpunul perfect pentru spălarea uniformei, a mâinilor, a corpului, dar și pentru bărbierit.

În 1948 fabrica a fost naţionalizată. În timpul comunismului a ajuns principalul producător de săpun din România, cu peste 2.000 de angajaţi, însă rețetele se minimalizează și i se restrânge specializarea. În orice familie românească săpunul Cheia acoperea toate funcţiile – spălarea mâinilor şi corpului, spălarea părului, bărbieritul, spălarea rufelor sau a covoarelor. Glumele specifice acelor vremuri de tipul “Vrei să cucereşti femeia? Foloseşti săpunul Cheia!” sau “Ce și-ar fi dorit femeia? Dacă nu săpunul Cheia!” devin sloganuri hazlii.

Odată cu căderea comunismului fabrica nu s-a adaptat vremurilor. Însă din 2010 povestea se rescrie. Și acum, ca și la începuturile ei, Cheia este o afacere de familie. Și acum, ca și atunci, se folosesc ingrediente naturale, se lucrează manual, se taie manual, se ștanțează manual, cu deosebită grijă.

Săpunul Cheia rescrie cu mândrie o istorie mai lungă de 100 de ani.



Ingrediente: apa, mixt de ulei de palmier si unturi saponificate, aroma, ulei de portocale, dissolvine. Dissolvine este un complexant bio obtinut din trestie de zahar. Are rolul de a mentine in suspensie in interiorul galetii murdaria culeasa de mop. Fara acest ingredient praful ar fi magnetizat de pardoseala si nu s-ar lasa preluat de solutia de curatare.