CHEIA

Balsam cu urzică şi ricin pentru păr normal URBALM

300ml

36 lei 32 lei

Urbalm balsam pentru păr cu ulei de urzica și ricin este un balsam de îngrijire pentru păr normal. Adică îmbină caracteristicile antistatice și de curățare finală cu un tratament de întreținere dat de mixtul de ulei de urzică și cel de ricin.

Experții definesc balsamul ca o componentă obligatorie în ritualul de întreținere și spălare a părului. Balsamul zilelor noastre este o adaptare contemporană a soluției bunicii de a-și clăti părul cu oțet. Vremurile actuale, mult mai supuse prafului, fumului și altor forme de poluare decât era supusă generația bunicii, fac insuficientă doar funcția ușor acidă dată de oțet.

În plus față de componenta de accentuare a curățării finale care o reprezenta oțetul, balsamurile aduc tratament antistatic. Astfel părul devine mătăsos, ușor de pieptănat. Vizibilitatea acțiunii balsamului apare instantaneu. Peste tratamentul antistatic balsamurile Cheia aduc capabilitatea de îndepărtare a nanoperticulelor de calciu, magneziu și a altor minerale existente în apa sau în aerul la care a fost expus părul. Acest tratament era aplicat pe vremuri prin utilizarea la clătire a apei de ploaie.

Tratamentul de condiționare a părului este, de fapt, unul de recondiționare a lui prin aport de mentenanță cu uleiuri bioactive. După finalizarea actului de spălare, uleiurile bioactive rămân fixate pe firul de păr și se lasă absorbite.

Utilizare:

Se aplică după spălarea cu şampon sau săpun, se lasă să acționeze circa 2-3 minute. Apoi se clăteşte cu apă din abundenţă.

Acţiune:

Bazat pe străvechea reţetă tradiţională românească cu ulei de urzică şi de ricin, îmbină perfect funcţiile bioactive ale acestora de stimulare a creşterii părului, întărire a lui şi hidratare a scalpului, fapt pentru care este recomandat profilactic oricărui tip de păr.


Istoric:

Istoria Cheia începe la 1886 în Galați, unde Lipa Braunstein obține de la primărie dreptul de a deschide fabrica familiei sale. În 1891 familia Braunstein își numește fabrica Apollo, iar în 1901 se înregistrează denumirea Cheia. În 1908 cu 60 de angajați produce 120.000 kg de săpun, între sortimente regăsindu-se varianta de “săpun românesc”.

În perioada interbelică, Cheia era esențialmente un săpun burghez adresat industriașilor, avocaților, doctorilor și funcționarilor publici. În timpul celui de-al doilea război mondial, prin varianta cazonă Străjerul Sănătății, a făcut parte din trusoul soldaților români. “Acel săpun cu cheie” a fost săpunul perfect pentru spălarea uniformei, a mâinilor, a corpului, dar și pentru bărbierit.

În 1948 fabrica a fost naţionalizată. În timpul comunismului a ajuns principalul producător de săpun din România, cu peste 2.000 de angajaţi, însă rețetele se minimalizează și i se restrânge specializarea. În orice familie românească săpunul Cheia acoperea toate funcţiile – spălarea mâinilor şi corpului, spălarea părului, bărbieritul, spălarea rufelor sau a covoarelor. Glumele specifice acelor vremuri de tipul “Vrei să cucereşti femeia? Foloseşti săpunul Cheia!” sau “Ce și-ar fi dorit femeia? Dacă nu săpunul Cheia!” devin sloganuri hazlii.

Odată cu căderea comunismului fabrica nu s-a adaptat vremurilor. Însă din 2010 povestea se rescrie. Și acum, ca și la începuturile ei, Cheia este o afacere de familie. Și acum, ca și atunci, se folosesc ingrediente naturale, se lucrează manual, se taie manual, se ștanțează manual, cu deosebită grijă.

Săpunul Cheia rescrie cu mândrie o istorie mai lungă de 100 de ani.



Ingrediente: apa, ulei de urzica, ulei de ricin, cetytrimetilammonium chloride, alcool etoxilat, aroma. INCI: aqua, oliva europaea oil, nettle extract, castor oil, cetytrimetilammonium chloride ethoxylated 20 EO, flavor