Nu uitați de tonic!

  • Nu uitați de tonic!

Raționamentul logic este simplu, iar concluzia – de necombătut:

aplicarea loțiunii tonice este cel mai neglijat pas esențial pentru un ten îngrijit, cu aspect radios.

Dacă ne-am grabit cu deducția, să ne facem puțin timp pentru a înțelege șirul de idei care ne-au adus la ea – nu mai mult de 1 minut, exact de cât avem nevoie pentru a încorpora în rutina noastră zilnică foarte importanta loțiune tonică.

Pasul 1 - Simpla spălare a feței cu apă destabilizează echilibrul natural al tenului, din cauza diferenței de pH dintre cele două – 7-9, respectiv 5-5,5. Curățarea tenului cu soluții special concepute pentru asta disturbă același echilibru în mod încă mai agresiv.

Pasul 2Pielea absoarbe substanțele benefice (și, poate, valoroase și, de ce nu, conținute într-un produs scump) care ne dorim să o hidrateze, hrănească și protejeze cu mult mai eficient dacă a fost tratată pentru a deveni mai moale și, astfel, mai permeabilă.

Atât. Putem trage, deja, concluzia.

Dacă folosim tonic imediat după curățare (eventual și exfoliere) și înaintea aplicării serum-ului sau cremei faciale (eventual măștii) vom reuși să accelerăm procesul de restabilire al pH-ului normal al pielii (care, în mod natural, durează ore și care expune tenul, acum neprotejat de bariera sa uzuală) și, în același timp, să potențăm acțiunea tratamentelor care îi urmează!

Un simplu minut mai târziu, am obținut o serie întreagă de beneficii cosmetice la care fără tonic nu aveam acces.

Iar pielea noastră își va arăta recunoștința rapid și cu prisosință. Va dobândi un aspect mai uniform, datorită porilor vizibil minimizați, va deveni mai sănătoasă și, per ansamblu, mai elastică, mai suplă și mai luminoasă.

Mai mult, tonicul – în varianta sa cosmetică contemporană complexă are propriile atribute curative și, din alt punct de vedere, de înfrumusețare a tenului.

Primul aspect este acoperit de prezența variantelor corespunzătoare tipurilor de ten – uscat vs normal/mixt (Susanne Kaufmann, Madara) – și chiar unor probleme specifice ale pielii (spre exemplu tonicul cu efect iluminator pentru ten cu imperfecțiuni de la Mossa Skin Solutions sau ambele formule de loțiune tonică Susanne Kaufmann care, neconținând alcool, sunt ideale pentru chiar și cel mai sensibil dintre tenuri). Fiecare formulă este concepută special pentru a atinge nevoile complexe ale fiecărui tip de ten.

Iar cel de-al doilea este susținut de prezența în compoziția soluțiilor a extracte cu efecte benefice pentru ten care depășesc simpla acțiune tonică:

- extractul de coacăze și cel de fructe de mur pitic îmbogățesc tonicele Mossa

- zmeura și glicerina vegetală apar în rețeta tonicului Madara pentru ten normal și mixt

- albăstrelele și melisa în tonicul Madara pentru ten uscat

- salvia, mușețelul și sunătoarea în tonicul Susanne Kaufmann pentru ten uscat

- coada şoricelului şi "Meisterwurz" (Peucedanum ostruthium, o plantă medicinală specifică florei Alpilor) în tonicul Susanne Kaufmann pentru ten normal și mixt

Pe scurt, alege formula potrivită pentru tine și așteaptă-te la o transformare a tenului tău.

Tot ce trebuie să nu uiți sunt 2 prețioase sfaturi dermatologice.

Aplică tonicul imediat după curățarea feței și, apoi, crema imediat (cât tenul este încă umed) după folosirea tonicului. În felul acesta vei optimiza secvența de absorbție despre care vorbeam.

În cazul în care ai un ten gras, cu imperfecțiuni, iar formula tonicului tău este una cu o acțiune mai fermă, mărește progresiv frecvența folosirii acestuia, pentru a da pielii șansa de a se adapta la efectul acestuia.

Related Products


Toner calmant / ten uscat
Toner echilibrant / ten normal sau mixt
Loțiune tonică calmantă - ten uscat
Apă de mușețel
Apă de flori de trandafir
Apă de tea tree