Lunga viață a recipientelor reutilizabileBine ai (re)venit la noi pe blog! Te invităm să îți torni niște ceai cald și bun (chiar, ai încercat aromele delicioase și eco de la GADAL TEA?), în ceașca sau cana ta preferată pentru că astăzi vom vorbi despre recipiente. Și, mai exact, despre cum poți face un mic pas, la îndemâna oricui, de a contribui la bunăstarea planetei.

Multe dintre brandurile cosmetice și de îngrijire naturală/eco se străduiesc să se apropie în ultimii ani tot mai mult de paradigma zero waste și, alegând să le utilizăm produsele, ne putem prinde în această horă a unei responsabilități care poate avea chiar aspecte ludice...
Sigur ați observat deja o nouă gamă pe la noi de care recunoaștem că ne-am cam îndrăgostit... e vorba despre LES FLACONS DE L'APOTHICAIRE, o poveste franțuzească în care „eroina”, Emmanuelle, a inițiat o gamă de recipiente din sticlă din dorința de a reduce consumul de plastic.

A apărut astfel o serie de dispensere pentru săpunul lichid și detergentul de vase cu design atemporal și etichete care amintesc de șarmul farmaciilor de altădată.Despre universul dedicat îngrijirii orale zero waste numit GEORGANICS, v-am mai povestit deja.

Fiecare borcănaș din sticlă care conține pastă de dinți (pudră, cremă ori tablete), ață dentară ori apă de gură, poate fi apoi reutilizat. Se pot păstra aici condimente sau chiar planta semințe.

Revenind la ceaiul din care ați sorbit deja, ne imaginăm – iarna e vremea plantelor de leac culese vara, ca în gama ceaiurilor propuse de IRINA NEACȘU – amestecuri îmbietoare, cum ar fi Lost Mountain (izmă, soc și muguri de pin) sau noile ceaiuri de iarnă (măr, portocală sau lămâie).

Dincolo de arome, frumoasele cutii metalice în care este ambalat ceaiul se pot păstra și reumple apoi cu alte plante, după cum pot avea o nouă viață și borcanele cu dop de plută în care Irina a amestecat sare de baie cu plante sălbatice și uleiuri esențiale.SUSANNE KAUFMANN a folosit dintotdeauna recipientele din sticlă și multe dintre ele se pot refolosi, cum ar fi borcănașul de la cristalele de baie.

Poate părea old school, dar e fermecător și responsabil să folosim savoniere și etui pentru periuță de dinți din Terralane (lemn lichid) sau metalice (vezi SALING NATURPRODUKTE ori HYDROPHIL) când călătorim și nu numai.

Cât despre sacoșele de pânză, nu mai e cazul să spunem cât de mult ne pot înveseli ziua atunci când ieșim la cumpărături sau la plimbare, așa că vă invităm să le descoperiți pe cele de la ATELIERUL DE PÂNZĂ, dar și noile sacoșe MioBio care, împreună cu săculeții din pânză, poartă ilustrații realizate de noi :-)

Bonus vesel și colorat: noile necessaire-uri din pânză de bumbac 100% de la BARCELONING care vă vor face poftă de soare, de Gaudi și de Barcelona.


Related Products