Frumuseţea părului tău chiar stă în mâinile tale...

  • Frumuseţea părului tău chiar stă în mâinile tale...

Dacă îți îngrijeşti părul, și el va avea grijă de tine :) Nu poate fi, desigur, adevărat, dar o relație de respect și iubire mutuală cu părul nostru ne poate face cu mult mai fericiți.

Puține lucruri legate de aspectul nostru fizic ne influențează starea de spirit mai puternic decât felul în care ni se aranjează părul.

Și puțini factori au un efect mai drastic asupra formei fizice a acestuia decât iarna. Părul se usucă, capătă un aspect tern, vârfurile se despică, scalpul devine sensibil și, pe deasupra, ducem o luptă permanentă purtată cu eșarfe și căciuli pe teritoriul minat al energiei statice.

Iarna nu trebuie să fie atât de neagră, însă. Dacă adoptăm câteva ponturi de hairstylist și includem în ritualul nostru de îngrijire numai câteva obiceiuri utile, putem traversa anotimpul rece cu capul pe umeri, părul la locul lui și un zâmbet pe buze!

Să începem, așadar!

! Ajustare. Adaptează frecvența spălărilor și temperatura apei la noile nevoi ale părului tău. Dacă acesta îți permite, spală-l un pic mai rar. În plus, nu folosi o apă fierbinte, care îl expune în mod inutil, prin contrastul cu temperatura ambientală, și care îl face să se despice.
Ah, și în caz că sfaturile mamei în acest sens nu au fost suficiente, nu ieși din casă cu părul umed.

! Upgrade. Este foarte posibil ca părul, prin textura pe care o dobândește iarna, să ceară – mai mult decât oricând - folosirea unui balsam sau poate chiar a unei măști. O variantă moderată de îngrijire poate fi aplicarea unui balsam o dată pe săptămână. În funcție de reacția pe care o observi, vei putea să hotărăști dacă un balsam leave-in este o idee mai bună, dacă ar trebui să folosești balsam chiar la fiecare spălare sau dacă este necesar să aplici serum-uri, uleiuri sau măști-tratament.

! Formă și culoare. Nu neglija vizitele la tuns. Te vei simți mai bine, atâta vreme cât părul tău are o formă proaspătă și simpatică și, la fel, o va face și el, căci vârfurile despicate vor dispărea (pentru totdeauna, căci noile obiceiuri de îngrijire nu vor permite formarea unora noi ;) ).
De asemenea, evită transformările de culoare drastice, care necesită un proces dur de colorare (sau poate chiar de decolorare prealabilă). Blondul platinat este una dintre cele mai nocive alegeri pentru firul de păr.

! Simplifică. Redu styling-ul la minimum. Dacă vei diminua timpul de folosire a foehn-ului (precum și temperatura) și vei elimina plăcile pentru bucle sau întinsul părului, sănătatea și aspectul lucios al acestuia vor avea numai de câștigat.

! Satin. Înlocuiește-ți fața de pernă cu una de satin și folosește o eșarfă sau bluză veche și preia-i materialul pentru a căptuși interiorul pălăriei preferate. Părul nu ți se va mai electriza și va suferi cu mult mai puțin în urma contactului cu materialele care îl pot despica, în această perioadă de fragilitate, de vulnerabilitate.

Iar dacă produsele tale uzuale de îngrijire nu sunt suficiente pentru rigorile iernii, soluțiile naturale prezente pe rafturile MioBio pot fi extrem de utile. Cu efect hidratant, fortifiant și reparator, pot face diferența pentru un păr suplu și elastic.

Susanne Kaufmann și Sabio propun măști-tratament intensiv. Trio Verde oferă un mix de uleiuri care se adresează atât scalpului cât și firului de păr. Soluția profesională Less is More ia forma Rose Serum, tratament/mască. Iar specialiștii Weleda aduc în atenția noastră un complex de patru produse – șampon, balsam, tonic și tratament – gândit special pentru părul deteriorat.

Related Products