CHEIA

Deodorant natural răcoritor BLENDS MENTHO FRESH

100ml

32 lei

Blends Mentho Fresh antiperspirant răcoritor este un antiperspirant lichid, natural, lucrat manual, hipoalergenic, antibacterial, inodor, astringent, nonalergenic, eco, fără coloranţi, fără parabeni, fără aluminiu.

Varianta actuală, lansată în 2019, maximalizează concentrația de alaun până la limita de solubilitate a alaunului și a apariției precipitării naturale. Baza lichidului este formată de un mix de lichid și praf, fapt pentru care recomandăm agitarea flaconului înaintea pulverizării.

În urma campaniilor de evaluare, aceasta a fost declarată a fi activă 48 ore sau de la aplicare la aplicare după spălare. Nu are limite de supraexpunere și nici efect rezidual. Pentru situațiile extreme (temperatură, efort, stres) vă recomandăm să măriți doza pulverizată.

Soluțiile chimice se bazează pe variante ieftine de săruri antiperspirante. Cea mai utilizată variantă o reprezintă aluminiul. Acesta, prin dimensiunile mari ale moleculei sale blochează glanda sudoripară precum un dop. Blocarea glandei sudoripare prezintă riscuri cu gravitate variată: de la iritări și alergii la suspiciunea cancerigenă.

Blends Mentho fresh antiperspirant răcoritor utilizează ca sare antiperspirantă piatra acră (alaunul). În cazul alaunului, molecula de aluminiu este legată de cea de potasiu, iar datorită dimensiunii sale, glanda sudoripară nu se blochează, eliminând riscurile menționate anterior.

Formatul antiperspirantelor Cheia păstrează avantajele spray-urilor antiperspirante și economicitatea celor roll-on. Mentho Fresh spray antiperspirant natural cu alaun prezintă o formulă neutră, unisex, mentolată, iar aportul de ulei esențial de mentă ii oferă caracteristici răcoritoare.

Instrucţiuni

Pentru corp şi subraț: pulverizați întreaga zonă de la distanță de cca 25 cm. Produsul este recomandat pentru orice vârstă şi tip de activitate.

Ponturi

Spray-ul antiperspirant cu alaun poate fi utilizat și pentru:

Calmarea dermei după mușcăturile de insecte: calmează pruritul, iar calitățile bactericide realizează tratament profilactic.

Tenul iritat ca after shave.

Oprirea sângerărilor accidentale de mică dimensiune (după ras sau manichiură), alaunul având ușoare proprietăți homeostatice.

Detensionarea dermei dupa epilare.

Pentru talpa piciorului sau după curăţarea prealabilă şi uscarea încalţămintei, pulverizaţi în interiorul acesteia.

Produsul este recomandat oricărei vârste , tip de activitate şi tip de încălţăminte!

Avantaje: hipoalergenic, antibacterian, fără aluminiu, invizibil, fără pete

Alaunul diluat în soluţia apoasă inhibă în mod natural glandele sudoripare reglând transpiraţia. Prin calităţile sale antibacteriene luptă împotriva mirosurilor neplăcute fără a păta îmbrăcămintea. Calitățile antibacteriene sunt date și de caracterul astringent, care la prima aplicare poate crea senzația de ușoară iritare. Daca senzația de iritare persistă, clătiți cu apă din abundență. Produsul este integral solubil în apă. În cazul în care prezentați iritații persistente, vă recomandăm renunțarea utilizării acestui produs. Iritația persistentă a fost raportată la mai puțin de 0,1% din cazuri, dintre care un procent crescut prezentau diabetul ca boală asociată.


Istoric:

Istoria Cheia începe la 1886 în Galați, unde Lipa Braunstein obține de la primărie dreptul de a deschide fabrica familiei sale. În 1891 familia Braunstein își numește fabrica Apollo, iar în 1901 se înregistrează denumirea Cheia. În 1908 cu 60 de angajați produce 120.000 kg de săpun, între sortimente regăsindu-se varianta de “săpun românesc”.

În perioada interbelică, Cheia era esențialmente un săpun burghez adresat industriașilor, avocaților, doctorilor și funcționarilor publici. În timpul celui de-al doilea război mondial, prin varianta cazonă Străjerul Sănătății, a făcut parte din trusoul soldaților români. “Acel săpun cu cheie” a fost săpunul perfect pentru spălarea uniformei, a mâinilor, a corpului, dar și pentru bărbierit.

În 1948 fabrica a fost naţionalizată. În timpul comunismului a ajuns principalul producător de săpun din România, cu peste 2.000 de angajaţi, însă rețetele se minimalizează și i se restrânge specializarea. În orice familie românească săpunul Cheia acoperea toate funcţiile – spălarea mâinilor şi corpului, spălarea părului, bărbieritul, spălarea rufelor sau a covoarelor. Glumele specifice acelor vremuri de tipul “Vrei să cucereşti femeia? Foloseşti săpunul Cheia!” sau “Ce și-ar fi dorit femeia? Dacă nu săpunul Cheia!” devin sloganuri hazlii.

Odată cu căderea comunismului fabrica nu s-a adaptat vremurilor. Însă din 2010 povestea se rescrie. Și acum, ca și la începuturile ei, Cheia este o afacere de familie. Și acum, ca și atunci, se folosesc ingrediente naturale, se lucrează manual, se taie manual, se ștanțează manual, cu deosebită grijă.

Săpunul Cheia rescrie cu mândrie o istorie mai lungă de 100 de ani.


Ingrediente: apa, piatra acra (alaun), ulei de menta. INCI: aqua,potassium alum, Menthae piperitae oil