SABIO

Şampon solid – RICIN - ARGILĂ RHASSOUL

130g

40 lei

Recomandat pentru toate tipurile de păr, dar mai ales pentru un păr degradat, tratat chimic, cu tendinţe de îngrăşare sau afectat de mătreaţă. Formulat astfel încât să producă o spumă bogată şi cremoasă!

Fie că ai părul fin, subţire, moale, casant sau tern sau dimpotrivă ai un fir de păr gros, aspru, lipsit de strălucire şi de vitalitate, drept sau ondulat, scurt sau lung, fie că se îngraşă repede sau îţi dă bătăi de cap despicarea şi căderea excesivă a firelor de păr sau pur şi simplu nu mai scapi de mătreaţa inestetică, acest şampon solid îţi va oferi răspuns la aceste nevoi stringente.

Combinaţia de ingrediente este gândită în aşa fel încât să poată oferi părului şi scalpului un maximum de beneficii!
 

  • Ricinul, emolient şi extrem de hrănitor şi hidratant pentru firul de păr şi scalp, purifiant şi cicatrizant, este extrem de benefic în stimularea creşterii părului, îngroşarea firului de păr, prevenind despicarea vârfurilor şi deteriorarea lor, asigurând strălucire şi sănătate
  • Laptele de cocos, bogat în antioxidanţi preţioşi, este un excelent tonic al capilarelor de la nivelul scalpului. Mai mult, acesta stimulează creşterea firului de păr, previne albirea şi căderea sa, întăreşte firul de păr de la rădăcină spre vârfuri.
  • Uleiul de argan, protector, regenerant, nutritiv şi hidratant, are o funcţie importantă pentru tratarea şi repararea părului deteriorat, uscat, afectat de factorii agresivi de mediu şi coafarea excesivă.
  • Untul de Shea, bogat în vitaminele A, E, F, K şi minerale, ajută la hidratarea părului.
  • Argila Rhassoul şi argila verde, uscată la soare, extraordinar de bogate în minerale, cu o excelentă putere de absorbţie a impurităţilor, toxinelor, celulelor moarte,  sebumului din jurul foliculului de păr, normalizează funcţia glandelor sebacee, previn formarea mătreţii şi deshidratarea la nivelul scalpului.
  • Pentru un miros parfumat şi curat, s-au adăugat uleiuri esenţiale de salvie, lavandă şi ylang-ylang, cu proprietăţi  astringente, antiseptice, tonifiante şi revitalizante.

Mod de utilizare şi recomandări 

Pasul 1 - şamponarea: aplicaţi şamponul solid pe părul bine umezit cu apă caldă. Masaţi bine părul şi scalpul, distribuind cât mai uniform spuma obţinută, astfel încât şamponul să poată acţiona asupra tuturor firelor de păr şi asupra scalpului pentru curăţarea acestora de impurităţi şi pentru îndepărtarea excesului de sebum. Repetaţi operaţiunea de 2 sau de 3 ori, după necesitate. 

Pasul 2 - clătirea: după şamponare, clătiţi părul cu apă la început, apoi cu o soluţie apoasă de oţet de mere, în proporţie de 1:10 (o parte oţet la 10 părţi apă), pentru îndepărtarea sărurilor insolubile care s-au format pe firele de păr la contactul cu şamponul solid şi cu apa dură folosită la spălare. Repetaţi procedeul de 2-3 ori, până când părul capătă supleţe, fiind bine limpezit. Mirosul de oţet de mere va dispărea după uscarea părului.

Recomandăm Extractul în oţet de mere BIO pentru limpezirea părului cu Lavandă şi Rozmarin, în recipiente cu pulverizator pentru o aplicare facilă. După clătire se poate aplica opţional un balsam blând!

Atenţie! În funcţie de tipul de păr pe care îl aveţi şi de gradul de duritate a apei din oraşul în care locuiţi, este posibil ca părul să aibă nevoie de o anumită perioadă de acomodare cu şamponul solid.

Manufacturat din ingrediente 100% naturale, bioactive şi organice, certificate de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul Ecocert.

Ingrediente: lapte de cocos, sodium cocoate, sodium palmate, sodium olivate, sodium castorate/uleiuri vegetale saponificate de m?sline, cocos, palmier, ricin, argania spinosa kernel oil/ulei de argan, glycerin/glicerin?, butyrospermum parkii butter/unt de Shea, Rhassoul/argil? Rhassoul, montmorillonite/argil? verde, lavandula angustifolia oil, salvia officinalis oil, cananga odorata flower oil oil /uleiuri esen?iale de lavand?, salvie ?i ylang-ylang.

Ingrediente principale: ricin, argila, argan, unt de Shea