Poți avea încredere totală în cătină!

  • Poți avea încredere totală în cătină!

Dacă am începe, amuzându-ne, spunând... cătină, colagen, vitamina C, nu am spune nici măcar o părticică din poveste. Am spune extraordinar de mult, căci colagenul este un factor crucial în sănătatea, elasticitatea și, deci, tinerețea pielii, iar vitamina C reduce inflamația și sporește luminozitatea.

Și, pentru un singur fructișor de cătină, am spune, cel puțin în privința vitaminei C, de 15 ori mai mult decât am spune despre o portocală ;)

Și, după cum ziceam, am spune, cum ar veni, nimic. Asta pentru că am neglija toate celelalte 188 de ingrediente active! Număr afirmat și clamat de către studii de talia celor publicate în US National Library of Medicine National Institutes of Health.

Același material Abundance of active ingredients in sea-buckthorn oil – afirmă “Therefore, sea-buckthorn and its oil may be considered to be one of the most valuable natural products in the world.”/,,Așadar, cătina și uleiul extras din aceasta pot fi considerate unul dintre cele mai valoroase produse naturale din lume.''

MioBio, ca mic magazin de cosmetice naturale cu peste 30 de produse care se bazează pe forța vitală a micii cătine, este, dacă nu de acord, cel puțin deloc surprins. Iar reacția se bazează pe cunoașterea îndeaproape a acestor săpunuri, deodorante, loțiuni, balsamuri, remedii, creme, uleiuri și serumuri și, de asemenea, pe expertiza producătorilor acestora.

Weleda, brand-ul elvețiano-german cu tradiție de la 1921, propune deo, cremă de mâini și soluții pentru îngrijirea corporală cu extract de cătină și s-a convins de validitatea formulei pe parcursul a 70 de ani de utilizare. Sursa de cătină aleasă este ferma organică a familiilor Künzi și Röthlisberger din Pisan Maremma, în Toscana, lângă Pisa.

Madara, din Letonia, este alt avocat trup și suflet al cătinei. Varietățile nordice, de pe țărmul Balticii, excelează la capitolul concentrație (datorită profilului climatic și al limitării extreme a verii care se traduce în compoziție modificată, mai concentrată, a nutrienților) și, în cazul cătinei, acesta este un factor deosebit de important pentru extragerea extrem de rarului acid gras omega 7 – prezent numai în pulpă, nu și în sâmbure (nutrienții fiind în mod natural mai puțin denși în cazul pulpei). O serie de produse forte Madara conțin cătină. Crema protectoare Daily Defence. Cremele și serurile antirid Time Miracle. Uleiurile faciale Superseed Age Recovery și Soothing Hydration.

Nici brand-ul Mossa nu este străin de proprietățile cătinei, de data aceasta cele de protecție solară – o folosește în formula loțiunii sale de soare. Dar și în uleiuri și loțiuni.

Francezii de la Pulpe de Vie, danezii de la Beauty Made Easy, germanii de la Saling, cei de la Annemarie Börlind, precum și Trio Verde și Sabio – ambele din România – cunosc și iubesc, de asemenea, cătina.

O iubesc pentru că le permite valorificarea conținutului înalt de vitaminele A, B, C și E, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier, omega 3, 6 și 9, bioflavonoide și antioxidanți.

Din Tibet și până în Canada, tufa de cătină își găsește habitat în zone dintre cele mai puțin primitoare – uscăciune, teren nefertil, vânt, nimic nu-i stă în cale – și, din Copenhaga până la București, își găsește loc, locul meritat, am spune, în rețetele vitale și fidele naturii ale uneia dintre cele mai reputate bucătării ale lumii (restaurantul Noma) și deopotrivă, în cele ale unui umil (dar hiper-eficient) remediu naturist. Totul este bine. Cătina este la locul ei. Iar noi știm că putem avea încredere în ceea ce ea ne oferă!


Related Products


Cremă de mâini cu extract de cătină
Loţiune de duş cu cătină
Cremă unt antirid (argan, cătină)
Balsam de buze Catina
INTENSE NUTRITION Loțiune de corp nutritivă
Sapun natural cu catina si musetel
Deodorant roll-on cătină