Mierea ca ingredient-cheie pentru înfrumusețare are cel puțin 2.050 de ani!

  • Mierea ca ingredient-cheie pentru înfrumusețare are cel puțin 2.050 de ani!

Spre deosebire de, să spunem, tratamentele faciale cu caviar, conceptul folosirii mierii pentru sănătate și frumusețe are mii de ani vechime. Mai precis – cât de precis ne permit datele istorice la nivelul de cunoaștere actual, mierea = ingredient-cheie pentru înfrumusețare de cel puțin 2 050 de ani. Perioada vieții reginei Cleopatra ne facilitează aceast număr un pic bizar ;-)

Iar mierea și produsele asociate ei ca panaceu folosit de către oameni are atestări arheologice care merg înapoi în timp aproximativ 10 000 de ani.

Mai în glumă, mai în serios, este lesne de înțeles că cercetările științifice în domeniu nu au un istoric la fel de îndelungat. Astăzi există capacități ale mierii – ba chiar lăptișorului de matcă, propolisului și cerei de albine – dovedite științific, capacități validate de milenii de uz tradițional în culturi dintre cele mai diverse – de la Grecia și până în China – și capacități intuite și aproape certe, ne-documentate, însă și încă, în mod relevant. Evident, acestea țin de cea mai – să folosim un cuvânt cu origini latine, pentru a fi în concordanță cu vechimea acestui tratament natural – superfluă dintre utilizările sale, cea cosmetică.

Dar asta nu înseamnă că:

! mierea nu ar ajuta la rehidratarea și recâștigarea în volum a tenului

! nu ar stimula producția de colagen, având, în acest fel, un efect anti-aging

! nu ar îmbunătăți aspectul pielii sensibile din jurul ochilor și ar reduce prezența cearcănelor

! recurgând la calitățile sale antibacteriene, nu ar remedia starea tenului ancneic

! nu ar hrăni scalpul sensibil și părul deteriorat

! nu ar repara cuticulele

! sau nu ar sta la baza unui număr de produse de hairstyling naturale.

Dimpotrivă.

Unul dintre brand-urile de cosmetice naturale cu cea mai înaltă ținută calitativă la nivel mondial – prezent și, în exclusivitate în România, pe rafturile MioBio – Susanne Kaufmann, are drept obiectiv precis câștigarea independenței din punctul de vedere al sursei de miere, în chiar mica localitate alpină austriacă din care provine. Acest statut de resursă de importanță majoră în economia formulelor Susanne Kaufmann este firesc dacă este să luăm în calcul conținutul său de vitamina C, vitaminele B1, B2 și B6, acizi fenolici, flavonoide, o serie de acizi și de proteine... un total de 180 substanțe distincte.

Mierea se conturează a fi un soi de corn al abundenței nutritive valorificabil ca fântână a tinereții.

Dincolo de expresii și explorarea valențelor încă incomplet bănuite ale mierii, să ne întoarcem, totuși, la produsele concrete de îngrijire și înfrumusețare care ne pun la dispoziție atributele sale remarcabile.

Balsamul de buze, crema intensiv-nutritivă și untul de corp Susanne Kaufmann.

Masca & gomajul facial "Sucré frappé" Pulpe de Vie.

Produsele de styling pentru păr Honeywax și Flower Whip Less is More.

Săpunurile și gelurile de duș în combinația miere & migdale sau miere & grapefruit Rampal Latour.

Săpunurile natural cu propolis și miere și cel cu cu lapte de iapă şi miere de salcâm Trio Verde.

Exfoliantul corporal - scorțișoară și miere de albine Sabio.

De la tratarea durerii în gât și până la îngrijirea tenului, trecând prin vindecarea accelerată a tăieturilor, mierea le poate face aproape pe toate. Să o lăsăm numai să ne ajute! 

Related Products


Balsam de buze
Unt de corp

Unt de corp

249 lei

Honeywax (textură flexibilă)
Mască & gomaj facial "Sucré frappé"
Săpun natural cu propolis și miere