Lucruri despre care nu vorbim prea des în public și cum le abordăm (partea 1)


Când vine vorba despre subiecte tabu, multe dintre noi simțim încă reticență de a vorbi despre și cu atât mai mult în public. Și, adevărul e, că de cele mai multe ori nu avem nici măcar timp ori energia necesară să vorbim cu noi însene...

Însă cum în acest spațiu ne place să credem că am trasat un cerc al prieteniei, ne-ar plăcea să abordăm și probleme cu care ne confruntăm (aproape) toate. Iar de aici către soluții nu mai este decât un pas...


1. Acneea nu este, din păcate, doar o problemă care îi afectează pe adolescenți. Tot mai multe persoane care au trecut bine de vremea „anilor de liceu” se trezesc cu supărătoarele coșuri pe față, decolteu ori spate. Ca să nu mai vorbim despre puncte negre, albe și alte minuni. Cauzele sunt multiple, de la hormonale până la... ereditare.

Dincolo de investigații medicale și tratamente adecvate, avem două sugestii care îi pot ajuta pe „eternii adolescenți” în lupta cu acneea.

Prima se leagă de importanța aplicării cremei de protecție solară (chiar și iarna).

A doua este despre eficiența utilizării unei scheme complete de îngrijire a pielii cu tendințe acneice, de la curățare până la cremă.

ACNE SEBUM CONTROL Gel facial de curățare de la Mádara combină beneficiile celulelor stem de ienupăr cu extractele de lichen și cu ceaiul maté pentru purificarea pielii. Tratamentul intensiv ACNE INTENSE BLEMISH & PORE va lucra în profunzime pentru calmarea inflamațiilor și reducerea apariției coșurilor și a punctelor negre. Iar pentru cele mai rebele și proeminente coșuri, există roll-on-ul ACNE ACUTE SPOT pe bază de acid salicilic și ienupăr.

P.S. 1: în îngrijirea tenului acneic nu sări peste pasul esențial al utilizării unei loțiuni tonice după curățare (dimineața sau seara). Poți da o șansă toner-ului SKIN SOLUTION de la Mossa sau celui purificator de la Mádara.

P.S. 2: La finele acestei pagini am strâns laolaltă mai multe recomandări de produse naturale și organice dedicate tenului cu impurități sau tendințe acneice, pe alese... :-)


2. De călcâiele crăpate ne pasă, ce-i drept, mai mult în sezonul sandalelor, dar ar fi o idee excelentă să ne îngrijim picioarele în orice anotimp.

Acest punct sensibil, mitologic vorbind, ar trebui tratat periodic pe axa exfoliere-hidratare. Exfolierea implică un ritual care poate deveni mai relaxant decât credem uneori, asta dacă începem cu o baie în apa căreia plutesc săruri și plante vindecătoare.

O combinație care ne place este sarea de la Marea Moartă cu lavandă de la Sabio. Prin calitățile ei intrinseci, sarea de la Marea Moartă are proprietăți exfoliante – înlătură celulele moarte, impurităţile, bacteriile, având un puternic rol detoxifiant. În plus, îmbunătăţeşte şi circulaţia sângelui la nivelul pielii, o hrăneşte cu substanţe nutritive, o regenerează şi o relaxează.

După înmuiere, călcâiele se pot întâlni cu o piatră ponce de origine vulcanică, cum este cea de la Förster's Natural Products, care va îndepărta eficient straturile de piele întărite și îngroșate.

Cheia poveștii este aici, ca în multe alte situații, constanța, iar eficiența nu este completă fără cel de-al treilea pas, hidratarea. Se crede, în mod eronat, că orice cremă hidratantă poate fi eficientă însă e indicat să dăm o șansă formulelor special gândite pentru călcâie. Cum este balsamul tratament pentru picioare (pe bază de lapte de oaie – cel mai bogat dintre toate tipurile de lapte) de la Saling Naturprodukte, care mizează și pe combinația de uleiurilor de merișor, baobab, jojoba și pe extractul din coajă de salcie pentru o hidratare în profunzime, sau crema reparatoare pe bază de unt de shea și mușețel de la Trio Verde.


3. Ah, celulita... sau mai bine zis cui nu îi e „teamă” de ea?

Aspectul de coajă de portocală al pielii ne afectează în proporție mai mică sau mai mare, indiferent de vârstă ori kilograme. O temă inconfortabilă și o problemă pe care ne-ar plăcea tuturor să o rezolvăm cu o baghetă magică... Fără a ne minți însă, știm prea bine câtă muncă cu noi înșine implică acest capitol, de la sport, alimentație sănătoasă, masaj și lista poate continua.

Din seria gesturilor care ne sunt totuși la îndemână și care cresc în eficiență dacă devin un ritual se află exfolierea și formulele antioxidante pe care le putem utiliza și dacă nu mergem la salon ori la spa.

Pentru exfoliere, cafeaua este una dintre cele ai bune soluții, iar dacă se combină și cu ghimbirul ca în cazul exfoliantului de la Sabio, va acționa și în sensul antioxidării.

La capitolul masaj, principalele aliate sunt uleiurile. Cum ar fi cel cu extract din frunze de mesteacăn, rozmarin și ghimpe de la Weleda sau cel pe bază de ulei de migdale, avocado și struguri de la Trio Verde.

Iar dacă nu vă încântă prea mult uleiurile ori vă este un pic mai dificil să vă mobilizați la masaj există formule care intră rapid în piele cum ar fi crema anticelulitică SHAPE CAFFEINE-MATÉ de la Mádara care, pe lângă cofeină, are și extract de castan, spirulină și ceai maté.

Va urma!

Later edit – partea a douaAICI


Related Products


Ulei anticelulitic cu mesteacăn
Ulei de masaj anticelulitic
Cremă reparatoare pentru călcâie uscate
TEA TREE ACNE SPOT serum
Ser pentru imperfecțiuni #NOFILTER
ACNE HYDRA-DERM Fluid echilibrant
Peeling de corp AHA + MINERAL